Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum, asaletim tasdiklendi. Vergi indirimi alabilmem için yeni rapor istenir mi?

prograssive

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba bülent bey ben 30.07.2007 tarihli epilepsi konulu %40 oranlı sürekli ibareli engelli raporuna sahibim yaklasık 2 yıldır kamu kurumunda calısıyorum dpb nın actıgı sınavla gırdım ıse gırerken genel mudurlukten tekrar rapor almam gerektıgını soyledıler ben hazırlıklı gıtmıstım resmı gazete yayınlanan sureklı ıbrelı rapora sahıp kısılerden tekrar rapor ıstenmemesıyle ılgılı yazıyıda yanımda goturmustum ısrarcı davranmam sonucunda tekrar rapor ıstemekten vazgectıler tabı bu surec bıraz sıkıntı verıcıydı ama kabul ettırdım en ust makamlara cıkarak derdımı anlatmam sonucunda sımdı asaletım tasdıklendı ve vergı ındırımınden de faydalanmak ıstıyorum tekrar bu konuda bana sorun cıkaracaklar mı cıkarırlarsada ne gıbı bır yol ızlemelıyım bu konuda bana yardımcı olursanız cok sevınırım

merhaba prograssive bende yeni işe girdim ziraat bankasına 2.5 ay oldu benimde sol ayak diz üstü ampute bende ankarada deftardarlığa başvurdum vergiden muaf olmak için benimde raporum sürekli ve %42 oranında sürekli ibaresi var 2006 yılında alınmış bir rapor deftardarlığa gideli 1.5 ay oldu dediler çalıştığınız kuruma göndeririz dediler henüz cevap gelmedi ama deftardarlık kafasına göre rapordaki oranı düşürüyorlarmış öyle diyorlar ya sizdeki bununla ilgili yazıya bende bulabilirmiyim henüz cevap gelmedi deftardarlıktan.

Vergi indirimi ile kurumun bir ilgisi yok. Kurumdan yazı alıp defterdarlığa başvuracaksınız. Elinizde 2006 sonrası alınan %40 üzeri rapor varsa, o raporla defterdarlığa başvurmayı deneyin. Yoksa, yeni rapor için hastaneye sevk ederler...

Not: Yeni yayınlanan yönetmelikle sakatlık oranı cetveli yenilendi. Oranlar biraz da olsa arttırıldı.

Üst Alt