Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurlara ilaveten işçilerin de izin işlerine bakmam isteniyor!?

Prens Ernak

Yasaklı Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, kurumumuzda memur, kadro karşılıksız memur, geçici görevli, proje bazlı personel ve sürekli işçi çalışıyor,

Ben memurların, kadro karşılıksız memurların ve geçici görevlilerin izin işlerine bakıyorum, 1000 personelden 800 civarında personelin izin işlerine bakıyorum.

Bu iş kapsamında programımıza gelen raporları onaylıyorum, analık izinlerini hesaplıyorum, personelin yazılımda yapılacak izin güncellemelerini, personel programına nakil ve yeni başlayan personelin izin girimlerini yapıyorum. Ayrıca personelin izinler ile ilgili teknik sorunları ile ilk muhatap ben oluyorum, yani telefonları da cevaplıyorum.

Ayrıca ücretsiz izin olurlarını da ben yazıyorum.

Bu şartlar altında proje bazlı personel ile sürekli işçilerin izinleri de bana verilmek isteniyor, biliyorsunuz işçilerin mevzuatı ve işleyişi farklı ve daha dikkatli olunması gerekiyor, çünkü izinlerin ay içerisinde sgk ya bildirilmesi mahsuplaşmanın yapılması gerekiyor ve izinler bordroya da etki ettiği için ay içinde girilmesi gerekiyor,

Bu durumda ben bu işin başlı başına bir görev olduğunu ve bu iş için yeni bir kişi istihdam edilmesi gerektiğini düşünüyorum, personelimiz de var zaten.

Sizce sürekli işçilerin ve proje bazlıların izinlerine bakma işini de almalı mıyım?

Memurum, işçilerin izin işlerini memura yaptırabilirler mi, başka kurumlarda acaba bunun örneği var mıdır?

ıscılerın ızın ıslerını memurlara yaptırabılırler bende bızım seflıge baglı ıscılerın ızın alcakları zaman form felan dolduruyorum mudurden felan personel sefınden ımza felan alıyorum,ızın gunlerını felan takıp edıyorum.Sade ızın ıslerıne baksam ne ala o yuzden eleman almayıp sana yukleyebılırler sonucta ızın ıslerıne baktıgın ıcın senın sorumlulugunda az iş olsun dıye bakmazlar yuklerler gecerler :)

Sizosalgun
Yükleyemezler knk, dikkat ettiysen ben alsam mı dedim, bu görev senindir bile diyemezler, bakmam desem hiçbir şey diyemezler, kaldı ki bizim kurumda engelli olmayan personelin bile rızasını alıyorlar, bana hiç yükleyemezler:cool:

true blue

yahu orası oyle sen engellısın cok ıs yukleyemezler tabıde ama yınede senın alanına gırıyor gıbı geldı konu bana ondan yuklerler dedım normal memura yuklerler bence :)

Sizosalgun

benim alanıma girmiyor, mevzuatı işleyişi herşeyi farklı başlı başına bir iş konusu, memur izin işine bakan birinin alması ile hiç izin işine bakmayan birinin alması arasında bir fark yok.:D

true blue

ozaman hıc bulasma derım kendı sınırların ıcınde kal çalısana cok ıs yuklerler calısmayana hıc ıs yuklemezler memurıyet boyle :D

Banada basta ıkı yer vermeye calıstılar ıkı ayrı bırım ben almadım almamda bakmamda ınsanlar adam kullancak yer arıyorlar bu engellı bu rahat etsın demezler kendı rahatlarını dusunurler kendı ısını bılıcen ıyı yapmaya calısacan baska seylere bulasmıcan, memura ayrı ıkı ıs yukleyemezler işci degiliz sonucta :)

Sizosalgun

Kanka 800 personele bakıyorum ve bu statüde 200 personel daha olsa bakarım, ama bunların statüsü farklı, tamam 8 saat mesaiyi dolu dolu geçirmiyorum, ama 800 kişinin muhatabı benim, sistemde basit bir izin başlatma, izin formu doldurma olsa neyse, o da iyi, ama raporların izinlerin sgk ya bildirimine kadar herşeyi senden istiyorlar.:D Dertsiz başıma dert alamam, gerekirse istifa ederim
Y9Y3k.gif

true blue

kanka ne ıstıfası sen en azından calısıyon ben 5 senedır calısmayan ınsan gordum calısamayanda gordum ıyı nıyetlı olup onlar ıstıfa dusunmuyor elimizden gelenı yapmakla mukellefız kapasıtemızı asan seylerden zaten sorumlu tutamazlar mesela ben normal zekalıyım gıdıpte yuksek zeka konuları verırlerse bakarım oyle yapamam :Dd ama elimizden geleni yaparız sonucta para alıyoz helalınden ama dedıgın gıbı senın alanın degılse bosver ben senın yaptıgın ıs gıbı sandım ondan oyle dedım (:)

Bütün çalışanlar, aynı kurum bünyesinde toplandığı için evet yapabilirsiniz. Eğer bu iş yükü, engeliniz için yorucu olacaksa yanınıza destek amaçlı personelde talep edebilirsiniz. Görevlendirecek amirinizle bu detayları konuşun isterseniz. istifaya ne gerek var.🙂

Bizim mdlükte alt tarafı bir işçi vardı ve muhasebeci hep söylenirdi, onun hesabı ayrı oluyor, günlük bakılıyor, şöyle zor böyle zor diye. Bana biri teklif etse ne kadar zor olabilir ki, abartıyorsunuz der ve işe bodoşlama atlardım...:cool: Sen benim yaptığımı yapma ;) öncelikle işin nasıl yürüdüğüne, kaç kişi ile yönetildiğine, ne kadar vakit aldığına bakıp, iş planına göre evet ya da hayır diyebilirsin.

selda*
Selda benim işte zamanım artıyor ama daha fazla sorumluluk almak daha fazla mevzuat ile uğraşmak daha fazla kişi ile muhatap olmak istemiyorum

Nurtan
Nurtan destek amaçlı personel istemiyorum, işçi izinleri tamamen bağımsız bir personele tevdi edilmeli.

maaş artışı yok ekstra bir şey yok neden bu sorumluluğu alacaksın ki, haklısın.

true blue

Zorlama yoksa yapma kardeşim. Devlet her iş yüküne memur alsa işsizlik ortadan kalkar. Özel sektörde 3 kişinin yapacağı işi 1 kişiye yıkarlarlar ve yapmama durumu söz konusu değildir. Senin yapmıyorum diye bir söz hakkın varsa yapma "ne kadar ekmek o kadar köfte"...

Nurtan

Ben bu tarz durumlarda yanıma üç tane stajyer alıyorum. Biri türk kahvesi yapıyor:p diğeri çalışıyor ve sonuncusu kitap okuyor.:eek:

Pa_Pi
1 stajyer bile işi yürütebiliyorsa, sen ne iş yapıyorsun ki ;)

Pa_Pi

Şanslısın desene? Derste öğrenilen başka, stajda öğretilen başkadır.Stajda bu durumu fark ettiğimde staj bitmişti. 😀

Şanslı olan benim yanımda çalışan stajyerler. Kılık kıyafetlerine karışmam, oje ya da rujlara karışmam. Özgür bırakıyorum. Seviyorlar beni sabah kahvaltım hazır olur.:eek: Türk kahvemi yaparlar. Normal şartlarda stajyerleri iş görevi dışında benim gibi çalıştırmak yasaktır. Biri sürekli kitap okur. :rolleyes:

Pa_Pi

Her şeyi anladım da, kitabı okuyanı anlamadım?😅😅

Nurtan

Kitap okuyanı kendi haline bıraktım. İş verdiğim zaman isyan ediyor. Hostes olacağım diyor belki pilot kocam olur diyor. Bazen çalışmayacağım zengin koca bulup evleneceğim diyor.:D aferin kızım bu sekilde devam et! diyorum...:eek: saldım anlayacağın.

Yaptığın işe ek olarak iş verilmek isteniyor demişsin (Memurlara ilaveten işçilerin de izin işlerine bakmam isteniyor!?) yine kendi cevabında kabul etmediğin sürece bu işleri veremiyeceklerini yazmışsın bu konuda çok şey biliyorsunuz izlenimi var şimdi bu konuda fazla işi al desek zaten sen almak istemiyorsun alma dersek nedenini yazmak gerekir, cevabını bildiğin soruyu sormuşşsun.

Üst Alt