Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba sağlık bakanlığı atamam dünkü saonuçlara göre gerçekleşti fakat kadro ünvanı 9. derece diyor ? bu nedir ? ve memur ile teknisyen arasında kadro derece farkları nelerdir ?
sa
Baslayista degil ileride derece kademe 4 e dusunce maas farki acilir. Amac 4 uncu dereceye dusmek lise mezunu 13/3 ten baslar lisans 9 dan basliyor daha deteylı bilgiye internetten ulaşabilirsiniz siz lisans mezunusunuz sanırım o yuzden 9 dan başlarsınız
Ösym nin klavuzundaki derecelere aldanmayın, dereceler eğitim düzeyine göredir. Lise 13/3 meslek lisesi 12/2 lisans 9/1 gibi, 657 devlet memurları kanununun 36ıncı maddesindeki ortak hükümlere bakarsanız görebilirsiniz, derece ve kademeleri
@OguzZ' Farkı maaş, 4üncü dereceye ulaştıktan sonra lisans diplomasının etkisi o zaman belli olur, 400-500 lira gibi, yetki ile alakalı değil bu dereceler maaş ile ilgili. Bir de yeşil pasaportla alakalı bir şeyler vardı
1 derece demek 3 yıl çalışmak demek. 1inci dereceden emekli olursan emekli maaşında buna göre belli olacak.
Örneğin ben 12-2 den başlamıştım, geçen sene aldım diplomamı, bu ay girdiler sisteme , 8-2 ye çıktım, 4 derece, yani 12 yıl kazandırmış oldu bana, bu ay maaşıma ne kadar etkileyecek bir fikrim yok, tahminen 50 lira gibi bir miktar etkiler ama 4üncü dereceye çıkarsam 400-500 gibi farkedilir bir artış olacak.