Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurluğa geçersem ne zaman emekli olurum? Kıdem tazminatı alabilir miyim?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben özel bir şirkette 13 yıl 6 aydır çalışmaktayım % 45 vergi indiriminden faydalanmaktayım.emkliliğime 3yıl 10 ay kaldı. MEMURİYETE GEÇERSEM EMEKLİLİĞİMİ YIL OLARAK NASIL ETKİLER. BİRDE ÇALIŞTIĞIM İŞ YERİNDEN KANUNEN TAZMİNATIMI ALABİLİRMİYİM.CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM. SAYGILAR

Günaydın
tazminat alırsınız sgk gidin ordan yazı alıp işverene verin tazminatınızı alabilirsiniz

Normalde bir işci 15 yıl 3600 iş gününü doldurduğu taktirde tazminatını işyerinden alabilir. Ancak benim başıma geldi.06-09-2010 tarihinde işyerinden ayrılıp 07-09-2010 tarihinde memuriyete giriş yaptım. Ancak memuriyete hemen geçiş yaptığım için alamadım. Oysa sizin gününüzde o kadar yok. Alamazsınız...

kardeş senin yazdığın tarihlerde bir sıkıntı var sen 1aymı çalıştın 1aya ne tazminatı vereceklerki ben 13.5 yıldır çalışıyorum

kaynak nedir kardeş

Yeni kanuna göre.
Normalde bir işci 15 yıl 3600 iş gününü doldurduğu taktirde tazminatını işyerinden alabilir. Oda yarısını alıyor hepsini değil.

Arkadaşlar eğerki özel sektörde uzun süredir çalışıyorsanız Mumurluk durumunda tazminat almanız tamamiyle iş yerinin insiyatifinde olan bir durum çünkü kendi isteiğinizle işten ayrılıyorsunuz sebep ne olursa olsun evlilik ve askerlik durumu hariç,ve zaten kısa bir süre olduğu için ihbarınıza alamıyorsunuz.

1475 sayili (eski is kanunu) 14. Maddesi 8 Nisan 1998 oncesi sigortaliligi olanlarin (ayni kanun 4857 de korundu), 15 yil hizmet suresi 3600 gun prim sartini yerine getirmeleri sarti ile kendileri istifa etse bile kidem tazminatini alabilirler.

Sart acik : 15 yil hizmet suresi 3600 gun.

Bunun disinda kendileri istifa etse bile kidem tazminati alma sartlari ;

1: Evlilik nedeni ile es birlesimi icin sehir disina yerlesmek.
2: Yasal zorunlulugu nedeni ile isine ara vermek (askerlik ).

.... Yasa hukumleri acik ; siz bu sartlarin hic birini tasimiyorsunuz.. Dolayisi ile is veren size kidem tazminati vermeme hakkina sahip. Ama atifet (iyilik )kabilinden isterse odeyebilir.

NOT: Su anda calistiginiz is yerinde 13 yil 6 ay calistiginizi ve daha once sigortaliliginizin olmadigini varsayarak yanitladim. Eger , daha once sigortaliliginiz var ve 15 yil 3600 sartini yerine getiriyorsaniz tazminatinizi alabilirsiniz. SGK gidip , tazminat alabilir yazisi almaniz yeterli.

Üst Alt