Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. İşten ayrılık isteğe bağlı prim yatırdığımda emekli olabilir miyim?

Prens Ernak

Yasaklı Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Bu sorunun cevabı nedir? isteğe bağlı sigorta primi ödeyerek erken emekli olabilir miyiz? Benim 5 yıl memuriyet hizmetim var, ama belki de memuriyeti bırakıp kalan 7 yılımı isteğe bağlı sigorta primi ödeyerek tamamlamak istiyorum, bir sorun olur mu?

isteğe bağlı yada asgari ücret bandında yatırılacak her pirim emekli maaşınızı artırmayacak aksine düşürecek.
şöyle örnek vereyim 18 sene isteğe baglı yada asgari ücretten pirim öderseniz alacağınız en fazla maaş 1000 tl bile olmayacaktır.
Covid 19 muhabbetine en düşük maaş 1,500 tl oldu yani bu günün parasıyla ancak o zaman şartlarında bu miktarı baz alacaktır sgk.

cabbarehlinamus

Hocam sağolun, ben memurlar net emekli maaşı hesaplama ekranında 5 yıl memuriyet hizmet yılı sonucu emekli olmayı hesapladığımda 1920 TL emekli maaşı gösteriyor, ekran görüntüsü de bu:

RWOuA.jpg

15 yıl altında olursanız 1336 tl,maaş alırsıniz.2008 sonrası memur olanlar a göre.

****yukarıda verdiğiniz memurlar net hesaplaması 2008 öncesi memur olanlara göre yapılmış.hatta 1920 tl.maaş 2814 e tamamlanır.taban emekli maaşı 2814 tl.2008 öncesi memur olup emekli olanlar için.....2008 sorası memur olanlarda taban emekli maaşı yok.

sgk sitesi ndeki hesaplama da 2008 öncesi işe girip emekli olan memurlar için geçerli...zaten memurlar nette emekli memur maaş hesaplama robotunu sgk sitesine göre yapıyor.*******2008 sonrası memur olup emekli olanların maaşını net olarak hesaplayan bir site veya maaş robotu yok.

en az 1336 tl.2008 sonrası memur olanlar için.hizmet süresi ve derece ve kademe arttıkçça ,ekgösterge de yüksek ise maaş da ona göre fazla olur.eğer genelde düz memur kadrosunda isen ve 15 yılın altında hizmetin varsa 1336 tl. olur.

turkuaz06

2008 öncesi isen 2800 TL sonrası isen 1500 TL alıyorsun gerçekten çok büyük fark var:(
Bilgilendirme için sağolun hocam.

Hocam en düşük emekli maaşı 1500 TL oldu ya, 13 yıllık memur emeklisi ile 13 yıllık asgari ücret emeklisinin emekli maaşları da eşitlenmiş oldu değil mi?
turkuaz06

cabbarehlinamus hocam bir üst mesaja yazdığım soru hakkında bilginiz var mı?

true blue

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde olur. Emeklilik için ilk sigortalı olunan tarih ve rapor oranı belirleyicidir:

bagkur.PNG

Üst Alt