Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurların istifa sonrası, engelli raporu alması halinde erken emekli olabilir mi?

Metsin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Ben 19.04.1996 yılında memurluğa başladım ve 15.06.2016 tarihinde memurluktan kendi isteğimle istifa ettim.

Şuanda %48 engelli raporu aldım. Emekli sandığına bağlı olarak erken emekli olabilir miyim. Çünkü Emekli Sandığı Emeklilik Daire Başkanlığına erken emeklilik için başvurdum olumsuz cevap geldi.

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

bende merak ediyorum benim bildigim malulen olunabiliyor emeklilik istifa sonrası engelli emekli olunamıyor size ne dendi gelen cevabı buraya kopyalarmısınız

Metsin

Memurluk sonrası başka bir sigortalılık olmadı ise mümkündür diye biliyorum, aksi halde mümkün değil.

Metsin

eğer emekli yapmıyorlarsa SSK lı bir işe girin.1 ay çalışıp emekli dilekçenizi verin.bu şekilde emekli yaparlar özür durumundan.(gene emekli sandığından emekli olursunuz.maaşınız tabandan 2149 tl,. olur.emekli ikramiyesi verirler mi bilmiyorum.

Ben şuanda zaten ssk lı olarak 2 yıldır çalışıyorum.

Metsin

1261 gün ssk'Lı olarak prim ödeyip defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde ssk (4a) statüsünde erken Yaşlılık emekliliğine başvurabilirsiniz.

Üst Alt