Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Hemofili A hastasıyım. %80 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

kurnaz29

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben %80 sakatlık raporu olan hemofili A hastası bir memurum. özürlü personel alımı sınavlarında 2003 Ağustosta ayında kadrolu olarak göreve başladım ve şu ana kadar kesintisiz devam etmekteyim. gelir vergisinden muafım. sorum şu

1- Ne zaman malülen emekli olabilirim?
2- Malülen emekli olursam maaşım nekadar düşer?
3- araç almayı düşünüyorum b sınıfı ehliyetimi h sınıfına mı çevirmem gerekir. ötv siz araç alabilmem için çevirmem için nereye mürc. etmem gerekir.

sorularıma cevap alabilirsem çok sevineceğim.
Çalışmalarınızda başarılar.
Kolay gelsin!

geçmiş olsun. sakatlık oranınız %80 1.derece 15 tam hizmet yılı (5400 gün) ve 3600 prim ödeme gün sayısıyla erken emekli olabilirsiniz.

malulen emekli olabilmen için hastaneden malulen emekli olabilir raporu almalısın. en az 5 yıl prim ödeme şartı gerekiyor.
Raporunda sürekli ibaresi var mı.?
Sana tavsiyem malulen emekli olma erken emekli ol kaybın çok olur.

2018 yılı ağustos ayında emekliliği hakediyorsun.

Galiba araç satın almak istiyorsun seninki biraz karışık bir durum hastalığın tam nedir.? iç hastalığı mı tam açarmısın

Ötv'siz araç alamazsın ortopedik rahatsızlığın yoksa %90 özür veya ortopedik rahatsızlık olması gerekiyor.
Arkadaşın dediği gibi erken emeklilik daha iyi daha ama malulen de emekli olabilirsin şartların uyuyor bende hemofili hastasıyım 15 yıldan erken emekli oldum,karar senin ben sana daha önce de yazmıştım ama silinmiş sanırım

konuyla ilgili beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. 15 yıl fiili hizmetimi doldurduktan sonra erken emeklilik için neyere müracaat etmem gerekir ilk nerden başlamam gerekir.

gerekli şartları taşıdığınız takdirde bağlı bulunduğunuz kurumun insan kaynakları şube müdürlüğüne şahsen (personel şb.müd) başvurun onlar gerekeni yapacaklardır.

teşekkür ediyorum yardımcı olduğunuz için.

1998 Yılından SSK girişi olan kişi emikliliği

1998 Yılında 3 -5 aylık SSK girişi olan kişi ölüm halinde eşi ve çocukları emekli olabilir mi?
lütfen cevap yazırsanız sevinirim

Hayır olamaz x kişinin en az 1800 gün prim ödenmiş olması lazım ki geride kalan hak sahiplerine maaş bağlansın...

“ En az 1800 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş veya 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için, her türlü borçlanma süreleri hariç en az 5 yıldan beri sigortalı bulunup, toplam 900 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş” olmalı deniyor.

[FONT=sans-serif] selamın aleyküm 20/08/2003 yılında özürlü memur alımlarında göreve başladım [/FONT][FONT=sans-serif]hemofili A hastalığı olan ve [/FONT][FONT=sans-serif]%80 sakatlık raporu olan bir memurum. ve emekliye ayrılmak istiyorum [/FONT][FONT=sans-serif]gelir vergisinden muafım [/FONT][FONT=sans-serif]sorum şu [/FONT][FONT=sans-serif]erken emeklilik[/FONT][FONT=sans-serif] ve malulen emeklilik arasındaki fark nedir . [/FONT]rapor oranlarını düşürüyorlarmış orana göre hizmet yılı ile sınırlandırma yapılıyormuş yeni yasaya göre. beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

kurnaz29

20/08/2003 + 15 = 20/08/2018 yılında erken Yaşlılık emekliliğine başvurabilirsiniz.

Malulen emekliliği hiç karıştırmayın.

Üst Alt