Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. % 75 özürlü raporuma rağmen malulen emeklilik başvurusu red geldi!?

yağmur34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

benim devlet hastanesinden bu sene içerisinde almış olduğum % 75 özürlü raporum var. devlet memuru olarak çalışıyorum. şuan saglık sıkıntılarımdan dolayı çalışamıyorum 10 aydır raporluyum.
devlet hastanesinden almış olduğum % 75 raporla malulen emeklilik için başvuru yaptım 2014 acak ayında red geldi.
itiraz ettim yine red geldi.
ben bu süre içerisinde devlet hastanesi özürlü raporunu kabul etmezler diye üniversite hastanesinede işgücü kaybı için müracat etmiştim.ordan da % 75 işgücü kaybı oranı vermişler ve bu ayın 15 inde benim malulen emekliliğim için sgk ya göndermişler.

şimdi benim ne yapmam lazım. bana gelen red kararıma karşılık mahkemeye mi başvurayım yoksa hastaneden sgk ya gönderilen raporun sonucunu mu bekleyeyim. hastaneden direk sgk ya rapor gönderiliyor mu bilgisi olan var mı.

ben ilk malulen emeklilik başvurumu kendi çalıştıgım kurum aracılığı ile yapmıştım.
ssk girişim 2003. memurluğa geçişim 2011. çalışacak durumda değilim 10 aydır raporluyum doktorlarda rapor vermek istemiyorlar artık..eğer tekrar istirahat raporu alamazsam ücretsiz izine ayrılmayı düşünüyorum.
ilk çalışmaya başladığımda herhangibir saglık sıkıntım yoktu.

bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir misiniz?şimdiden teşekkürler sevgiler.

rahatsızlığın tam olarak ne, raporda kaç tane rahatsızlığınızdan oran verilmiş, toplam prim gününüz ne kadar,

devlet hastanesinden aldığım raporda 2 rahatsızlığıma oran verilmiş.iki rahatsızlığıma %50 ayrı ayrı verilmiş.yani oran % 75.üniversite hastanesinde işgücü kaybı oranının %75 oldugunu söylediler.raporu almadım onlar direk sgk ya göndermişler.bana vermediler.ben bir tanede kendim almak istediğimi söyledim.verebileceklerini söylediler tekrar hazırlayıp bir tanede bana verecekler.2003 yılından beri aktif çalışıyorum.prim sayım 3600 un üzerinde.

Bu red kararına karşı itiraz ettiniz mi?

Devlet hastanesinden aldığım raporla muracat ettim.Red geldi.itiraz ettim yüksek sağlık şurasına gitti.oradanda red gelmiş ben telefonla öğrendim elime henüz yazı gelmedi.üniversite hastanesindende işgücü kaybı raporu için müracat ettim ordanda yeni öğrendim %78 verilmiş ve SGK ya gönderilmiş agustos ayında.bende tekrar istirahat raporu alamadım ve işe başlamak zorunda kaldım.şuan sadece işe gidip geliyorum yaptığım bişey yok.ama bu bile bana sıkıntı veriyor.malulen emeklilik için müracat ettiğimizde çalışıyor olmak olumsuz etkilermi?bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim.

Maluliyetin tespiti için başvurulursa çalışıyor olmak sıkıntı yaratmaz. Ama malulen emeklilik için başvuruşmuşsa, o zaman çalışmıyor olmak şarttır. Eğer çalışırken malulen emeklilik başvurusu yaparsanız, maluliyetinizin tespiti için işlem devam eder ama sonunda malul sayılmanız gerektiğine dair karar verilirse, "işten ayrılın ki malulen emekli edelim sizi" derler. Olası emekli maşı işten ayrıldıktan sonraki ay başı itibarı ile başlar.

SGK yüksek sağlık kurulu da red kararı vermişse, o zaman yapılacak tek şey konuyu mahkemeye taşımak.

Bence bir şekilde idare etmeye çalışın. Bir süre sonra yeniden denersiniz.

Not: malulen emeklilik için sgk maluliyet cetveli'ne göre malul olmayı şart koşar.

üniversite hastanesi tek hastalığa %75 vermiş ve ağır özürlü denilmiş.ben şuan çalışacak durumda değilim.istirahat raporu alamadığım için işe gidip geliyorum.çalıştığım yerde insanların beni idare etmesine çok üzülüyorum.üniversitenin SGK ya gönderdiği raporun sonucunu beklicem inşallah hayırlı bir sonuç gelir.

İnşAllah hayırlısı olur. Şartlarınız uyuyorsa emekli etmemeleri için bir sebep yok. Allah selamet versin...

eğer sizi malulen emekli etmiyorlarsa sizde o zaman "erken engelli emekliliği" için başvuracaksınız..muhtemelen yüzde 60 en az tek hastalıktan alamadığınız için böyle olmuş.siz ilk mesajınızda yüzde 50 ve yüzde 50 olarak 2 rahatsızlığım var demişsiniz ama daha sonraki mesajnızda yüzde 78 tek rahatsızlıktan demişsiniz..bize tam olarak rahatsızlık ismini ve rapor oranlarınızı söylerseniz daha iyi yardımcı oluruz..

diğer bir önemli konuda siz işe hangi statüde başladınız engellimi yoksa normal memurmu? bunları bizimle paylaşırmısınız?

ilk işe girdiğimde saglıklıydım.sonradan rahatsızladım.devlet hastanesınden aldıgım raporda iki hastalıga yüzde 50 yüzde 50 verilmişti.üniversite hastanesine müracat ettim daha sonra.ordan tek hastalığa yüzde 75 diğer hastalıga yüzde 10 verilmiş ve SGK ya gönderilmiş(agustos 2014 te)bende verdikleri oranı yeni öğrendim.ssk girişim 2003. memurluğa geçişim 2011.11 yıldır çalışıyorum.erken emekliliğe sanırım uymuyorum.çalışacak durumda değilim.mecburen işe gidip geliyorum.şuan üniversitenin SGK ya gönderdiği malulen emekliliğin cevabını bekliyorum.inşallah hayırlı bişekilde olumlu sonuçlanır.

Üst Alt