Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurluk her zaman iyidir

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar, aslında ben yeni engelli olmuş bir bireyim, ilk ameliyatımı 2012'de olmuştum ama her şey yolunda gitmişti. Aort kapakçığım değişmişti, 2015'te ise mitral kapak ameliyatı olmama karar verildi fakat bu sefer işler pek düşündüğüm gibi olmadı. Ameliyat başarılı geçti ama nedendir bilinmez vücudumda ödem oluşmaya, vücut su tutmaya başladı. Yaklaşık 8 ay hastaneden çıkmadan tedavi oldum, her şey yeni yeni yoluna giriyor büyük sıkıntılar içinden kendimi çıkardım ve yön çizmeye karar verdim. Henüz engelli olmadan önce 2014 önlisans sınavına girip 83 almıştım fakat istediğim gibi bir sonuç alamadım ve atanamadım. Şu anda özel bir lojistik şirketinde yaşıyor ve memnun olsam da, özel sektör daima özel sektördür. Ben %80 engelim ile E-KPSS'ye girsem şansım ne olur? Dersane, test tekrar uğraşabileceğim mevzular olmasa da evde belki tekrar ve soru çözümü ile altından kalkabilir miyim? Alımlar ne yoğunlukta oluyor? Olaylara realist bakma taraftarıyım ama pes edecek biri de değilim. Yalnız her yıl %2 alım oluyorsa önlisans gibi çekeceğimiz var.

BulutBaydar

Ben engelli mühendisim türkiyenin sayılı gıda firmalarından birinde çalışıyorum. Maaşım memur kadar atanırsam memur olup olmama konusunda kararsızım ama duyduklarım hep memur olmanın iyi olduğu yönünde. Tazminat almadan işi bırakıp devlete geçmeyi düşünüyorum

Düz KPSS den 83 alan biriyseniz EKPSS den bayağı yüksek bir puan alma şansınız yüksek. Kendimde büyük bir şirkette iyi bir mertebede çalışıyorum. Ancak memurluk şansımız varken özel sektörün saçma sapan işlerini değer görmeden yapmak bence yanlış. İmkan varsa memurluk diyorum. Allahın izniyle bu atamadan atanıyorum bakalım inşallah düşündüğümüz gibi olur.

vetbat sınava nasıl hazırlandıniz? Puaniniz kaçtı? Toplamda kaç il yazma hakkı oluyor, siz hangi illeri yazdiniz ve hangisini istiyorsunuz? Ben de iş konusunda yetkin biriyim ve ekpss ye hazirlanacagim ama açıkçası aynı zamanda idealistim de, o yüzden önce bı öngörü oluşması gerekiyor, bu yüzden soruyorum.

@vetbat Sınavda hangi derslerden kaç soru çıkıyor? Dağılımı yazabilir misin bir de süreyi yazarsanız çok sevinirim, yine 4 atama mı var? Matematiği baya baya unuttum ama türkçe-tarih-coğrafya baya baya yaparım gibi geliyor. Bir sonraki sınav ne zaman olacak? Son olarakta %80 engelliyim bunun bir önceliği olur mu?

@benstery Bence memuriyete geçmekle iyi edersiniz ama tazminat almamak? bilemedim yaşınız kaç? Hizmet yılınız kaç? En azından sigortalılık süresini saydırabiliyor musunuz nasıl oluyor o işler hiç bilmiyorum ama özel sektör her zaman riskli 2 dudak arasındayız hepimiz sizin maaşınız iyimiş dün haberlerde dinledim ağustos sonrası yine zam olacakmış en düşük maaş 3bin lira gibi bir şey olacakmış galiba şahane para

Tazminat almadan ayrılmak mı, ASLA ! Memurluk özele göre iyidir ancak hizmetli için maaşı hariç aynı şeyi söylemek ne kadar mümkün bilemiyorum.

Sadece engellilerin girdiği EKPSS sınavları var 2 yılda bir yapılıyor bu yıl yapılmadı NİSAN 2018 yapılacak başvurularınıda ocak-şubat 2018 den başlayın takip etmeye kaçırmayın toplam 60 soru var 15 matematik (mat-1) 15 türkçe(çogunluk paragraf 1-2 dil bilgisi olabilir edebiyat yok) 30 tanede genel kültür (tarih,cografya,vatandaslık,inkilap tarihi,güncel konular v.s) ben 2016 da sınava girdim sınava 6 ay kala 1 tane kitap aldım çalıştım aldıgım kitap yetersiz geldi bana çünkü matematigim çok iyidir ben kitabı sadece sınavda cıkacak konu baslıkları için aldım yan kaynaklardan kendimde olan kpss kitaplarını kullandım 6 ay falan günde 1-2 saat çalıştım bazen hiç çalışmadım zaten işe gidiyordum haftanın 6 günü sınava 4 ay kala işten çıktım ama yine aynı günde 1-2 saat çalıştım sınava girdim gerçekten matematik ve türkçe o bana basitti ki aldıgım ekpss kitaptaki sorular kadar kolaydı 30 genel yetenek(türkçe matematik) sorusunda 29 dogru 1 yanlış yaptım yanlısta tahminim türkçedendi.30 genel kültürden 14 dogru 11 yanlıs yaptım 6 tane güncel konulardan soru vardı hiçbirini bilemedim çok ucu acık sorulardı 82,57 puan aldım geçen yılki tercihte benim puanımın altında 8-10 kişi memur oldu oralarıda ben yazmamıştım şimdi tercih yaptım şimdi baya bi alım var gecen yıl 4001 den 430 kişi alınıyordu bu yıl 1130 falan umarım olur lisanstan sınava giren engelli sayısı az oldugu için lisans mezunu olmak avantaj gibi görünüyor ancak bundan önceki alımlarda hep lisans alım sayısı düşük tutmuslardı çok tepki aldılarki bu atamada en çok lisansa vermişler sınava çalısın mümkünse 2 yılı 4 yıla tamamlayın onu yapamam derseniz biraz cok calısacaksınız çünkü önlisanstan rakibiniz biraz daha fazla olacak normal KPSS ile bu EKPSS tamamen farklı şeyler eger siz normal KPSS den 83 aldıysanızki yazınızdan o anlaşılıyor bu sınavda iyi olur tahminim öyle matematikte trigonometri,türev falan yok sadece mat-1 proplemler vardı baya türkçe sırf paragraf 2016 sınavında 1 tane dil bilgisi vardı oda kolaydı ama işte benimde sözel tarafım tarih cografyam hiç yok ona ragmen 14 dogrum çıktı şansıma güncel konulardada hiç bildigim kulak aşinalıgı oldugum yerden soru gelmedi çalışın olur olacagı varsa

Suret

Sınava çalışmadım malesef son gün üslü sayılara kareköke baktım, biraz da kurtuluş savaşı yıllarına baktım. 79,87 aldım Muğla ve Denizli yazdım. Zaten branş sıralamasında 2. olduğum için ikisinden birisi gelecek hayırlısıyla.

Kaç yıldır çalışıyorsunuz.Engel oranınız ne .Bir de emekli sandığından emekli olamayabilirsiniz. Sigortallık süreniz fazla olduğunda sizi ssk dan emekli yapabilirler ve tazminatınıza da yazık olur .Bunları iyi araştırın sonra pişman olmayın .Kolay gelsin.

Üst Alt