Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurluk başvurusu için ikametgah değişikliği?

neyzen86

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba ben bir konuda bilgi almak istiyorum.ben şuan ısparta da ikamet ediyorum.mesela kastamonuda bir iş var memurluk.ama ıspartada ikamet ettiğim ve başvurmak için de adrese dayalı nufus kayıt sisteminde de ısparta adresim kayıtlı olduğu için basvuru yapamıyorum.sorularım şunlar:
1-ben şimdi ikametgahımı kastamonuya aldırsam ama bu sonuçta o işin ilan tarihinden sonra olacağı için kabul görürmü?
2-o ilanın başlangıç sürecinden önceki tarih de ikametgahımı bu şehire almış olsaydım bu işe başvurabilirmiydim?
3-ilk 2 madde deki bilgiler tamemen yanlış ise başka bir ildeki işe nasıl başvuru yapabilirim?(devlet memurluğu için)
yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

ikamet etmediğiniz bir yere ,adres kaydı yaptıramazsınız.farzezelim ıspartada oturmanıza rağmen,kastamonuda bir adreste oturuyor beyanında bulunursanız,bunun cezası 840 tl.dir.(sahte adres beyanında bulunmak)

pekala o zaman benim orada oturup oturmadığımı nerden bilecekler?ıspartada oturduğumu nerden biliyorlar ?sonuçta ikametgahımı ben ıspartaya gelmeden öncesinde başka bir ilden getirdim
ayrıca zaten ben eğer işe alınırsam gerçekten orada ikamet edeceğim.daha önce istanbulda yaşıyordum ve dersanedeydim ama maddi imkansızlıktan dolayı ayrılmam gerekti dersaneden ayrılmak için böyle bişey yaptım gitmeden önce ikametgahımı farklı yere aldırdım.bu şekilde dersaneden ayrıldım.hiç bir şekilde bunun kontrolu yada denetlemesi yapılamaz bence ama sizin bi bildiğiniz var sanırım bana ne yapmamı önerirsiniz?

nüfus müdürlüğünün ADRESE DAYALI KAYIT SİSTEMİ'nde tüm kişilerin adresleri kayıtlı.ordan adres hareketleri takip edilebiliyor.kastamonuda oturduğunuzu kanıtlayan bir belge isteyebilirler.telefon,elektrik faturası,gibi.eğer yurtta,misafirhanede kalacaksınız,oranın yetkili kişilerinin beyanını isterler.

cevaplarınız için teşekkür ederim ama şöyle bir durum var normalde ben istanbulluyum ama ıspartaya geldiğimde hatta gelmeden önce naklimi belli bildiğim adrese nakil ettirmiştim. (yani bir akrabamın yanına ). ayrıca zaten yeni taşındım diyelim. Isparta da ki nufus müdürlüğünden ikametgah naklimi alıp yeni taşındığım şehirdeki adresteki nufus müdürlüğüne işletsem bana ne gibi bir zararı olur yanlış anlamayın ben sadece bu durumun kanunen bana yada devlet memurluğu gibi resmi bir işe başvuru yapmama olumsuz etkisini araştırıyorum. bu konuda kanunen bir sıkıntı olurmu? yukarıda sizin dediğiniz olay belki bir devlet işinin ilan tarihinden sonra yapılırsa sıkıntı olabilir.

Sadece fikir yürütüyorum: Çalışmak istediğin kuruma başvurmadan önce ikamet adresini değiştirmelisin sanırım.

OturanBoğa;

teşekkürler OturanBoğa bende öyle düşündüm.en mantıklısı da bu zaten ama başka bi sıkıntı daha çıktı. ben ömss den sonra rapor aldım. yani ömss ye girmedim. işkuru aradım kpss puanı aranılan kamu iş ilanlarına ömss ye giremezsem başvurabiliyor muyum diye sordum cevap alamadım biri diyor alınırsın ama işçi olursun biri diyor ilanın şartlarında yazmıyorsa memur olarak alınırsın sıkıntın olmaz diyor yeterki ilanın şartlarını taşı ne yapacağımı şaşırdım. bakalım doğrusunu nerden öğrenicez bilmiyorum

Üst Alt