Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurluğunu kendi isteğiyle bırakan bir kişi yeniden dönebilir mi?

Tugce4303

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben birsey sormak istiyorum 6-7 yil devlet memurlugu yapmis biri memurluktan kendi istegi ile isi birakmak zorunda kalsa ise geri dönme şansı varmi yoksa sigortasini kendi yatirip emekli olma sansi varmi acil yardıma ihtiyacim var

Memurluktan istifa edenlerin yeniden memuriyete atanmaları 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92 nci maddesinde ayrıntılı şekilde açıklanmıştır.
Buna göre; İkiden fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler,
a) Ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunmak ve
b) Bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71 inci madde hükümlerine uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler.

Emekli Sandığına prim ödeyerek emekli olmak için ise..
657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tâbi olarak en az on yıl çalıştıktan sonra,

- Herhangi bir nedenle memurluktan ayrılmış olanlar (Memurluktan çıkarılmış olanlar ile aynı Kanunun 96 ncı maddesi kapsamına girenler ve anılan Kanunun 48 inci maddesinin (A) bendinin (5) numaralı alt bendinde aranan nitelikleri kaybedenler hariç)

- Memurluktan ayrıldıkları tarihten itibaren altı ay içinde yazılı olarak Sandığa başvurmaları ve emeklilik keseneği ve kurum karşılıklarını ait olduğu ay içinde Sandık hesabına yatırmaları şartıyla, başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren Sandıkla ilgilendirileceklerdir.

gozunu seveyım memurluk bırakılırmı ya mıllet atanmak ıcın can atıyor ılk ben :)

Bn memur degilim sadece merak ediyorum o ugrasanlardan biride bnm

Bırakmışsa geri dönmesin gerek yok :)

Üst Alt