Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. % 46 vergi indirimim var. Emeklilik şartlarım nedir?

taskanberna

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam 1996 girişli (Üniversitede) emekli sandığına tabi olarak çalışan memurum.Memuriyete özürlü kadrosundan girmedim ancak doğuştan yüzde 46 görme kaybım var bu durumu 2000 yılında belgeledim ve Vergi indiriminden faydalanmaya başladım 16.yılımı doldurdum ne zaman ve nereye (SGK?) emekli olmak üzere başvurabilirim.Ayrıca doğuştan olduğunu nasıl kanıtlayabilirim?Geçmişe dönük rapor almak mümkünmü?

taskanberna,
Sonradan engelli memurların emekliliği şu şekilde olacak.

Emeklilik için
5510
geçici 4. maddeye tabisiniz:Memurluğa başladıktan sonra %40 ve üzeri işgücü kaybı oluşanlar:
%50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760 gün primi bulunmak şartı ile,
%40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün primi bulunmak şartı ile,
[%60 ve raporu olanlar zaten malulen emekli olur]

Şuan prim süreniz yaklaşık olarak 5400 civarında, Prim sürenizi 6480 güne tamamladığınız vakit kuruma emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.Kurum sizi tekrar hastaneye sevk eder 40%-49% arasında rapor alır iseniz emekli olursunuz.

Memur olmadan önce % 40 ve üzeri işgücü kaybınızın olduğunu raporla belgeleyebilirseniz, 5400 gün hizmet süresi ile erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Ama bunu nasıl belgeleyebilirsiniz, bilemiyorum. Belki varolan ve görme kaybına neden olan rahatsızlığınızın doğuştan olduğuna dair doktorlar rapor verebilir. Bilemiyorum...

Üst Alt