Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Emeklilik raporumu ya da vergi indirimini yenilemem gerekecek mi?

vedat87

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, benim konu biraz uzun ve karışık şimdiden kusuruma bakmayın ancak okuyup cevaplarsanız memnun olurum.

ekim 2019 yılında sürekli olarak %44 rapor aldım. kadrolu memurum ve ilk sigorta yılım 2006. vergi indirimi için başvurdum ancak bana 2 yıl süreli vergi indirimi geldi. 2 yılın sonunda tekrar vergi indiriminden faydalanmam için yeniden rapor almam gerektiği yazıyordu. kurumdaki sistemden baktığımda ise eylül 2021 de emekliliğe hak kazandığım yazıyor. sgk ya gidip sorduğumda orda da teyit ettiler ve eylül 2021 yılında 15 yıllık süremin bitecegini, 2022 haziran ayında ise günlerimin tamamlanacağını ve o tarihte emekli olabileceğim söylendi.

hastalıklarım fizik ve aşırı kilo. obeziteden dolayı 2013 yılında askerlikten muaf oldum ve bana gönderilen resmi yazı halen bende duruyor. 2019 yılında ise yine fizik ve obeziteden %44 sürekli rapor aldım. ancak neden vergi indirimine gelince 2 yıllık süreli verildi anlamış değilim (vergi indirimi başvurusunda askerlikten çürük aldığıma dair raporu eklememiştim). 6 ay sonra vergi indirimim de bitiyor.

ayrıca 1 yıl öne obeziteden dolayı mide küçültme ameliyatı oldum ve şuan normal kilomdayım ancak ömür boyu yediğime dikkat etmem gerekiyor.
sorularım şu şekilde;
1- emeklilik başvurusunda sürekli raporun olması yeterli mi?
2- emeklilik başvurusunda sürekli raporumun olmasına rağmen tekrar kontrole gönderme gibi durumları olabilir mi?
3- vergi indirimi süresi 6 ay sonra bitecek. bittiğinde ne yapmalıyım? aynı raporu askerlik tekrar mı göndermeliyim? askerlik çürük belgesini ekleyip tektar mı göndermeliyim?
4- mide küçültme ameliyatı sonrası rapor oranı düşebilir misürekli rapor olmasına rağmen?

bu konularda bilgi verebilir misiniz? şimdiden teşekkürler. iyi günler

İdare hukukunda çalışıyor olsaydım üzerinde sayfalarca tez yazılacak bir durum sizinki. Yani rapor tarihinde teorik olarak rahatsızlık var,kontrol tarihinde pratik olarak rahatsızlık yok. Tıp hukuku, idare hukuku,Vergi Hukuku vay vay .Neyse geçmiş olsun gelişmelerden haberdar ederseniz bu ilginç durum hakkında bilgi sahibi oluruz.

Makiyato

aylardır bu soruların cevaplarını arıyorum, 3 yıl sonra 4/1 derecesine geleceğim ve ek zam alacağım için 3 yıl sonra emekli olmayı düşünüyorum. o vakte kadar hazırlıklı olmak istiyorum. bakalım bilen bir arkadaşımız cevaplar çok memnun olacağım.

Engelli Memur Emekliliği hakkında yardım.

Merhaba arkadaşlar,
Bi konuda sizden yardım istiyorum. 1987 doğumluyum. ilk sigorta girişim 2006 yılı ve üniversiteden sonra 2012 yılında sözleşmeli memur oldum, 2013 yılı kasım ayında ise kadro aldım. engelli raporumu ise 2019 yılında %44 süresiz olarak aldım.
emekli olacağım yılı öğrenmeye çalışırken çeşitli cevaplar aldım. SGK bana ilk işe giriş 2012 yılı olduğunu söyledi. halbuki sistemde 2006 var ancak o yıllarda SSK lıyken şuan emekli sandığına bağlısın dediler ve öncesini prim günü olarak sayıyorlar, sigortalılık yılını saymıyorlar dediler. yani 2026 yılında emekli olabileceğimi söylediler. kurum sisteminde ise 11 eylül 2021 yazıyordu. kurum amirine söylediğimde ise merkezi arayıp düzelttiler. tekrar kontrol ettiğimde 11 eylül 2024 olarak gördüm. ilk sigorta tarihim 11 eylül 2006. kısacası kafam tam karıştı. Yani ne zaman emekli olabilirim? sizden bu konuda beni bilgiledirirseniz çok sevinirim. iyi günler

vedat87

gün/ay/2006 + 18 yıl sigortalılık süresi ve (4a+4b+4c toplamda) 4500 primle emekliliği hak edeceksiniz. Yani gün/ay/2024'de emekli olabilirsiniz.

2008_sonrasi.PNG

OturanBoğa

ilk sigorta girişim 11/09/2006. 11/09/2024 tarihine kadar yaklaşık 4800 prim günüm olacak. bu demek oluyor ki rapor oranımda değişiklik olmayacağını varsayarsak kesin olarak 11/09/2024'te mi emekli olacağım?

Tekrar engelli raporu başvurusunda bulundum ve %45 süresiz aldım. hemen vergi indirimine başvurdum ve 4 gün sonra yani bugün cevap geldi ve %45 süresiz olarak onaylandı. ben de biraz araştırma yaptım ve sizin dediğiniz gibi 18 yıl yani 11/09/2024 tarihinde kısmetse emekli olacağım. bilgi için tektrar teşekkürler. iyi günler

arkadaşlar kalp rahatsızlıgımdan dolayı %57 iki yıl sureli rapor verdiler 2 ayda raporum bitiyor 1.aydamı raporu alacagım işleyiş nasıl oluyor yardımcı olabilirmisiniz.

smiling

teşekkür ederim. sırada başka sorum olacak. onun için yeni başlık açmam gerekecek.

Üst Alt