Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. 2 yaşında oğlum için engelli maaşı alabilir miyiz?

mehmetkay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2 yaşındaki oğlumun %50 engelli raporu bulunmaktadır. Haftanın 2 günü özel eğitim ve rehabilitasyon tedavisi uygulanmaktadır. Eşim ev hanımı, ben ise devlet memuruyum. Evde 5 kişi yaşıyoruz ve 450 tl kira ödüyorum. Engelli yakını maaşı alabilirmiyiz. Ev kirası gelirden düşülür mü?... Hayırlı çalışmalar....

Oğlunuzun engelli raporunda sürekli mi süreli mi yazıyor,maaşınız tam olarak ne kadar maaş harici her ne ad adı altında olursa olsun başka bir geliriniz var mı.
Engelli yakını maaşınızdan evde bakım maaşı olduğunu tahmin ediyorum tam cevap verilebilmesi için yukardaki soruların net cevabını vermeniz gerekiyor. kişi başına düşen miktarın 784.97 tlyi geçmemesi gerekiyor.5 kişiymişsiniz.
5 *784.97 : 3.924,84 kısaca maaş ve veya her ne ad adı altında olursa olsun evinize giren para gelir 3.924,84 tl den az ise raporda ağır engel evet yazıyorsa ve aşağıdaki linkteki http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
şartlar tutuyor ise maaş alabilirsiniz.

Mehmet bey alamazsın çocuğunuz iki yasında siz engelli yakını maaşı bağlatmak istiyonuz çünkü çalıştığınız için bağlanmaz çocuğunuz 18 yaşına geldiğinde gelir kriteriniz uygun olursa bağlanır

Ali 1234

2022 maaşı olsa alamaz ama bu evde bakım maaşı alabilir şartları tuttuktan sonra.
şartlar:

1. Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu
  2. Bakım muhtaçlık şartının olması
  3. Gelir kriterlerinin uygun olması

evde bakım maaşında ağır özürlü olma şartı var, onu biliyorum bizimki ağır özürlü değil, raporun geçerlilik süresi 2 yıl. 2800 tl maaş alıyorum. annesi adına engelli yakını maaşı için başvurmayı düşünmüştüm. maaş haricinde tek kuruş gelirim bulunmamakta olup, eşimin de benimde üzerimize kayıtlı herhangi bir ev arsa veya gayrimenkul bulunmamaktadır. birde gelir hesaplaması yapılırken maaştan kira ve mecburi birtakım masraf kalemlerinin düşüldükten sonra hesaplandığını duydum, ne derece doğru bilgilendirirseniz sevinirim. Ayrıca memur olmak bu iş için engel olması ne kadar doğru. Etrafımda tanıdığım 3, 5 kişi var, yerli araba binmezler, milyarlarla oynuyorlar ama adam çocuğuna bakım maaşı alıyor, kendisi ise işsizlik maaşı alıyor, neymiş adam her şeyini babasının veya kardeşinin üzerine devretmiş. aldığı maaşlarda inanın onun ancak sigara ve çerez parası olur. neyse sitemim tabii ki buradaki arkadaşlara değil kusura bakmayın. Bilgisi olan herkesten yardım istiyorum. tşk.ler....

[FONT='inherit']Ben raporun ağır engelli olduğu düşüncesiyle maaş alabilirsiniz demiştim çocuğunuzun raporu ağır engelli olmadığı için maalesef evde bakım maaşı bağlanamaz. Verdiğiniz bilgilerden sadece gelir şartı tutuyor.
Evde bakım maaşı bağlanamazken 2022 maaşı hiç bağlanamaz kira bedelinin düşürülüp düşürülmediğini bilmiyorum düşürülse bile gelir şartınız tutmuyor.Kişi başı gelir 392,48 yi geçmemesi gerekiyor.
5 kişisiniz 5 *392,48 : 1.962,4[/FONT]
[FONT='inherit']2800 – 1962,4 : 837,6
sizin maaş 2800 tl. kiranın düşürüldüğünü kabul edip 450 tl olan kirayı da düşek 2800 – 450: 2350[/FONT]
[FONT='inherit'] Maaşınızdan 5 kişi için kişi başı geliri çıkarırsak 2350 – 1962,4 :387,6 [/FONT]
[FONT='inherit']Kira düşmezsek 837,6 kirayı düşersek 387,6 tl fazla gelirinizden dolayı 2022 maaşını da alamazsınız.
[/FONT]
[FONT='inherit']Not:Bu seneye kadar 2022 de kişi başı gelirde sadece engellinin gelirine bakılıyordu bu yıl ise hanede bulunan herkesin geliri dahil ediliyor ki bence çok saçma bir şey çalışamayacak durumda olan o kadar engelli var ki bu değişim yüzünden maaşından oldu.Sanki evdeki çalışan herkes aldığı parayı maaşını getirip evdeki engelliye veriyor.
[/FONT]
[FONT='inherit']Not:Maaşa engel olan memur olmanız değil memur olmasanız bile başka bir işte çalışsanız ya da bağ bahçe tarla kira geliri ticari aracınız varsa vs vs kısaca sınırı geçiren her türlü gelire nerden sahip olursanız olun alamazsınız gelirinizin sınırı geçmesinden dolayı alamıyorsunuz 2022 maaşını.Evde bakım maaşını ise ağır özürlü olmadığı için alamıyorsunuz.
Etrafınızda hile ile alanlara bakmayın siz dürüstçe şartınız tutmuyorsa almayın derim.

not:Çocuğunuzun engeli nedir bilmiyorum.Eskisi gibi kolayca yüksek oranda ve ağır ibareli rapor vermiyorlar.Çcocuğunuz gerçekten ağır engelli ise yeniden ağır engelli rapor için başvurun.Evde bakım maaşı için olmazsa olmazlardan ağır engelli ibareli olması raporun.[/FONT]

Ne 2022 ne de bakım aylığı alamazsınız.

mehmetkay engelli yakını aylığı almanız mümkün değil maalesef.
18 yaş altı çocukların ebeveynine baglanan 2022 engelli yakını aylığında anne ve/veya babanın sigortalı çalışan olmaması gerekir. siz sigortalı çalışan oldugunuzdan dolayı engelli yakını aylıgı size veya eşinize baglanmaz. hane gelirine de bakılmaz asla.

Üst Alt