Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurlarda sakal kesme zorunluluğu var mıdır?

ugur3606

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Ben henüz memur olmadım fakat atandığımda bir yere sakala dikkat ediyolar mı?sakal kesme zorunluluğunun kalktığını duymuştum şu an durum nedir kurumlarda?

bunu bende merak ediyorum, ama cevabı bilmiyorum..internet ten baktım ama birbirine tezat bir sürü bilgi var..

sakal kesme zorunlulugu var , memurların kılık kıyafet yönetmeligene bakarsanız daha cok bilgi edinirsiniz

Sanırım 2017 ocak itibariyle saç sakal abartmamak kaydıyla serbest olacak diye biliyorum.

cuma günü il sağlık müdürlüğündeydim.
evrak kayıttaki çocuk bildiğin sakallıydı ve spor kıyafetliydi.
sohbet ettik biraz.
devlet memuru değilmisin sen dedim.
evet devlet memuruyum dedi.
ama sakallısın ve spor kıyafetlisin dedim..

haraket aynen şu; dilini çıkarıp tebessüm etti..aman tırttt :)

Memur dediğin saçına sakalına kılığına kıyafetine özen gösterecek arkadaş. Devleti temsil ediyorsun kurumunu temsil ediyorsun normal insandan farkın olacak.

Memur dediğin saçına sakalına kılığına kıyafetine özen gösterecek arkadaş. Devleti temsil ediyorsun kurumunu temsil ediyorsun normal insandan farkın olacak.

bence farklılık kafalarda olmalı,kılık ile kıyafet ile değil...bu benim fikrim...doğru olmayabilir...ama bana ait.

Bununla ilgili sendikaların bir çalışması var, ülkenin yoğun gündeminden dolayı bir türlü gündeme gelemedi. Mevcut yönetmelik ise sakal bırakmayı yasaklıyor, bıyık ise belli bir kurala göre bırakılıyor. Sağlık, Milli Eğitim gibi kuruluşlarda sendikal faaliyetler güçlü olduğundan ve sendikaların kılık kiyafet serbestisi talepleri olduğundan şimdiden herkes kafasına göre takılıyor desem yalan olmaz. Biraz amirin birazda çalıştığınız kurumun sendikal tutumuna bağlıdır bu. Aday memurken dikkat etmek lazım kılık kiyafete, bir ceza alıp başınızı belaya sokabilirsiniz.

Yönetmelik erkekler için şöyle der;
b. Erkekler;Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabıgiyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar,kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı vetaranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunugeçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecekşekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir.(DeğiÄ¢ik: 7/8/1991 - 91/2048 K.) Bina içinde gömleksiz, kravatsız ve çorapsız dolaşılmaz. c. (Ek: 4/10/2013-2013/5443 K.) Ancak bazı hizmetler için özel iş kıyafetleri varsa görev sırasında kurumamirinin izni ile bu kıyafet kullanılır.(1)

Bir şey sorabilir miyim? 6 ay ekpss sınavına çalıştım ve vatandaşlık dersinde anladığım kadarıyla milletvekili de bir memur sayılıyor. Peki enerji bakanımız sofi sakalı bırakıyorsa bu ne demek oluyor? Demek ki saç sakal serbestleşmiştir demek oluyor. Şahsen bende abartıya kaçmamak şartıyla bırakmayı düşünüyorum..

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda bazı özel durumlar vardır. Kılık kiyafet konusunda öyle herkesi kapsamaz bu kanun, imamlar gibi, belediye başkanları gibi, ve sizin dediğiniz bakan veya vekiller gibi. Daha bir çok örnek vardır. Adam veteriner ve devlet memuru tarım müdürlüğünde, inek, koyun, kedi köpek aşılamaya suni tohumlamaya gidecek, herhalde bu gibi kişilerede takım elbise kravat taktıramayız doğal olarak.

ben ilk İzmir İl Özel İdaresinde çalışmıştım orda çok dikkat ediyorlardı kesmesen biri yolunu kesip söylüyordu ama Uşak İl Özel İdaresinde haftada bir kere oluyorum kimse bir şey demiyor devlet memuru saç sakal kesecekmiş devleti temsil ediyomuş yooooook ya biz kıl tüyle uğraşırsak daha çok geri kalırız size bir örnek bizim enerji bakanı sakallı değilmi ee noldu memur niye kesiyo bırakın bu işleri

mkaya64, biz doğruluğunu yanlışlığını tartışmadık ki zaten, arkadaşımız bir soru sormuş cevap verdik. Ayrıca Bakan dediğiniz, vekil dediğiniz kişiler 657 Sayılı DMK'nın dışında bir görev tanımıdır. Bunu da dip not olarak belirtmek istiyorum.

Bunu yerinde görmek için bir gezin devlet dairelerini su an bulunduğum yerde ki 2000 personel tras oluyor düzenli olarak

Bunu yerinde görmek için bir gezin devlet dairelerini su an bulunduğum yerde ki 2000 personel tras oluyor düzenli olarak

tamamda,devleti sgk daki sıradan memur değilde,bakanlar falan çok daha fazla temsil ediyorlar...bence bakanlar tıraş olsa çok daha iyi olur..neticede adamlar bakan devleti en üst düzeyde ve hatta yurt dışına karşı temsil ediyorlar..neyse bence aşılmalı artık bu kıl tüy meseleleri..gereksiz ve çok absürt.

Bizim dairede özellikle teknik hizmet sınıfı (mühendis -mimar adamlarız) kimse sakalımıza kıyafetimize karışmıyor. Spor tarzı giyiniyoruz kot değil de Kansas veya keten...
Vali gibi kişilerle proje amaçlı buluştuğumuzu göz önüne alın...

Bizim dairede özellikle teknik hizmet sınıfı (mühendis -mimar adamlarız) kimse sakalımıza kıyafetimize karışmıyor. Spor tarzı giyiniyoruz kot değil de Kansas veya keten...
Vali gibi kişilerle proje amaçlı buluştuğumuzu göz önüne alın...

işte bu...özgürlük :)

Ben henüz memur olmadım fakat atandığımda bir yere sakala dikkat ediyolar mı?sakal kesme zorunluluğunun kalktığını duymuştum şu an durum nedir kurumlarda?

ben eğer atanırsam,
takma kirli sakal ve bıyık alıcam.
çok gerçekçi olanları var istanbulda.
fiyatlarıda biraz pahalı ama olsun..değer..haftasonları takarım sakalımı..ohh..miss :)

sayın uzaklar bende tartışmıyorum zaten memur da insandır fsmehmet arkadaşımız yorum yapmış ona cevap verdim okursanız anlarsınız

Kıyafet neyse de amir, sakalı saygısızlık olarak algılayabilir. Tabi masabaşı iş yapmıyorsanız bildiğim kadarıyla istediğiniz gibi takılabiliyorsunuz. Herşey müdürünüze bağlı tabi, canı isterse prosedüre göre giyinmenizi isteyebilir.

bizim kurumda her gün tıraş olmak zorundasın . Bir nevi amir ve müdürün insifiyatine bağlı...

Üst Alt