Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum, asaletim onaylanmadan tayin hakkım var mı?

inflack

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar herkese denetim serbestlikte çalışıyorum bu son atamada atandım, tayinimi alıp gitmek istiyorum asaletin tasdik olmadan olmaz diyorlar ama biraz araştırdım kurum değişikliğine tasdik isteniliyor. normal aynı kurumdayken başka bir ile tayin söz konusu olabiliyor diye yazılar okudum bu konu hakkında bana bilgi verebilecek bir arkadaşım varsa memnun kalırım hayırlı geceler, vesselam..

Çalıştığın kurumla iyi geçin onların oluru olmadan gidemezsin ayrıca asaletin onaylanmadanda gidebilirsin ama gidecegin kurumu kendin bulman daha dogrusu sınavla kazanman şart, sınav kazanmassan gidisine kimse onay vermek istemez kimse kendi memurunu göndermek istemez ama sınav kazandıgında devlet personel baskanlıgının görüsüne göre nakil hakkın dogar kısa sürede yani asaletin onaylanmadan sınava girip kazanman yada sınav açılması zor bir iş ama denk gelirse neden olmasın!

dostum aynı dertden bende muzdaribim adliyeden tayin isitiyorum il içi oluyormu bende aday memruurm

İl içi oluyodurda asaletin onaylanmadan aynı kurumda yer değişikliği yapmazlar.

geçici görevle il içi tayin isteye bilirsiniz. Örneğin ben il sağlık müdürlüğünde çalışıyordum aday memurum kurumumun şartları bana uygun olmadığı için şuan kamu hastaneler birliğine bağlı diş hastanesinde görev yapmaktayım.İl dışı tayin için ise ailenizin ikametini belgelemek ve bakıma muhtaç olmak gerek.

arkadaşım bende ankara adliyesinde aday memurum hizmetliym ve verilen göreveler beni yoruyor evim sincanda sincan adliyeisne geçiş yapabirlmryim

ben tarım il de memurum 3 ay oldu sağlık sebebi ile tayin istedim red geldi.asaletten ötürü şimdi ne yapmam lazım.müdür red etti bakanlığa gitmedi bile evrak.

arkadaşlar hiçbir yerde aday memur tayin olamaz diye bişe yok ama kurumlar nedense 1 yıl dolmadan tayin olamazsınız diyorlar.içinizi karartmak gibi olmasın ama en az 1 yıl bulunduğunuz yerde kalmak zorundasınız.çok ama çok zor bi ihtimal atama alabilmek.anca bir sene sonra olursa olur.bende çok uğraştım ama olmadı dilekçeler mi yazmadım herşeyi yaptım ama olmuyo.boşuna kendinizi yormayın derim ben.

normal şartlar da asalet olana kadar tayin yapılmaz torpilsiz ise...sağlık, eğitim,terör,boşanma,tehdit edilme veya doğal afet gibi durumlarda tayin hakkı mevcuttur...

ankara personel dairesi başkanlığını bi arasana ne dicekler ,ben aradım siz zaten engelli olduğunuz için sizde bi zorluk çıkartmıyoruz dedi bana tel.deki kadın ( adalet bak. için )

tayin hakkımız hastalık gibi durumlarda mevcut olsada yöneticilerin hiç umurunda olmuyor malesef,onlara göre hava hoş tabi ki...

2010 yılında aday memurken yani asaletim tasdik olmadan il dışı geçici görevlendirme ile memleketimde göreve başladım, örnekleri mutlaka vardır biraz zorlamak lazım şartları. Ben babamın bakıma muhtaç olmasını raporlarıyla kurumuma sundum, kendim içinde annemin yardımı olmadan olduğum yerdeki yaşam koşullarının benim iş yaşantımı zorlaştırdığını dilekçe ile kurumuma bildirdim, sonuç; çok şükür şuan memleketimdeyim, darısı tüm isteyenlerin başına.

ILqıN;

hangi kurumdasın arkadaşım özel değilse bilgi verirmisin?

Arkadaşlar Geçici Görev ve Mazaret tayinleri dışında Asalet tasdik olmasdan il dışı geçmek imkansız... İl içide Adalaet Bakanlığında çalıştığım için Adalet Bakanlığından bahsedeyim Bağlı olduğunuz Komisyon İl içine istediği yere görevlendirir. Bunun için tayin dilekçenizin Adalaet Bakanlığına gitmesine gerek yoktur.

Arkadaşlar Geçici Görev ve Mazaret tayinleri dışında Asalet tasdik olmasdan il dışı geçmek imkansız... İl içide Adalaet Bakanlığında çalıştığım için Adalet Bakanlığından bahsedeyim Bağlı olduğunuz Komisyon İl içine istediği yere görevlendirir. Bunun için tayin dilekçenizin Adalaet Bakanlığına gitmesine gerek yoktur.

2 yıl şartı hakkında bilgin varmı? 16 madde atandıktans onra 2 yıl tercih yapamaz diyor.

Bağlı olduğu komisyon onay verirse bu yasayı diskalifiye edebiliyorlar...

personel atama yonetmelığınde hıç bır kısıtlayıgı hükümlere tabı olmaksızın ıbaresınden dolayı asaletı onaylanmayan memur tayın ısteyebılır

Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği Ek Madde 3 – (Ek: 30/6/2014-2014/6578 K.) İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir. Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz. Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır. - (1) 30/6/2014 tarihli ve 2014/6578 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki Yönetmeliğin 9 uncu maddesiyle, bu fıkrada yer alan "Özür" ibaresi "Mazeret" şeklinde değiştirilmiştir.
1660-1
Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır. Geçici Madde 1 - Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce yer değiştirme sureti ile atanmaya tabi memurların bu Yönetmeliğe intikalleri, kurumların özel Yönetmeliklerinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 yıl içinde sağlanır. Buna ilişkin düzenleyici hükümler kurumların özel yönetmeliklerinde belirlenir. Geçici Madde 2 - (Ek: 25/7/2001-2001/2848 K.) Çevre Bakanlığının yeni teşekkül ettirilen 46 il teşkilatına ait İl Müdürü kadrolarına ilk defa yapılacak atamalarda 6 ay süreyle bu Yönetmeliğin Ek-1 inci maddesi hükümleri uygulanmaz. Geçici Madde 3 - (Ek: 21/7/2003-2003/5959 K.) Kültür ve Turizm Bakanlığınca il müdürlüğü kadrolarına yapılacak atama işlemlerinde 31/12/2003 tarihine kadar bu Yönetmeliğin Ek-1 inci maddesi hükümleri uygulanmaz. Geçici Madde 4 - (Ek: 17/3/2004-2004/7040 K.) Milli Eğitim Bakanlığının il ve ilçe milli eğitim müdürleri haricindeki personelinin 2004 Yılı sonuna kadar yapılacak atamalarında, bu Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ile Ek-1 inci maddesi hükümleri uygulanmaz. Geçici Madde 5 - (Ek: 30/6/2014-2014/6578 K.) Kamu kurum ve kuruluşları bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde yönetmeliklerini bu Yönetmeliğe uygun hale getirirler. Bu süre içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarının yönetmeliklerinin bu Yönetmeliğe aykırı olmayan

selda75 burda adaylıktan bahsetmemiş bahsetmesıne gerek yok mu yoksa ? bu arada meb de yeni başlayan biri tayin istese olumlu sonuclanma durumu nedir sizce ? meb yayınladığı yazıda adaylık kalkmalı demiş ama bazı site ve forumlarda yaptıgını soyleyen oldu tabi diğer kurumlarda yapanda çok bildiğim kadarıyla ama meb hakkında tam olarak bılgım yok. işe başladıktan bi kaç hafta sonra istedik diyelim nasıl bir yol izlemeliyiz ? red edilsek bu görüşü gösterip tekrar isteyebilirmiyiz ?

bızım kurumda bır arkadaş adaylığı kalkmadan engellılık tayın hakkını kulland ve tayını ankaraya cıktı. tayın dılekçesınde en az yüzde kırk olmak uzere engellılık oranını belırten bır dılekçe ıle tayn ısteyeceksın ekıne raporunu ekleyip gondereceksın red gelırse mahkemeye basvurunuz

Slm Selda hanım ben tayin istedim fakat olağanüstühal olduğu için sağlık Bakanlığı ek madde getirmiş aday memur tayin isteyemez diye

Bu konuda son durum nedir acaba asalet dolmadan tayin isteyip giden oldu mu acaba?

Arkadaşlar, ben İzmit'te yaşıyorum, şayet memur olarak farklı bir yere atanırsam, oraya gitmeden İzmit'te kalarak görev yapmam mümkün mü?

Üst Alt