Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum, emeklilik için görüş sormak istiyoum. Nasıl bir dilekçe yazmalıyım?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
243
Reaksiyonlar
176
Arkadaşlar ekpssyle memurum mebte emekliligime 7 yıl kaldı görüş sormak istiyorum nasıl bir dilekçe yazmam gerekli şimdiden görüş sorsam 7 yıl sonra günü geldiğinde rapora gerek kalmadan emekli olabilirmiyim direk
Raporum şimdiden SGK kayıtlarına işletirsem günü geldiğinde rapora gerek kalmadan emekli olabilirmiyim
5510 bagliyim

Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına

Siz kurumunuza dilekçe ile başvurun, personel daire başkanlığı sizin için istediğiniz yazışmayı yapar.

"Özlük dosyamda mevcut raporuma istinaden Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı'ndan çalışma gücü kayıp oranımın tespit edilmesini ve tarafıma bilgi verilmesini arz ederim." Böyle bir dilekçe işini görür. Gelen cevaba göre de 15 16 18 yıl belli olur.

Kişisel düşüncem, 5510 a tabi olarak emeklilik gününüz geldiğinde sanmıyorum ki yeni rapor almadan emeklilik işleminize başlanılsın. Günü geldiğinde hastaneden yeni rapor istenilecektir diye düşünüyorum.

ucuncubahar

İstiyorlarsa görüş sormanın bı anlamı yok benim için
5510 tabi olup bu konu hakkında bilgisi olan başka arkadaş varmı rapor isterlermi istemezlermi

Önemli olan benim için bu zaten

2016 yılında alınmış sürekli raporum vardı, 2021 eylülünde yönetmelikten günler önce benden raporu yenilememi istediler.
Bende 5510 a tabi olup o dönem kamuda çalışıyordum.

ucuncubahar

Görüş alıp gelen yazıdan sonra raporunuz SGK kayıtlarına geçtikten sonra emekli olurken tekrar rapor istedilermi
Yoksa direk emeklimi oldunuz

Görüşle emeklilik arasında yıl farkı varmiydi görüş yazısına istinaden mi emekli oldunuz

Daha benim 7 yılım var örnegin
Umarım anlatabilmişimdir

Şimdiden görüş sorsak gelen yazıyla emeklilik günü geldiğinde ilgi tutup direk emekli olabilirmiyim
Raporumuzu şimdiden sgk kayıtlarına işletsek

2021 Eylülünde yönetmelikten günler önce ben kurumuma emekli olmak istediğimi bildirdim. Personel Daire Başkanlığı Ankaraya yazdı. Gelen cevap emekli olabilir ama raporunu yenilesin şeklinde oldu.

2016 sürekli raporum "atipik psikoz" tanılı idi. SGK hastalık listesinde mevcut.

Ankara raporunu yenilesin dedikten sonraki hiçbir rapor da SGK hastalık listesinde tanımlı bir hatsalık mevcut değil. Sonuç olarak ben henüz emekli olamadım.

Kamudan erken emeklilikte 5510 a göre çalışıyor olma şartı da olduğu için benim emeklilik artık hayalden öteye geçmiyor.

ucuncubahar
2008 öncesi sgk girişin varsa istifa edip 3,5 yıl sgk lı bir işste çalışırsan emekli olabilirsin

(Gölge)
7 yıla kadar çok şey değişir biraz erken değilmi :D

ucuncubahar
[FONT=sans-serif]2016 sürekli raporum "atipik psikoz" tanılı idi. SGK hastalık listesinde mevcut.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Ankara raporunu yenilesin dedikten sonraki hiçbir rapor da SGK hastalık listesinde tanımlı bir hatsalık mevcut değil.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ankara raporunu yenilesin dedikten sonraki hiçbir rapor da SGK hastalık listesinde tanımlı bir hatsalık mevcut değil.

burayı anlamadım hastalıgınız hastalık listesinde mevcut neden emekli olamıyorsunuz[/FONT]

muhendis3232
3.5 yıl ssk lı çalışsa yine hastalık listesine göre rapor almak zorunda galiba raporu alamıyor sıkıntı ondan

(Gölge)

şuan 5510 yeni hastalık listesi olduğu için öyle sanırım sgk lılardan eski raporu kabul ediyor

2016 tarihli sürekli raporda "Atipik Psikoz" olması, 2016 tarihli sürekli raporda SGK hastalık listesi tanımlı hastalık olması, 2016 tarihli rapor oranın %99 olması...

Bakın burası gerçekten önemli 5510 a göre elinizdeki rapor değil emeklilik zamanı aldığınız rapor önemli.

(Gölge)
Emekli olunamıyor çünkü SGK yeniden rapor alsın dedikten sonra alınan raporlarda SGK Hastalık Listesi tanılı hastalık yok.

muhendis3232
2021 Kasımdan beri 4C li değilim zaten. Pandemi dönemi izinliydim, pandemi bitince de bir türlü işe başlayamadım, müstafii oldum. Boştayım.

Son bir umut olarak son aldığım raporda "tedavi ile işlevselliği düzelmeyen" tanılı ve oran %70. SGK Hastalık Listesinin en altında ek maddeler var. Bir umut malulen emekliliğe başvurdum.
Düşük bir ihtimal ama 3.5 yıl beklemekten daha az stresli. 1.5 ay oldu başvuralı henüz kayda değer bir hareket yok DYS evrak takipte.

(Gölge)
2008 öncesi 4A sigortası olup son 3.5 yıl sigorta ödemesi 4A olanlar için yeni yönetmelik uygulanmıyor. Alınan raporda hastalığın SGK hastalık listesi tanılı olması gerekmiyor.
Sadece ve sadece 2008 öncesi 4a sigortası olup şimdi de 4a ile emeklilik başvurusu yapanlar için geçerli.

ucuncubahar
Emekli olunamıyor çünkü SGK yeniden rapor alsın dedikten sonra alınan raporlarda SGK Hastalık Listesi tanılı hastalık yok.
a tipik hastalıgım var diyorsun hastalık listesinde var ama ben baktım orta agır tanılı var

şuan 5510 yeni hastalık listesi olduğu için öyle sanırım sgk lılardan eski raporu kabul ediyor
dogrudur bende öyle duymuştum

2008 öncesi sgk girişin varsa istifa edip 3,5 yıl sgk lı bir işste çalışırsan emekli olabilirsin
[FONT=sans-serif]2008 öncesi sgk girişin varsa istifa edip 3,5 yıl sgk lı bir işste çalışırsan emekli olabilirsin

burda ssk mı olacak emekli sandıgı bagkur olabilirmi mesela[/FONT]

2016 daki rapor "atipik psikoz" tanılı olan artık geçersiz, yeni rapor aldığında eskisi geçerliliğini kaybeder.

2021 ve sonrasındaki raporlarda "atipik psikoz" tanısı yok. Onun yerine "depresif epizod, psikotik pelirtili" tanı şuan bu.
Forumda hep yazdığımız şey oranın bir önemi yok, varsa yoksa SGK Hastalık Listesi.
%70 depresif epizod SGK Hastalık Listesinde olmadığı için emeklilikte hiç bir işe yaramıyor.

ucuncubahar
a tipik var iyi bakın

1. Atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen
Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Tedaviye rağmen kısmen çalışma olanağı veren

ucuncubahar
Rapor alırken ne yazmiş doktor sen a tipik psikozsan teşşizimi degiştirdi yoksa yazık günah ya🥳🥳🥳

Arkadaşlar görüş olayı nasıl oluyor görüş istesek 2008. Sonrası girişliyim
@bipolaren sizin fikriniz ne
2 ci sorum rapor alabildi izmi

Görüş nasıl olur bilmiyorum. Bizim özlük prim gün sayısını doldurmadan dilekçe yazmaz büyük ihtimalle. Özel danışmanlık şirketlerinden danışmanlık alınabilir ama emin değilim SGK da sizin bilgi edinme hakkınızda istinaden cevap vermek zorunda olabilir.
Ben Hacettepe den yeni rapor aldım . Bipolar bozukluk yüzde 40 sürekli olarak. Dilekçe ile kurum SGK'ya gönderdi. Şimdi e devleten baktım sağlık kuruluna yazı yazıldı diyor. 3 hafta oldu.
Emekli olursam buradan yazacağım süreçleri maaşı bilgisini vs.

Üst Alt