Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurluktan istifa edip özel sektöre geçmek ilerde emekli maaşımı arttırır mı?

meister78

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
merhaba,

%42 ort.engelliyim.
2001 yılından 2013 yılına kadar özel sektörde çalıştım toplam 4.320 gün prim ödedim.
10/05/2016 tarihinde memur oldum.hizmet birleştirmesi yaptım.şuan halen memur olarak görev yapmaktayım.
özel sektörden imkanları çok iyi bir teklif aldım.şimdi istifa edip yeniden özele geçmek istiyorum.bunda en önemli sebep emekli maaşı ile ilgili kısmı.devlette primler düşükten yattığı için emekli maaşı çok düşük olacağı söyleniyor. bende özele geçip yüksekten ödeyerek emekli olduğumda en azından iyi bir emekli maaşım olsun istiyorum.
özele geçersem emeklilik şartlarım ne olur acaba ? hizmet birleştirmesi yapmış olmam her hangi bir sorun yaratırmı?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

meister78

Özel sektörde uzun yıllar yüksek maaşla çalışabileceğini, işsiz kalmayacağını düşünüyorsan, özel sektörden emekli olduğunda tabii ki daha çok maaş alırsın.

evet bülent bey uzun yıllar çalışabileceğim bir yer.o konuda herhangi bir sıkıntı yok.bildiğim kadarıyla sgk dan emekli olabilmem için 3,5 yıl sigortalı olarak çalışmam gerekiyor galiba..ancak memuriyette hizmet birleştirmesi yapmıştım bu her hangi bir sıkıntı yapar mı acaba? birde özel sektöre geçtiğimde yine 19 yıl 4.340 güne mi tabiyim?

meister78

Hizmet birleştirmenin bir zararı olmaz.

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde gerçekleşir.

Emeklilik için 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 prime tabisin

2008_oncesi.PNG

Üst Alt