Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Çocuğum 18 yaşına girdiğinde 2022 maaşı alamaz mı?

zkn10

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben memurun.Maaşım 4300.Oğlum var 17 yaşında.℅90 sürekli bakıma muhtaç.18 yaşını doldurunca maaş alamaz mı.Ailede üç kişiyiz.Teş.

hayır alamaz alması için evinizde 11 kişi olması lazım

zkn10
malesef kişibaşı gelirniz hem 2022 hemde evde bakım maaşı için bildirilen geliri geçtiği için maaş bağlanamaz.

ümüt
kardeş sen evde 11 kişi olması lazım lafını 2022 için yazmıssın evet 2022 için olan gelir şartı 3 kişi oldukları için tutmuyor.Evde bakım için olmama sebebi kişibaşı gelir olan 847 tlyi geçmesidir

Ozaman evde bakım için beş kişi olacak değil mi?

Arkadaşlar teşekkür ederim.Bu benim kendime ait kişisel gelirim.Çocuğumuz 18 yaşını doldurunca ayrı bir birey.Kanun koyucu böyle görmeli.O bizden harçlık bekleyecek devletimize göre.Bu bireysel düşünülmeli kanımca.Teşekkürler...

zkn10 18 yaşını doldurduktan sonra çocuğunuz kendisi 2022 aylığına başvurabilir, evet. lakin kanun gereği hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçerse 2022 engelli aylığı baglanmaz. siz de sınırı geçiyorsunuz.

18 yaşından küçük ise anne veya babası başvurabilir. lakin anne ve babasından biri bile sigortalı ise 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığı da baglanmaz.

evde bakım aylıgı da baglanmaz. hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçiyor çünkü.

Teşekkürler.Benim mı sadece bir serzeniş.Engelli bireyin bu benimdir diyebileceği kendine ait bir geliri olsun babam bile olsa onun eline bakmamalıyım anlayışı.Yoksa evlatlarımız bize Allah'ını zımpara verdiği altın madalya.

Biz hiç bir şekilde devletten nakit desteği alamayacağını zımpara mı gösteriyor...

Vakıf maaşı

Benim yúzde90 engelli 18 yaşında çocuğum var.Hiç bir yerden maddi destek almıyoruz.Çünkü benim maaşım yüksek olduğu için.Ekim ayínda 18 yaşını dolduracak.Bu çocuların kendilerine ait az bir geliri olsa yeterli olacak.Bizim yüksek maaş almamız suç mu?
Cevap yazabilir misiniz.Teşekkürler.

Üst Alt