Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Emekli olmak için müracaat ettim. Sonucu nasıl öğrenebilirim?

seyyar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 23 yıllık memurum vergi indirimim var ver ind. süre yoktu emeklilik için mür. ettim. sgk yeni rapor istedi onuda hallettim. sgk emekliliğimde sakınca yok dedi bakanlığım şimdi beni emekli ediyor. kontroll muyenesi varmı yazıda yok. bu emeklilik işlemleri bitincemi belli olur. ve kontrol muayenesolursa ve rapor %40 altına düşerse yeniden memurluğa dönermiyim yoksa dolaylı yoldan işten atılmışmı olurum bana yardımcı olabilirmisiniz. not: % 42 İLE SAKATLIKTAN EMEKLİ OLUYORUM

Kurumunuz sizden gerekli belgeleri istemek için haber verecektir.

Sayın officer benim her evrak tamam yalnızca imza atacam şu an izindeyim izin dönüşü zamanım bitiyor tebliğ edip işim bitiyor kontrol muayenesi sonramı belli olacak

e-türkiye uygulamasından takip edebilirsiniz.

Sakatlıktan emekli memurun kontrol muayenesi

Sonradan sakatlanan memurum sgk yeni rapor istedi %42 olarak onayladı ve emekliliğimde sakınca yoktur diye kurumuma yazı gönderdi şimdi emeklilik işlemlerim devam ediyor.
Ancak kontrol muayenesi varmı belli değil hastane raporu yüzdelik olarak belirtmedi
kontrol muayenesi olursa ne zaman haberim olur. Birde %42 40 altına düşerse memurluğa dönmem söz konusumu. Teşekkürler

Slm ;
Bende benzer durumdayım 15 yıllık memurum ve yüzde 60 vergi indirimim mevcut 16 yılımın dolmasını bekliyorum . Birkaç sorum olacaktı .

1- Hangi kurumdasınız ve başvuruyu nereye , nasıl yaptınız.
2- Başvuru tarihinden sonraki süreç nasıl gelişti (dilekçenizden sonra hastane sevki için geçen süre ve onaylanma aşamalarındaki gelişmeler . . .)

Memurların erken emekliliği konusunda çok az forum başlığı var ve erken emekli olan 1-2 arkadaş mevcut . Paylaşmanızı rica ediyorum

MEMURSANIZ KENDİ KURUMUNUZA BAŞVURACAKSINIZ. sgk memurun vergi indirim raporunuz kabul etmiyor.
yeniden rapor istiyor. sorun burada değil sorun raporunuz süreklimi sürekli değilse hiç uğraşmayın.
kontrol muayenesi sakat ,işlemler 4 5 7 8 ay sürebiliyor. 1 2 arkadaş emekli olmuş diyorsunuz kimler nasıl olmuşlar kontrol muayeneleri varmıydı bi öğrenirseniz. bende yararlanabilirim.

Memur sakatlıktan emeklilik

Sayın arkadaşlar sayın oturan boğa öncelikle sizin bu konuda bilgili olduğunuzu düşünüyorum. Sakatlıktan emekli olma hakkı kazandım emekli işlemlerim başladı
kontrol muayenesinden söz ediliyor bunu nasıl öğrenecem sgk dan
gelen ilk yazıda yalnızca %42 raporunz onaylandı emekliliğinizde sakınca
yoktur denildi kontrolden falan bahsedilmiyor kontrola tabi olup olmadığıma
daha sonra bildirecek sgk. Teşekkürler

Kontrol muayenesi istendiğinde, bu bilgi size gönderilen SGK evrağında açık olarak yazar. Eğer bu şerh düşülmemişse evrakta, o zaman emeklilğinizde bir kontrol muayenesi istenmemiş demektir.

Bülent bey bu gün 02.04.2013 sgk ı aradım kontrol muayenis şerh düşülmemiş fakat bu kontrol muayenesine çağrılmayacağım anlamına gelmezmiş bu durumda kontrole çağırılırsam dava açma hakkım olurmu şerh yoksa neye göre kontrole çağıracaklar
birde %42 raporum 40 ın altına düşerse tekrar memurluğa dönme şansım varmı yoksa işler kötü teşekkürler..

Teorik olarak herkesi her zaman kontrole çağırabilir sgk. Ama başta br kontrol yoksa ya da sahtecilik ihbarı ile bir denetleme yapılmayacaksa, sgk ekstra kontrol istemez...

Emekli olduktan sonra, emekliliğinize temel olan durumunuz değişmediği sürece, emekliliğiniz iptal edilmez. Edilirse, dava açar, hakkınızı korursunuz.

Üst Alt