Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Hastanede geçen sürelerin maaştan kesilmemesi için ne yapmalıyım?

Kaladze

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
ÖMSS ile memur olarak atandım. Hastalığım sebebiyle her ay 4-5 gün hastanede olmak zorundayım. Bu da yılda en az 48 gün eder :( hastanede geçiripte calısamadıgım sürelerin maaştan kesilmemesi için yapılabılecek birsey var mı ? ve ilerde olabilecek sorunlara karşı.. hastahane tarihleri belirten iş göremezlik belgesi verdi. her ay böyle almak zorundayım? bu maastan kesılme olmaması ve sorun olmaması ıcın nasıl yol ızlenmelı tam olarak ne lazım nasıl bırsey alınmalı? istirahat raporu ile iş göremezlik belgesi farklı seyler mı. umarım anlatabilmişimdir. tesekkur ederim

maaştan kesilmemesi için heyet raporu almamn lazım heyet raporları bordroya yansımaz ama 7 günü geçen parça parça raporlar sene sonunda maaşından düşer oda özel hizmet tazminatından düşer.

memurlukta maaştan kesilme olmaz.hastanede olduğun süreler , hastaneye gittiğin süreler maaştan kesilmez rahat ol.
sadece normal istirahat raporu alırsan 7 günün üzerindekilerde kesinti yapılır
heyet raporlarında kesinti yapılmaz.

cok tesekkur ederım arkadaslar.. heyet raporu derken. benım yuzde 57 engelli raporum var o değil heralde demi. onda sadece özürlerim yazıyor ve istihdam amaclı alındıgı.. .. birde ayda 4 gün hastanede olması gerek seklınde bir rapor mu olacak heyet raporu. tekrar engelli raporu alır gibi heyete mı gırecegım. cook sagolun

Kaladze;

Tam olarak özel değilse ne için hastanede olman gerekiyor? Açık yazarsan seni daha iyi yönlendirebiliriz. Hastaneye sevk aldığında yani randevu artık sevk almaksızın gidbiliyoruz o gün hastanede gözüküyorsun ve takip eden günlerde tedavin devam ediyorsa hastanede gözüküyorsun rapor değil dolayısıyla para kesilmiyor ama her hastaneye gittiğinde akabinde sana 3-4 gün rapor veriyorlarsa ve o yıl içerisin de 7 günü aşıyorsa maaşından kesiliyor.

serum almam gerekiyor. daha detaylı sizlere yazabilirim. mumkunse

20 günü değil 7 günü aşarsa rapor heyet rapru olmayacak ozaman kesilir.ayda 3-4 güne kimse heyet raporu vermez.ama şöyle yapabilirsin.sabah işe git mazarete izni iste raporda alma durumunu izah et güzelce idaradekiler anlayış gösterirse mazeret izni verebilir.hadi olmadı diyelim bu kadar kafaya takmaya gerek yok sene sonunda bir defa bordroda özel hizmet tazminatı denen kısım gidiyor sadece tüm maaş gitmiyor.

Yarın hastaneye gidecem diyeceksin. Hastanede olduğuna dair kağıdı (muayene, giriş kağıdı vb.) alıp ertesi gün iş yerine götüreceksin. Tabi konuyu açık açık söyle ben ayda 4 kez serum alıyorum hastanede onun için gidiyorum diye bi açıklık getir konuya, sonra gideceğin günde söylersin.

Sen bizim şöyle olur böyle olur dememizi boşver,

Personele çık ( yetkili ) kişiye benim böyle bir sıkıntım var zaten engelli kadrosundayım benim ayda 5 gün hastanede olmam / gidip gelmem gerekiyor maaşımdan kesilmesini istemiyorum nasıl yaparız ne gibi yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz diye sor.Yada kurumunuzun reviri iş yeri hekimi yokmu hemşirenize gidip taktırsan serumunu...

Hiper Barik Oksijen Tedavisi görmem gerekiyor 1 - 2 ay sürekligidip personelle görüştüm ( yetkilimizle ) idari amirimden izin aldım benim 1- 2 ay sürekli gidip tedavi görmem gerekiyor ne yapmam lazım dedim ?

Hastaneden Oksijen tedavisi görecektir raporunun fotokopisini ve tedavi gördüğün yerden tedavi görmüştür diye yazı al geçmiş olsun yapmamız gereken birşey olursa haber ver yine bize dedi personel yetkilim.Hergün öğlenden sonra çıkıyorum bir daha işe dönmüyorum tedavi gördüğüm yerden haftalık yazı alıyorum xxx tarihleri arasında merkezimizde xxx saatlerde tedavi görmüştür yazısını personele veriyorum...

Günaydın arkadaşlar,ben memurum.Kurumum beni bilecikten eskişehire sağlık kurulu raporu almam için sevk etti.ancak hastaneye günü birlik gidip geldiğimden yol güzergahında bulunan yenişehir yolunda birden astımım tuttu.acil olarak yenişehir devlet hastanesine gittim.ertesi günde heyet raporu aldım.sevk edilmişken başka bir hastaneden rapor almam uygunmu arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Üst Alt