Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurluktan istifa ettim. %45 raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

Ygmr44

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler ben bi konu hakkında bilginize ihtiyacım var

benim nisan 2000 tarihinde ssk girişim var toplam 96 gün
daha sonra 2002 yilinda memurluga geçtim ve 15 hizmet yilim dolduktan sonra istifa ettim ve istifa ettikten sonra rahatsızlığım nedeni ile %45 ozurlu engelli raporu aldim
emekli sandığı ve ssk toplam prim günüm 6900

ben emkli olmak için nasil bir yol izlemeliyim sgk ya gittim bizden emekli olmanız için 3.5 yil çalışmanız lazim dedi fakat kimileride diyorki sigorta girişini yaptir sonra maliyeye ver vergi indirimi emekli olursun diyor

kafami baya karıştırdılar konu ile bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

adam doğru demiş.raporun sonradan olduğu için 18 yıla tabisin bu raporla.3 yıl daha çalışman lazım her halükarda.memurluğa tekrar dönmek için araştırma yapman daha iyi olacaktır.çünkü bağkur veya ssk dan emekli olursan düşük maaş alırsın.
https://www.memurlar.net/haber/10922/istifa-eden-memurlarin-yeniden-memuriyete-donmesi.html bu bağlantıdan ve başka kaynaklardan faydalan bence.https://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/150587-engelli-memurun-emekli-sandigindan-emekliligi.html

ssk dan emekli olabilirsiniz.emekli sandığı biraz zor.

Ygmr44

memurluktan istifa ettikten sonra başka bir sigortalılığınız oldu mu?

Vergi indirimi ile SGK dan emekli olabilmek için son 2520 gün prim içinde fazlasının yani en az 1261 günün 4A statüsünde ödenmiş olması gerekmektedir.

bende bu durumdayım.
girişim 2007.
2007 de normal kpss ile memur oldum.
istifa etmek üzereyim.
memur olduktan sonra aldığım %50 raporum var.
memurlukta 4000 günüm var.
ssk dan 3.5 yıl çalışsam ne kadar emekli maaşı alırım.

Üst Alt