Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. EKPSS ile kurum değiştirme prosedürü nasıldır?

Ebsrn

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
herkese merhabalar.

Sağlık Bakanlığında GİH Memur olarak çalışmaktayım.Sosyal hizmetler (önlisans) okuyorum,ağustos ayında mezun olacağım.2020 ekpss sınavına gireceğim,bu konu hakkında birkaç sorum olacaktı sizlere.

-ekpss sınavından gih sınıfı dışında bir kadroya tercih yaparsam örneğin sosyal tekniker (sağlık hizmetleri sınıfı) atamam yapılır mı?

-Ağustos ayında mezun olacağım için Nisan ayındaki sınava önlisans olarak girebilir miyim? (ekpss geçerli olduğu süre içinde mezun olabilecek durumdakiler girebilir yazdığı için soruyorum.)

-Atamam yapıldığı takdirde atama işlemlerim için şuan çalıştığım mevcut mesleğimden istifamı etmeliyim yoksa muvafakat mı almam gerekiyor?

-2012 yılında aldığım %44 ortopedik sürekli raporum var istihdam kısmı işaretli,bu rapor ile ömss sınavına girip atanmıştım yine bu raporla ekpss sınavına girebilir miyim?

-eğer yeni görevime atanırsam tekrar aday memur olarak mı göreve başlayacağım yoksa halihazırda gih memur olduğum için (7 yıllık) asil memur olarak mı göreve başlayacağım?

kıymetli vaktini harcayıp bilgi verecek arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Önlisansdan sınava girebilirsiniz.
Gih kadroları dışında ,mezuniyetinizle ilgili kadroları tercih edebilirsiniz
Atanirsaniz istifa etmiyorsunuz. Kurumunuzun muvafakat vermesi gerekir.
Atandıktan sonra hizmet sınıfınız değişeceği için 7 yılınıź emeklilik için işinize yarar.ama on lisans yeni başlıyan biriyle aynı derece olursunuz.

merhabalar ben son sınava lise düzeyinden girip memur olarak atandım ama kurum değiştirmek benim için daha iyi olacak diye düşünüyorum.bu yıl ön lisanstan mezun oldum.halkla ilişkşler ve tanıtım okuduğum için nitelik yok. 2020 sınavına bu sefer ön lisanstan girsem tekrar düz memur olarak atanma şansım var mı?

lise düzeyinden düz memur olarak atanmışken bu sefer ön lisantan sınava girip kazansam tekrar düz memur olarak atanmak mümkün mü?

chaplin1905

geçemezsiniz ikiside aynı sınıf genel idari hizmetler sınıfıdır.sınıfın değişmesi gerekiyor.sınıf yükselmesi olması lazım kısaca.keşke başka bölüm okusaydınız önlisansta.vhki zaten memurun bir tık üstü.ama aynı sınıflaardır.bu yüzden başka kuruma geçişiniz kendi kurumunuzun insiyatifindedir.muvafakatname verme yönünden dava bile açsan kaybedersiniz.ama th , sh , eöh sınıfları olsaydı ekpss kazanıp atandığında vermek durumunda oluyor.

boran01,
Lisans mezunu vhki olan birisi gih harici sh veya th sınıfına nasıl geçebilir?
Yoksa ünvan değişikliğini mi bekleyeceğiz.

Akil

sayın arkadaşıım

lisans mezunu isen bitirdiğin okulun mühendislik fakültesi ise th sınıfına geçebilirsiniz.sağlık hizmetlerinden örnek veriyorum hemşire yada röntgen vs sağlık alanlarından mezun iseniz geçiş yapma hakkınız vardır.tekrar tabi ekpss girip iyi bir puan ile atanmalısınız.burayı yanlış anlamayın tekraar ekpss girmek zorundasınız mezun olduğunuz okul mühendislik yada sağlık hizmetleri olacaak.diplomanız bu alanlardan olmalı.ekpss den tekrar iyi puanınızla atanacaksınız.bunu gerçekleştirdiğinizde geçişiniz olur.gelelim unvan değişikliğine diyelim mhendsilik diploman var kurumunuzu seviyorsunuz misal sağlık bakanlığındasın kurum içinde bakanlığğınız unvan değişiklik sınavı açtı bunda başarılı olarak unvan değişiklikliği gerçekleşmektedir.her ikiside görüldüğü gbi sınav var ve başarılı olmak durumundasınız.

cevap için teşekkürlr.peki hiç bir yolu yok mu kurum değiştirmenin?muvafakat alabilrsem geçiş yapabilir miyim.

ön lisansans sınava girip tercih yaptığım bir kadroya puan ve sıralamam sayesinde atansam ve kurumlar muvafakat verse geçiş yapabilir miyim?

kurumlar engellilere hiç zorluk çıkartmıyor.gördüğüm kadarıyla kuralların el verdiği her istediği kabul ediyorlar.muvafakat verme konusunda da sıkıntı çıkaracaklarını sanmıyorum

chaplin1905

Denemesi bedava sen yıpranırsın benim umurumda olmaz bile ben sadece fikir verebilirim kanunda yeri 657 de yok tamamen insiyatife bırakılmış.amirin onaylanmaması kurumun ilkesine dayandırması gerek ben askeriyedeyim burası vermiyor muvafakatı bırak tayin konusunda sorunlu tamamen.neden verilmiyor yerine adam verilmediği için ihtiyaçı giderilmediği için amirimizde doğal olarak haklı konuma düşüyor.daha açık konuşalım eğer kazandın kazandığın kurum seni kurumuna dilekçe ile ister senin kurumda onaylarsa bu iş olmuş demektir o dilekçe işte muvafakatname adı..bunu kazanmadan da yapabilirsiniz başka kurumum üst personel müdürlüğü ile görüşüp istemesini talep edebilirsiniz oda size sorar verecek mi sizin kurum falan filan sizin bunu halletmeniz gerek boş yere istemiş olmayalım falan olmasın der.memurlar nette daha güEl şekilde açıklamışlar prosedürü okumanı tavsiye ederim orası açıklayıcı hemde başarılar dilerim

Alperkamu

Önceki hizmet sınıfında hak ettiğiniz derece ve kademe ile devam edilir diye biliyorum. Sıfırdan başlatılırsa mantık hatası olur.

boran01

çok teşkür ederim cevaplarınız için.ben bir şansımı deneyeceğim.umarım işimiz yaver gider

Üst Alt