Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurlukta dereceler nedir?

OguzZ'

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhaba sağlık bakanlığı atamam dünkü saonuçlara göre gerçekleşti fakat kadro ünvanı 9. derece diyor ? bu nedir ? ve memur ile teknisyen arasında kadro derece farkları nelerdir ?

sa
Baslayista degil ileride derece kademe 4 e dusunce maas farki acilir. Amac 4 uncu dereceye dusmek lise mezunu 13/3 ten baslar lisans 9 dan basliyor daha deteylı bilgiye internetten ulaşabilirsiniz siz lisans mezunusunuz sanırım o yuzden 9 dan başlarsınız

X_MAN

hayır lise mezunuyum ama tercih yerimde kadro derecesi 9 diyor

Ösym nin klavuzundaki derecelere aldanmayın, dereceler eğitim düzeyine göredir. Lise 13/3 meslek lisesi 12/2 lisans 9/1 gibi, 657 devlet memurları kanununun 36ıncı maddesindeki ortak hükümlere bakarsanız görebilirsiniz, derece ve kademeleri

@OguzZ' Farkı maaş, 4üncü dereceye ulaştıktan sonra lisans diplomasının etkisi o zaman belli olur, 400-500 lira gibi, yetki ile alakalı değil bu dereceler maaş ile ilgili. Bir de yeşil pasaportla alakalı bir şeyler vardı

1 derece demek 3 yıl çalışmak demek. 1inci dereceden emekli olursan emekli maaşında buna göre belli olacak.

Örneğin ben 12-2 den başlamıştım, geçen sene aldım diplomamı, bu ay girdiler sisteme , 8-2 ye çıktım, 4 derece, yani 12 yıl kazandırmış oldu bana, bu ay maaşıma ne kadar etkileyecek bir fikrim yok, tahminen 50 lira gibi bir miktar etkiler ama 4üncü dereceye çıkarsam 400-500 gibi farkedilir bir artış olacak.

Üst Alt