Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurlarda maaşa haciz geldiğinde memuriyet zarar görür mü?

gencural

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar birşey soracağım normalde memurken maaşınıza haciz gelmesi durumunda dsiplin cezası alınıyormuş ve eğer birde aday memursan işten dahi çıkartılabılıyormusun. Benım 7 tane icra borcum var. Eğerki 2. Atamada atanırsam borcum var dıye dsıplın cezası alırmıyım? Memur olmadan oncekı borclar memurıyetı etkıler mı?

memur olurken sana zaten soruyolar bi icralık durumun varmı diye bunu bir sorun olacagını düşünüyorum en azından bana başlarken soruldu bu

o şahıs memur olduktan sonra borç yapmıs benımkı memuriyet öncesi esnaflıktan?

Üstte verdiğim linkte yazıyor, Memuriyet öncesi için borç için haciz edilen memura disiplin cezası verilmesi uygun olarak değerlendirilmedi diye.

Ayrıca memurluğa başlarken, mal beyanında bulunuyorsunuz. Borcunuz olduğunu zaten belirtiyorsunuz ilk başta. Memur iken böyle bir borca girip icralık olursanız o zaman ceza alırsınız.

Memuriyet öncesi bu borçlarınız yüzünden haciz gelirse maaşınıza ve soruşturma açılırsa; savunmanız zaten var ceza vermezler, "Çalışmıyordum, kazancım yoktu, ödeyemedim." bitti.
Memuriyet döneminde borç yapıp, ödemeyip icralık olursanız, o zaman sorun, öncesi sorun değil.

İyi akşamlar, memuriyetten öncede sonrada icra, haciz gibi sorunlar kisiyi bağlar kurumunuzu ilgilendirmez.(kıdemli memur)

s.a kardesim ben engelli olarak atandim şimdi ben hacizlik oldum bu memur olmama engel mi ? degil mi galiba degil değişiklik olmadiysa ?

Engel degil Ben 5 aydir aday memurum. Arka arkaya geliyor. Umrunda degil kurumun siraya aliyor icralari.

'Hiç birşey olmaz merak etme sen' MEMUR olsan dahi bunun borcunu ödemediğin takdirde 'kınama' uygulanır diye cezası var ama hiç birşey olmaz. Benim kendi amirlerimin haciz borçları geliyordu. Vali yrd hacizliydi borçluydu... maaşına 4/1 haciz koyarlar başka hiç bişey olmaz RAHAT OL.!!!

eğer kendinden puanından eminsen atanacaksan birilerinden ordan burdan borç al borçlarını öde kapat aldığın kişilere deki idare et beni memur olacam kredi çeker öderim sonra düzenli taksit seçeneklerle maşından ödersin bence borçtan kurtul çünkü mal bildirim beyani birde adınıza borç varmı bunları soruyorlar tabi sizin için sıkıntıl olurmu bilmem

Borcun var mı diye sorar mutemetlik. Çünkü maaşınıza haciz yansıyıp yansımayacağını bilmek ister. Tabi ki bu işler evrak düzeyinde yapılır. Ama mutemet yine de sorabilir. Yoksa size ceza zaten kesilmiş (maaşınızın 3te 1 i yanılmıyorsam kesilebiliyor) bunun dışında dediğiniz cezaları almanız için hakkınızda birilerinin tutanak, dilekçe ya da bir mahkemeden karar göndermesi gerekir ve akabinde kurum amirinin de bunu onaylayıp disiplin birimine sevk etmesi gerekir.Sonrasında idari soruşturma falan... Yani size disiplin cezası gelmez.

mrb benim iki raporum %40 göz iş icin almıştım ikinci rapor psikiyatri ile göz bunuda aylik maaş için almıştım simdi ben osym ye sadec %40 olan ile başvurmuştum geçen kurada bende atandim iki raporumun tarihide surekli yani süresiz.

simdi demem o ki raporumun %40 olani hastanede yok kaybolmuş sel alip götürmuş asli gibi olan var oda kirmizi müdürü okunmuyor acaba hangi rapormu versem sıkıntı olurmu şu aylık icin aldığım raporu versem yada nasil yol izlmemei tavsiye edersiniz

Memurluktan çıkarırlar mı hocam korkuyorum benimde başıma gelebilir

Çıkartırlar mı hocam görevden

Üst Alt