Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurların mal bildiriminde neler inceleniyor..?

Konular
62
Reaksiyonlar
0
sonu 0 ve 5 ile biten yıllarda mal bildirimleri yapıyor memurlar yani 5 yılda ne kadar mal yada parayamı sahip olduğunumu araştırıyorlar acaba..

İlk başlamada mal bildiriminde bulunuyorsunuz. Daha sonrasında ise her mal sahibi olduğunuzda veya malınızı sattığınızda ek beyan vermek zorundasınız. Ayrıca düzenli olarak da dediğiniz gibi 0 ve 5 ile biten yıllarda mal bildirimin de bulunmanız gerekli..

2010da görev başladım borçlarım için kredi çektim onu bildireceğimi bilmiyordum ama< tüm borçlarımı kapattım kredi borclarımı yani bi pürüz çıkarmı ceza alırmıyım ama hiç şuan borcum yok bir miktar param var 5 yılda biriktirdiğim..

15 gündür memurumm bize hiç mal bildirimi felan doldurmadilar bir sıkıntı olur mu ? yada işleyiş nasıl olur ?

ilk kez bildirdiğin değerler ile sonrakiler arasında uçuk tutarlar varsa incelemeye alınır.

2010da göreve başlarken 4000 küsür gibi bir rakam vardı şimdiki arasında 13000 ile 14000 arası bi fark var

mal bildirimine her şey(para,altın vb..)yazılmaz.yazılırda ama tavsiye etmem.varsa ev,tarla, ve arabayı yazın.yani gayrimenkul ve taşıtlar yazılabilir..

morfeuse23 işe ilk başladığınzda mal bildirimi vermekle yükümlüsünüz. Ayrıca 0 ve 5 ile biten yıllarda mal bildiriminde bulunmanız zorunludur.

ikitisatcı

Mal Bildirimleri, Mal Bildirimleri İnceleme Komisyonu marifetiyle incelenir ve vermiş olduğunuz bildirimler ve ek bildirimler karşılaştırılır.Karşılaştırma sonrasında malvarlığında olağan dışı bir artış söz konusu ise memurdan malvarlığı artışını izah etmesi ve ispatlayıcı belgeleri sunmalarını içeren gizli bir yazı yazılır. Verilen izahat yerinde görülürse, konuyla ilgili yazışma ve belgeler, memurun sicil dosyasında muhafaza edilir.İzah yapılmamış veya yeterli görülmemişse konu denetim elemanlarına bunun mümkün olmaması halinde en az Müdür düzeyinde bir personele incelettirilir.Kişinin malvarlığı artışıyla ilgili izahı ve ibraz edilen belgeler yeterli bulunmayıp malvarlığındaki artışların “Haksız Artış” olduğu kanaatine varılmışsa, 3628 Sayılı Kanunun 13 ve 18’nci maddeleri gereğince ilgili hakkında suç duyurusunda bulunulmak üzere, mal bildirimleri ile ibraz edilen tüm belgeler ve rapor, görevli olunan yer Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilir.Haksız artışın kesinleşmesi üzerine Yargı organlarınca Haksız Edinilen Malların zor alımına karar verilir. Gerek zor alım, gerekse haksız edinilen malın değerine eşit bedelin hazineye ödenmesi Vergi Daireleri marifetiyle gerçekleştirilir.

ikitisatcı;
okadardan bişi olmaz. 100 bin tl lik dairen vardır 4 sene sonra 500 bin tl olmuştur. 200 bin tl lik arsan toprağın vardır 5 senede 1 milyon tl olmuştur o zaman bakarlar sana

mal bildirimini boş olarak versende olur.birileri ayakkabı kutuları ile götürüyor.hesap sorulabiliyor mu?

kredi kullandım 2 kere ama kapattım borçlarımı bunuda saptayabilirlermi acaba ondan korkuyorum..

Kredi kullanımıda dahil bankacılık vb. işlemleriniz kayıt altında olduğu için çok kolay saptayabilirler. Eğer edinmiş olduğunuz mallarda çok olağan dışı bir artış olmamışsa ve bunları da belgeleyebiliyorsanız korkmanıza gerek yok.

borçlarımı kapattım kredilerle mal edinmedim 5 yılda 10000 lira felan biriktirdim

Üst Alt