Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. % 52 raporla 1 yıl süreli vergi indirimi aldım. Emeklilik şartlarım nedir?

deryaiçöz75

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle teşekkür ederim.böyle bir sayfa açtığınız için emeğinize sağlık.benim sorunum 1995 yılında herhangi bir özürüm olmadan memur oldum.2012 yılına kadar kesintisiz çalıştım.2012 yılında %52 oranında sürekli özür raporu aldım.aldığım raporla malulen emekliliğe başvurdum fakat başvurum red geldi.daha sonra vergi muafiyeti için başvurdum ve aynı oranda vergi muafiyetim 1 yıl kontrolle onaylandı.şimdi asıl sorun ben emekli olabilirmiyim?olabilirsem ne yapmam lazım?bu şekilde başvurduktan sonra tekrar ret gelirmi?gelirse ne yapmalıyım?şimdiden çok teşekkürler acele cevaplarsanız sevinirim bu işyılan hikayesine döndü kimse net bir şey söylemişyor uykularım kaçtı sağolun

Özür grubunuzu ve özürünüzün ne olduğunu daha net yazarsanız cevap verenler olacaktır... Ayrıca özürünüze bağlı sitede sorunuza cevap veren bir konu mutlaka vardır, bir araştırın isterseniz.

Sizin için emeklilikte vergi indiriminin hiç bir değeri yok... Emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevki ile hastaneden alacağınız rapordaki oran beklirleyecek emeklilik kriterleriniz.

5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine tabisiniz:

Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının © bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır. Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.

Üst Alt