Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. %50 raporla emekliliğe başvuruyorum, oran düşürülüyor!?

akaman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
esim kasım 1998 girişli 19 yıllık memur
2017 yılı kasım ayında %50 engelli ve vergi indirimi raporu aldık ankaradan onaylandı.
Buna istınaden SGK na vergi indiriminden emeklilik basvurusu yaptık. SGK RAPORU%40 ın altı diye onaylamadı.
biz kuruma %50 ankaradan onaylı aslını gönderdik.

bütün siteleri tarıyorum böyle bir olay yok uzmanlara danısıyorum böyle sey olmaz diyor ama burada sıyaset yapmak istemiyorum bilgisi olan varsa bilmediğimiz birsey varsa öğrenmek istiyorum.

vergi indiriminde belirli hastalıklar diye birsey yok.malulukte 2018 yılında emekli olacaklara belirli hastalıklardan malul kabul ediyorlar ama engelli üzerinden vergi indirimi ile emeklilikte boyle seye rastiamadım. pirim odeme gunu tutuyor.yılı tutuyor nedir bu simdi

akaman Eşiniz kadınsa 20 yıl sigortallık süresi ve 5975 gün tamamlaması gereken prim ödeme şartı var. Siz, 2017 Kasım ayında emeklilik için başvuru yaptığınızı belirtmişsiniz. Bu bahsettiğiniz tarihte eşiniz 19 yıllık sigortalı görünüyor. Vergi indirimi sadece yaş şartını ortadan kaldırır, diğer şartlar değişmez. Bu yazdıklarım ssk çalışanlarının emeklilik şartlarıdır. Emekli sandığına tabi ise birşey diyemem.

% 60 üzeri arasında olduğu anlaşılan sigortalılara, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün,
% 50 ila % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılara, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
% 40 ila % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılara, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,

01/10/2008 Tarihinden Önce Memur Olanların Emeklilik Şartları ?
1/10/2008 tarihinden önce memurluğa başlayan personel;

% 40 ve üzeri engelli memurlar
15 yıl veya 5400 prim gün sayısını dolduranlar,
5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanununa tabi olarak erken emeklilik hakkı alırlar.

5434 sayılı Kanun gereğince 1/10/2008 öncesi engelli kadrosunda işe başlayanlarla birlikte engelli kadrosunda olmamasına rağmen memur olmadan önce yüzde 40 ve daha fazla oranlı raporu olan memurlar 15 yıl veya 5400 prim gün sayısına tabidir. Yaşa tabi değildir. Belirtilen yıl veya prim gün sayısını doldurduğu zaman emekli olabilirler.

Emekli sandığında vergi indiriminin SGK yani emeklilikle bir ilgisi yoktur. Rapor %40 ve üzeri ise kabul edilmesi lazım ki sizinki %5o.
1-Rapor süreli mi sürekli mi?
2-Kaç ayrı hastalıktan veya bir hastalıktan mı alınma?
3-ilgili kanun geçici 4. maddesine istinaden mi erken yaşlılık emekliliğine başvurdunuz yoksa sadece görüş mü sordunuz?
4-Size SGK veya kurumdan gelen cevabın tam metni nedir?

@u.uçar

rapor surekli
hastanede belli branşlara sevk edilip alıyorsunuz raporu birden fazla hastalıktan alınma
direk ankaradan gelen %50 engelli ve vergi indirimine istinaden emekliliğe bas vurdum
tam metin gerekceli karar daha bize ulaşmadı ama sonuç:%40 ın altı olduğu için kabul edilmediği olarak bildirildi. ben SGK %50 raporun aslınıda gonderdim vakit kaybetmeyelim diye

Çok ilginç, rapor oranını demekki SGK daki sağlık kurulu düşürmüş, NEDEN DÜŞÜRMÜŞ ACABA? İtiraz edin hakem hastaneye tekrar göndersinler bakalım.Rapor aslını da geri isteyin.Memurlarda vergi indirimi almanın bir önemi yok emeklilikte.

akaman

Kamu Gör. Emk. D. Bş.lığı Sağlık Kurulu Benimde %66 raporumu %53 e düşürdü.

Bu puan da yettiği için uğraşmak istemedim ama sonuçta puan düşürdüler, tlf da sordum nedir bunun sebebi diye, hastanedeki sağlık kurullarının değerlendirme yaptıkları cetvel ile bizim değerlendirme puan sistemimiz farklı dedi telefondaki kişi.

Akıl alır gibi değil, böyle başına buyruk, her kafadan başka sesin çıktığı, sorularınıza cevap bulamadığınız, verilen telefon numaralarının yanlış olduğu, çalan numaralara da ulaşmanın günler sürdüğü, ulaşınca da saatlerce ordan oraya aktarılan, şeffaf olmayan kurallar kanunlar dünyada sadece bizde vardır herhalde!

Benim size naçizane tavsiyem raporunuzu üniversite hastanesinden almanız (Bunu sağlık kurulundaki çalışan kişi telefonda söyledi, reddedilme oranı devlet hastanelerine göre çok daha az oluyor dedi) sonrasında tekrar başvuru yapmanız, yine olumsuz karar çıkarsa da mahkemeye başvurmanız.

Geçmiş olsun.

Demekki artık engelli memur emekliliğinde, SGK Sağlık Kurulunun rapor oranlarını düşürmesine alışık olacağız.Yani çok istisna falan değil.

Yani iş artık aynen SSK özel sektörde çalışan engellilerin emekli olmak için raporlarını (vergi indirimi almak için) onaylatma başvurusuna benzedi.

akaman

Neredeyse ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Mutlaka itiraz edin ve yeniden değerlendirme isteyin.

Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabiliyorsanız er ya da geç emekliliğiniz onaylanır. Ve unutmayın, olası tüm dilekçelerinizde ilk raporun (emeklilik başvurunuzun) emeklilik için temel alınmasını isteyin. Böylece geçmiş döneme dair maaşı alma olasılığınız olur.

u.uçar

Maliye'nin oran düşürmesi çok beklenen ama SGK'nın düşürmesi çok çok istisna olan bir uygulamadır (Maluliyet değerlendirmesi yapıyor, o ayrı). Son birkaç aydır tüm kurumlarda oran düşürme fantezisi başladı. rexart'ın başına gelen de bu. SGN'nın oran düşürerek emekliliğe engel olduğu örnek sayısı 2-3'dür...

akaman

Peki son durum nedir?
İtiraz edildi mi rapora?
Birde raporu hangi hastaneden aldınız?

yuksek sağlık kuruluna itiraz edildi. sonuç bu gün geldi.unuversite veya araştırma hastanesinden ayrıntılı emer istenmiş rapor ve sidiler ile birlikte tekrar gönderilmesini istiyorlar bakın tam 1 yıl oldu kurumların birbirine guveni yok.şimdi birsey daha sormak istiyorum eşim 11 kasımda 20 yılını dolduracak.bu yazışmalar sonuçlanmadan istifa ederse sonuçlandıktan sonra emekliliğe hak kazanırmı

Merhaba bende adalet bakanlığında engelli (%50)memur olarak göreve başladım oncesinde 2678 gun sgk primim var ve 2018 şubat ayında dilekcemi yazdim emeklilik suremin hesaplanarak tarafima bildirilmesi diyerek beni tekrar muayeneye gönderdiler sonuç yine aynı 50 rahatsızlığım buerger fakat ankaradan gelen yanıt rapor oranının %30 olduguna karar verildiği ve erken emekliliğe sevk eşitlemeyeceğim oldu. Sigorta girişim 99

akaman

Bence MR'In ardından emeklilik onanır. Hiç istifa edip süreci bulandırmayın derim.

Üst Alt