Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum başka bir kuruma atandım. Engelli raporumun aslını kurumum vermiyor?

Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar konu başlığında belirttiğim gibi bir üniversitede memurum. Kurumumdan engelli raporumun aslını talep ettim fakat sicil müdürlüğünde şef olarak çalışan personel "raporunu vermeyiz istersen fotokopisini aslı gibidir yapabiliriz" dedi.

Açıkcası raporumu bırakmak istemiyorum bana sürekli olarak lazım olacak bir belge ve ben şu anda bu belgeyi nasıl alacağım konusunda bir bilgiye sahip değilim. Yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?

Merhaba, bu raporu almak için sizi kurum sevk etmedi değil mi?

Bu raporu almak için kuruma dilekçe yaz. Öyle istersen resmiyet kazanmış olacaktır. Fakat aslı gibi kaşeli olanda işin görür her yerde...

kuruma dilekçe ile başvuru yapıp raporunuzun aslını alıp nacizane fikrim noterden birkaç adet onaylatıp tekrar kuruma aslını veya noter onaylısını teslim edebilirsiniz.kurumun da noter onaylısını kabul etmesi gerekir.

Üniversitedeki memuriyetiniz engelli ststusundeydi, peki şimdi yeni atamaniz da engelli statüsünde mı olucak? Yani engelli olarak atandıktan sonra yeniden sınava girerek engelli olarak yine istediğiniz başka bir kuruma atanabildiniz mı? Süreci burdan anlatirsaniz çok memnun olurum.

Suret
Nereye atanırsanız atanın engel durumunuz devam ettiği sürece haklarınızdan faydalanmaya devam edersiniz. Kurum değiştirmeniz yada tayin olmanız bu durumu değiştirmez.

@ilim
Hayır kendim başvurup almıştım. Daha sonra Ekpss'ye girip atandım.

@HEART;
Evet hocam aslı gibidir yapılan da işimi görür fakat ben kurumdan ayrılacağım başka kuruma atandım. Bu yüzden aslını istedim vermeyiz daha sonra biz sorun yaşarız gibi saçma sapan şeyler söylüyorlar.

Hocam resmiyet kazansa da vermeyiz diyorlar. O yüzden başta dilekçe ile başvurup daha sonrası için yapabileceğim birşey var mı onu öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim ilginiz için hepinize arkadaşlar.

Maalesef hocam söyledim fakat yok diyorlar. İlginiz için teşekkür ederim.

Aslinda hıc bir sorun yasamazda oradaki kişinin kendince doğru sandığı şekilde davranmasından kaynaklı bir durum.
Aslı gibidir olan raporda pekâlâ işini görür oradaki dosyada bekleyerek zaten

Suret

Hocam yeni atamam da engelli statüsünde fakat sınıf değiştirdim. Genel idari hizmetler den teknik hizmetler sınıfına atandım. Evrakları teslim etmedim daha. Muvafakat filan isteniyor. Bu durumu çok araştırdım en fazla muvafakat vermeyip işi yokuşa sürmeye çalışabilirler bu durumda da emsal kararlar olduğundan sorun olursa eğer kısa sürede çözüme kavuşabilir.

HEART

Evet hocam söylediğiniz gibi aslı gibidir onların işini görür ama raporun aslı bana ömür boyu lazım olacak.

muammerhalil teşekürler, peki sınıf değiştirmeden atanmak da mümkün mü? Mesela üniversitede düz memurken gelir idaresine ya da başka bir şehirdeki uniye geçme imkanı olur mu?

muammerhalil yasada şöyle söylüyor

"(2) Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir. Kurum müracaatlarında ise raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma gönderilir."

Sizi kurum göndermediği için aslının kurumda olması gerekmez ve dediğiniz gibi size bu rapor sürekli gerekli. Ilk defa verirken yanlış vermişim elimde başka yok diyerek yeniden rica edin. Kuruma da hastaneden aldığınız aslı gibidirli bir örneğini de yanınızda bulundurun. İnşallah verirler.

@muammerhalil teşekürler, peki sınıf değiştirmeden atanmak da mümkün mü? Mesela üniversitede düz memurken gelir idaresine ya da başka bir şehirdeki uniye geçme imkanı olur mu?
Sınavla mümkün değil. Tayin için de üst kadro gerekiyor örneğin memursanız başka bir kurumda bilgisayar işletmeni veya v.h.k.i. kadrosuna geçerek tayin olabilirsiniz(tabi şartları barındıyorsanız). Kurumunuz muvafakat vermek istemese de kesinlikle tayininiz gerçekleşecektir. Üniversiteler tayin için izin vermiyor o yüzden anlattım bu durumu. Ama torpil olmadan üst kadro bulmanız neredeyse imkansız maalesef.

[FONT=sans-serif]muammerhalil yasada şöyle söylüyor '(2) Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir. Kurum müracaatlarında ise raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma gönderilir.' Sizi kurum göndermediği için aslının kurumda olması gerekmez ve dediğiniz gibi size bu rapor sürekli gerekli. Ilk defa verirken yanlış vermişim elimde başka yok diyerek yeniden rica edin. Kuruma da hastaneden aldığınız aslı gibidirli bir örneğini de yanınızda bulundurun. İnşallah verirler.[/FONT]
Hocam 2 gündür gidiyorum söyledim fakat ısrarla vermeyeceklerini söylüyorlar elimizden birşey gelmez filan diyorlar gerçekten insanı zor durumda bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Üniversitelere atananlar tayini unutsun ve en kötü muamelelere ve her türlü zorluğa hazır olsun tek söyleyeceğim budur artık. Hocam bana yasanın tüm maddelerini barındıran bir link gönderebilir misiniz inceleyip duruma göre oradaki personele göstereceğim.

muammerhalil gerçekten bahsettiğiniz uygulamalar çok saçma, siz söylediğiniz için değil yanlış anlamayın, uygulama sıkıntı, torpilsiz de halledebilmeli insan her işini, ayrıca isteyen istediği memuriyete gecebilmeli, umarım bir iyileştirme olur...

Estağfurullah hocam biraz araştırırsanız üniversitelerdeki tüm memurlar aynı sıkıntıları yaşıyor. Eş durumundan tayinde bile izin vermeyen kurumlar var. Maalesef hocam memleketimizde işler böyle yürüyor.

ilim

Var hocam tabi ama ona ulaşmakta biraz sıkıntılı. Teşekkür ederim ilginiz için okuyup ona göre müdürlerine ulaşmaya çalışacağım.

Muammer hocam mrb;
Üzüldüm gerçekten mağdur edilmenize.Kurum abartmış raporunuzu vermemekle.Muammer Hocam siz dilekçe ile raporunuzun aslını bir günlüğüne alıp,noterden bir kaç adet aslı gibidir yapıp aslını tekrar kuruma verin başka çareniz de görünmüyor gibi.iyi günler kolay gelsin. muammerhalil

ramazan2301

Merhaba hocam, daha okuyamadım okuduktan sonra bir çözüm bulmaya çalışacağım. Bizleri yormak için ellerinden geleni yapıyorlar :) Neyse sağlık olsun diyecek birşey yok. İlginiz için çok teşekkür ederim.

muammerhalil

Merhaba Muammer, ülseratif kolit hastası olduğunu okudum profilinde. Ben de Crohn hastasıyım. Yüzde kaç engelli raporu aldın? Raporun sürekli mi?

Teşekkürler zaman ayırdığı için :)

Erdogan Er
Merhaba hocam, yüzde 50 aldım, rapor sürekli. Hastalığın şiddetine göre veriliyor bilginiz olsun. Geçmiş olsun ayrıca.

çaprazlagelensağlık
Doğrudur hocam o konuda bilgim yok açıkcası. Benim problemim raporumun elimde bulunamayacak olması. Örneğin elimdeki aslı gibidir onaylı fotokopiler bitti ve ben artık raporu aldığım hastanenin bulunduğu şehirde yaşamıyorum bu durumda mağdur olurum, bu yüzden aslını istiyorum. İlginiz için teşekkür ederim.

raporlarınızı dilekçe ile başvurarak kurumunuzdan alabileceğiniz gibi, aslı gibidir de yaptırabilirsiniz.

çaprazlagelensağlık

Hocam kurumun yaptığı aslı gibidiri hiçbir yer kabul etmiyor ya noter de ya da raporu aldığımız hastanede yaptırmalıyız bunu. Ayrıca raporu dün aldım herkese teşekkür ederim gösterilen ilgiden dolayı. Dilekçeyi yazmıştım zaten kabul etmediler vermeyiz dediler ben o yüzden farklı birşey bulabilir miyim dedim. Daha önce o birimde çalışan birisini buldum onun araya girmesiyle kişisel başvuru ile almış olduğum raporumu çalıştığım kurumdan alabildim.

Üst Alt