Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurluğa ara verdiğimde özel bir bankada çalışmıştım. Emeklilikte..?

ACABAMI

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
benim devletmemurluğundan istifa edip tekrar başlama aralığımda 2 yıl özel banka çalışmam var acaba 20 fiili hizmet yılmdan sayılırmı
teşekkürler şimdiden cevaplara

Evet, hizmet birleştirmesi yaptığınızda o süre de hizmet sürenize eklenir...

Raporum yenilendi

Merhaba arkadaşlar
Benim gözümde bir kaç farklı rahatsızlığım vardı memurum ben ve vergi indirimimi iki yıl önce yüzde elli altı sürekli oranla onayladılar.Artık çalışma yeterliliğim düştü zorlanıyorum diye aynı orandan yaşlılık emekliliği istedim kurum aracılığıyla cevap raporu yenile geldi
Yeniledim süreliye çevirip yüzde elli üç ile iki yıl verdiler Sorum şu yardımcı olun lütfen moralim bozuk emekli ederlermi bu durumda beni nasıl süreç ilerler acaba özellikle oturan boğa ve kalem den bilgi istiyorum lütfen

Son düzenleme:
Sigorta girişiniz kaç yıkından.piriminiz ne kadar? Ayrıca vergi indirimi aldinizmi? Bunlara cvp veriniz ona gore bilgi aktaralım efendim

Vergi indirimim var yüzde elli altı oranla
On sekiz yıl hizmetim var kadroluyum raporumu iki yıl süreli ye çevirdiker oranı yüzde elli üçe infirdiler

ACABAMI

4c emekliliğinde vergi indiriminin de önceki raporların da bir önemi yok. Emeklilik zamanı kurum sevki ile yeni rapor alınmalı maalesef.

Ama canınızı sıkmayın, çünkü süreli rapor da olsa emeklilik işlemi yapılır. En çok, raporun bitim tarihi için kontrol şerhi konur o kadar. Öyle olursa, kontrol süresinden 4 ay önce SGK'ya gidip hastaneye sevk alırsınız. Hastane %40 ve üzeri rapor verdiğinde emekliliğiniz de devam ettirilir.

Teşekkürler oturan boğa
Tekrar ikinci kez sevk istemezlerde enekli ederlerse ne kadar maaş alırım
Birde diyelim kornea nakli oldum olurya görme düzeyim arttı ne olur ödedikleri maaşı tekrar isterler mi🤔
Bana emekli ikramiyesi cerirlermi o ne kadar olabilir cevaplarsanız sevinirim

ACABAMI

Maaşı bilemiyorum
Hayır, ödenen maaşın geri istenmesi söz konusu olamaz
Kurumunuzda çalıştığınız yıl kadar ikramiye/kıdem tazminatı alırsınız

ACABAMI..oturan boğa iyimser konuşmuş ama bu hükümet le iyimser olamam ben..ikramiyenizi bilemem de kıdem tazminatınızı bir öğrenin derim şirketinizden,malum fona devretilme olayları var..geçmiş olsun..

deathless

yok yok, haklısınız tabii ki. Ben bankada çalışılan 2 yıl için kıdem tazminatı dedim. Yoksa istifa edilince zaten o hakkı kaybediyorsunuz.

Arkadaşlar tteşekkür ederim cevabınıza
Bankadaki iki yıl zaten kapanacağı için işten çıkarılıp tazminatımı ödemişlerdi.
Ama aklımda hala sorular var herhangi bir aksilikte mesala amaliyat olaam ve düzelme sözkonusu olursa maaş kesilirse başka bir hak iddia edebilicekmiyim yani hizmet yılıma göre bir şekilde maddi olanağım olacakmı
Yirmi fiili hizmet yılımı garantileyip mi eneklilik isteseydim yada çocuk ödemesimi yapıp tamamlayıp emeklilik istemem doğru olurdu

ACABAMI

Emekli olduktan sonra emekliliğe temel olan rahatsızlık ortadan kalkarsa ve sgl bunukontrol muayenesinde fark ederse, evet, emeklilik sonlandırılır. Böyle olursa eğer, engelli statüsünde olmaksızın prim yatırıp ve süreyi doldurup sıradan emekli olursunuz. Prim açısından eksiğiniz varsa sıradan emeklilik için, bence emeklilik sonrası işe dönemi zor olacağından, bugün primi tamamlayıp öyle emekli olmak daha makul olabilir.

Sorularımı yanıtsız bırakmayan arkadaşlar gerçekten sağolun 🤗Yenilediğim raporumu gönderdim sgk takip sisteminden durum evrağın aylık bağlamada olduğu yönünde.
Ama gerçekten zordu süreç halada sıkıntılarım var Memurum çalışma gücü kaybım yüksek şu yazıyı yazarken bile kömür taşımış gibi terledim çalışırken düşünün düşe kalka deyim yerindeyse.Kafam okuduklarımdan sonra yine karışık şu kontrol muayeneleri rapor oran indirimleri endişelendirmiyor değil
Oturanboğa fikir verdiğiniz gibi yirmi hizmet yılımı doldurmama üç yıldan az kaldı.Bu süreyi doğum borçlanmalarımla kapatmayı düşünüyorum ne zaman yapmalıyım sizce bu işlemi
Başka nasıl bir öneriniz olur bu kadar uğraştım herihtimali hesaplamalıyım.
Yani emekli olmakla bitmiyor.

Son düzenleme:
ACABAMI

Emeklilik zamanı ygeldiğinde de yapabilirsiniz borçlanmayı şimdi de.

Üst Alt