Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Fizik tedavi görebilmem için mesai saatlerini ayarlatabilir miyim?

savas.1991

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
sağlık bakanlıgına bağlı bi kuruluşta vhki olarak çalışırım .
Çapa 'daki dokturum CP hastası olduğum için hergün 2 saat fizik tedavi görmem gerektiğine dair 3 hekim imzalı rapor verdi
. MEB anlaşmalı fizik tedavi merkezine gidiyorum tedavim için orası da saat 17*00 da kapanıyor .
Buna istinaden mesai saatlerimin buna göre ayarlanarak erken çıkıp fizik tedavi görebilmem için yasal anayasal haklarımı öğrenmek istiyorum .
Böyle bir durum basına gelen veya bilgisi olan arkadaşım yardım edebilir bilgi verebilir mi

Başbakanlığın 03/12/2004 tarihli ve 25659 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 30/11/2004 tarihli ve 2004/28 No’lu Genelgesinde; özürlü personel çalıştırmak zorunda olan kamu kurum ve kuruluşlarının, çalışma yerlerini özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak şekilde düzenlemeleri ve gerekli tedbirleri almaları, belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleriyle ilgili işlerde çalıştırılmalarının sağlanması gerektiği, özürlülüklerini artırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılmayacakları ve sağlıkları için gerekli tedbirlerin alınmasının gerektiği belirtilmiştir. Ayrıca;
Anayasada Kanun Önünde Eşitlik başlığı altına Engelli vatandaşlar için de ek bir fıkra eklenmiştir ;
MADDE 10- Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle
ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
(Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama
geçmesini sağlamakla yükümlüdür. (Ek cümle: 12/9/2010-5982/1 md.) Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik
ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.
(Ek fıkra: 12/9/2010-5982/1 md.) Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile
malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket
etmek zorundadırlar.
(*
)

Bütün bunların toplamında şöyle bir sonuç ortaya çıkacaktır. Size istediğiniz kolaylık anayasal bir hak olarak sağlanmalıdır ve bu anayasanın eşitlik ilkesinin gereğidir ve de kurumlar buna uymakla mükelleftir.

Merhaba ilgi ,alakanız için sonsuz teşekkürler. Son birsey daha soracağım bilginiz dahilindeyse cevap verirseniz sevinirim. Diyelim ki benim günde iki saat erken çıkmam için izin verdiler. Memurların haftalık 40 saat çalışması gerekiyor . bunu öne sürerek bana nöbet tutturarak eksik dedikleri saatleri tamamlatma hakları var mıdır ? böyle bir işlem yapabilmelerine sebebiyet verecek bir yönetmelik varmı ?
Göndermiş oldugunuz yönetmelikteki madde de '' [FONT=sans-serif]ağlıkları için gerekli tedbirlerin alınmasının gerektiği belirtilmiştir.[/FONT][FONT=sans-serif]'' ve bu anlamda yapılacak işlemler Eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz '' bu maddelere istinaden tüm memurlar gibi 40 saati doldurma zorunluluğum kalmıyor diyebilir miyiz[/FONT]

Engellilere nöbet yazılamaz. Evet, öyle diyebiliriz. Siz dilekçenizi yazıp verin. Aksi yönde tavır alınırsa, size zorla verilmek istenen görevden dolayı engelliliğinizi arttırıcı bir durum olursa sorumluluğunu almaları yönünde yeninden dilekçe yazarsanız bunu göze alamayacaklardır. Bu işleri öğreticez onlara.

Üst Alt