Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Atandığım yerde çalışmakta zorlanıyorum. Engelli statüsüne geçip tayin..?

KnightRider

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar, herkese kolaylıklar dilerim.
Ben milli eğitimde 11 yıllık öğretmenim ve doğuştan Muskuler distrofi hastasıyım. Tipi tam bilmiyoruz, emg gibi tetkiklerde belli ediyor. 34 yaşındayım ve şimdiye kadar yaşamımı devam ettirdim şükür. Lakin geçen yıl memleketimin bir köyüne atandım ve son birkaç aydır gidiş geliş beni hayli yormakta.
Şimdi en azından mesafe olarak daha yakin bir köye görevlendirmem için ve engelli oranını belirLemek için nereye başvurup hangi raporu almalıyım? Ayrıca skolyoz ve hipertansiyon da mevcut.
Son olarak alacağım rapor mevcut B sınıfı ehliyetimi etkiler mi? Biraz fazla uzun oldu, şimdiden vakit ayırıp cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.

EMG ve biyopsi varsa genetik testlerinizi yanınıza alarak durum bildirir engelli saglik raporu almak için yetkili hastanelerden birine başvurarak 7 doktor branşlarının muayenesinden geçtikten sonra size heyet günü verilir ve yüzde oranınız durumumuza göre cetvel üzerinden değerlendirilir

yagmurunisan

Teşekkür ederim. Biyopsi çocukken yapılmış iki kez fakat ikisinin de sonuç raporu elimizde yok. Emg raporu mevcut Yrd. Doç. tarafından yapılmış olan ve yine bir uni. prof. tarafından. Genetik tahlili ilk kez sizden duydum. Nedir nasıl yapılır? Bilgi verirseniz memnun olurum...

Henüz kesin tedavisi olmayan muskuler distrofi türleri genelde genetiktir. Ben özel bir genetik tarama merkezinde yaptırdım 5-6 yıl önce. Şuan ücretsiz yapan yerler olduğunu duydum. Çapa ve Hacettepe ye gidebilirsiniz

Üst Alt