Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurlarda emeklilik için raporun tıp fakültesinden mi alınması gerek?

Sarsılmaz

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
1969 doğumlu öğretmen komşumuz var işe Başlama1994 psikolojik rahatsızlığından dolayı 2005 yılında istifa etti kendi Rıza'sıyla işe gitmedi o Zaman dan bu zamana kadar çalışmadı 11 sene hizmeti var malülen emeklilik için tam teşekküllü devlet hastanesinden yüzde seksen psikiyatri bölümünden 1 senelik rapor aldı raporu emekli kurumuna gönderdi dün eve gelen kağıtta ünüversite hastanesi yada eğitim araştırma hastanesinden alınması lazımmış bu konuda ne yapılması lazım İzmir'de nerden alabilirler hızlı bir şekilde şimdiden tşkler?

komşunuz malulen emekliligemi başvurdu yoksa engelli emekliliginemi emekli sandıgı istifa eden kişileri emekli etmiyor diye biliyorum çalışma koşulu arıyor başka konuda arkadaşların bazıları buna benzer konu açmıştı emekli sandıgı çalışma koşulu aramıştı yani emeklilige başvurdugunda çalışıyor olması lazım demiş emekli sandıgı
kafamız karıştı emekli sandıgı neye göre böyle davranıyor anlamış degilim

Gelen yazıda ünüversite hastaneleri veya araştırma hastanelerinden rapor alınıp yollanması lazım diyor komşum 10 yıldır çalışmıyor öğretmen memuru psikolojik sorunlar yaşayınca gitmedi.bugün dokuz eylül ünüversitesine gitmişler rapor için heyete girebilmesi için raporda malülen emeklilik yazması için sevk alması lazımmış sosyal güvenlik kurumu çalışmadığı güvencesi olmadığı için sevk vermemiş bulundukları ilçenin hastane doktoru benim yetkim yok demiş çünkü geçerli raporu ben verdim demiş Ankara telefonlara cevap vermiyor Nasıl olacak bu durum çözemedik.

bence hemen eğitim araştırma hastanesine gitsin. Gerekli görülürse sevki olur.

Sason
Hastaneye kendisi gidip durum bildirir rapor istesin. O şekilde alınan raporla da yeniden başvursun.

Gitmişler dün ekime randevu verebilirmiş ama sevk olsa 20 gün sonrasına verebilirler miş çok saçma bu Nasıl bir işleyiş anlamadık.

Sason
bazı hastaneler bir gün sonrasına randevu veriyorlar internet üzerinden alınca.. onu bir araştırın bence tek tek arayıp sorun.. olmadı başka bir ilden alın raporu, ekim çok uzak çünkü.

paranoya
Olabilir.. Engelli emekliliğinde çalışır durumda olmayı aradıkları kesin. Ama hani genel olarak malüliyet, resen emeklilik, ölüm durumlarında son çalışılan statü(ssk-bagkur-emekli sandığı) üzerinden emekli olunuyor ya, son 3.5 yada 7 yıl kuralına vs bakılmıyor ya, bu hep böyle ya, bunda da arkadaş bıraktıktan sonra başka hiçbir yerde çalışmamış, sigortalı olmamış ya. Ondandır ki eğer raporu kabul ederlerse, ki aynı oranı alırsa kabul edeceklerdir diye tahmin ediyorum, malülen emekliliği onaylanacaktır gibi gözüküyor. Engelli emekliliği gibi olmayacaktır. Gerçi engelli emekliliğinde şevket tezel bey dava ile olur yazmıştı bir yerde ama, burdan o arkadaş ali tezel'e bile sordum filan demişti, demek ki engelli emekliliğinde olmuyor, malülen emeklilikte oluyor.

Üst Alt