Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum, kadromun dışında işlerde görevlendiriliyorum. Ne yapabilirim?

cem-06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%50 bedensel özürlü olarak 2000 yılında x kurumunda memur(GİHS) olarak başladım göreve başladığımda evrak kayıt biriminde evrak kayıt memuru görevlisi olarak görevlendirildim.ve görevimi 27.9.2007 yılına kadar devam etdirdim.27.9.2007 tarihinde kurumun müracat birimine amir tarafından YHS kadosunda görev yapan bir arkadaşın yanında görevlendirildim.duruma itiraz etdim amirime (G.İ.H.S) memur olduğumu kendi sınıfım dışında görevlendirmenin 657 devlet memurları kanunun 45 maddesinde hiç bir memur kendi sınıfı dışında bir görevde ve derece altında çalıştırılmayacağını ifade etdim. itirazımı kabul etmediği gibi.çalışma saatimide değiştirdi saat 7 de işe gelmemi söyledi kurumda memurlar 8.30 da işe başlarken ben sabah saat 7 de işe başlıyorum imza defterimi memurların imza defteri arasından çıkardı yhs da olan arkadaşların imza sayfasına ekledi sabah saat 7 de işe gitdiğim halde 1 dakika 2 dakika geç kaldın diye sürekli baskı altında tutuyorum müracat biriminde kendime ait masam yok bir memurun muracat sahiplerini karşılama yol göstermesi evrak taşıması temizlik yapması yhs görevlilerinin görevi değilmidir bu konuda bana yardımcı olursanız ve ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Bu konuda kazanılmış bir dava var:

• Özürlü memur, yüzde 80 görme özürlü olduğu ve görme gerektiren işlerde çalıştırılmayacağı yönünde sağlık raporu olmasına rağmen kendisine idare tarafından koruma, temizlik ve para teslimi gibi görevler verilmiştir. Özürlü memur, bu görevleri kabul etmemiş sonrasında ise idare tarafından cezalandırmıştır.

Özürlü memur arkadaşımız hem görevlendirmelerin iptali hem de verilen aylıktan kesme cezasının kaldırılması için dava açmış olup, bu davaların tümünü kazanmıştır. Konuya ilişkin İzmir 2. İdare Mahkemesinin kararı aşağıda yer almaktadır:
    www.memurlar.net/haber/84485/
MEMURA, BAŞKA BİR SINIFA AİT GÖREV VERİLEMEZ
Ayrıca: Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaatları Nasıl Olmalıdır?

Senin Amirin suç işliyor.
İstersen mahkeme açıp maddi ve manevi tazminat kazanırsın. Bende engelli kadrosunda memur olarak görev yapmaktayım. 2 sene önce benim görev yapamayacağım bir görevlendirilme veril; itiraz ettim fakat idare itirazımı kabul etmedi, bende mahkkeme açıp o görevlendirmeye iptal ettim.
Sana hemen idare mahkemesine başvur.

oturanboğa sattuf veriğiniz bilgiler için tşk ederim. sattuf sizinde ifade etdiğiniz şekilde idari mahkemeye maddi manevi olarak dava açmayı düşşünüyorum fakat size bir şey sormak istiyorum idari mahkemenin vereceği karar kısa sürede sonuçlanıyormu birde mahkeme masrafları ne kadar tutuyor bu konudada bilgi verirseniz saygılar

sattuf; davanızın numarası ve tarihi yazarsan arkadaşımıza örnek dava olarak yardımcı olursunuz. Arkadaşımız sizin davayı örnek teşkil göstererek amirine karşı dava açar ve kazanır.
Başka davalar varsa numarası ve tarihi verirseniz daha iyi olur.

Mahkemenin Esas No:2005/259 Karar No: 2005/1314 İdare mahkemesi karar olarak idarenin kararını iptal ettirdi.
Çalıştığm yer temyiz için Danıştaya başvurdu başvuru sonucunda da şayet kazanırsam tüm masrafların faizi ile geri alacağım inşaallah.
Ben tazminat dava açmadım sadece işlemin iptal edilmesi için
Masraf olarak benim 120/150 ytl arasında param gitti

Sayın cem bey size elimden geldiği kadar yardımı edeceğim.
Öncelikle idare sizi kadronuza uygun olmayan bir konumda çalıştıramaz.Bu kesinlekle yasaktır.657 Sayılı DMK'nun 71.maddesinde memurlar eşit dereceler arasında veya derece yükselmesi suretiyle sınıf değiştirmelerinin caiz olduğu,bu şekilde sınıf değiştireceklerin geçecekleri sınıf ve görev için bu kanunda veya kuruluş kanunlarında belirtilecek niteliklere sahip olunmasının şart olduğu,kurumların memurlarını meslekleri ile ilğili sınıftan GİH Sınıfına veya GİH Sınıfından meslekleri ile ilgili sınıfa görev ve ünvan eşitliği gözetmeden atayabiliceklerini belirtmiş,76. maddesinde de "Kurumlar,görev,ünvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak ve aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya başka yerlerdeki kadrolara naklen atayabilirler" hükmü yer almaktadır.Bu madde ile idareye takdir yetkisi tanınmış ancak bu yararın "KAMU YARARI VE HİZMET GEREKLERİ İLE SINIRLI BULUNDUĞU"İdare hukukunda bir gerçektir.Ayrıca Yine 657 DMK nun 45. maddesinde de "HİÇ BİR MEMUR SINIFININ DIŞINDA VE SINIFININ İÇİNDEKİ DERECESİNİN ALTINDAKİ KADROLARDA ÇALIŞTIRILAMAZLAR"Denilmektedir. Eğerki siz dava açarsanız bana ayrıntılı bilgilerinizi gönderin.Ben size İdare mahkemesine dava dilekçeni yazarak sana fönderim ve davanı aç.Avukat tutmak zorunda değilsin.Öncelikle yürütmenin durdurulmasını talep ederik daha sonra işlemin iptalini isteyeceksin.İki işlemide bir dava dilekçesinde isteyebilirsiniz.Bu dava size en fazla 100-120 YTL gibi bir masraf getirir.
Öncelikle işlemin iptali yönünde dava açacaksın.Daha sonra eğer ki bu yönde mahkeme kararı yerine getirilmezse maddi ve manevi dava açma hakkın vardır.İşlerinizde başarılar dilerim.

[Hukuk] Memurum, kadromun dışında işlerde görevlendiriliyorum. Ne yapabilirim?

slm arkadaşlar en son mesajınızdan bu zamana kadar geçen 1 ay zaman zarfı içinde hukuki arayış için mahkemeye gitmedim. çünkü çalıştığım kurumda geçmiş zamanlarda benim yaşadığım bu tür olaylar ve hak arayışı içinde olan arkadaşlar hak arayışına girmeden idare başka bir kuruma nakleddirmişlerdir. benim bulunduğum koşullar başka bir kuruma
nakledilmeye uygun değil eğer başka kuruma nakledilirsem yüksek ev kira ücreti çocuğumun okulunun evime yakın olmaması eşimin bulunduğum mahalleye yakın bir yerde çalışması durumuna ters düşeceği için idareyi mahkemeye verme konusunu çok düşündüm ve idarecinin sınıfım dışında çalıştırması ve baskıcı durumuna boyun eğmek zorunda kaldım.Bu siteyi hazırlayanlara ve arkadaşlara saygılarımı sunarım.

1)Devlet memurları kanuna göre; Hiç bir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz.
2)Özürlüler kanununa göre;Mevzuata uygun olmak kaydıyla; özürlülerin mesleklerine uygun münhal kadrolara atanması, mesleklerini icra veya infaza yardımcı araç ve gerecin kurumlarınca temin edilmesi esastır.
3) Özürlüler aleyhine ayrımcılık yapılamaz; ayrımcılıkla mücadele özürlülere yönelik politikaların temel esasıdır.Çalışan özürlülerin aleyhinde sonuç doğuracak şekilde, özrüyle ilgili olarak diğer kişilerden farklı muamelede bulunulamaz.
4)Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır.
yukarıda belirttiğim yasalara göre amiriniz yasa,yönetmelik ve tüzüğe göre davranmıyorsa;bir üst amire şikayet hakkınız var.Üst amir yoksa mulki amire başvurabilirsiniz.Eğer yine sorununuz çözülmezse o zaman hukuki yola başvuracaksınız.

YARDIM

Merhaba ben kendim işe girerken her hangi bir sağlık yönünde problemim yoktu. 24 Yıllık zabıt katibi olarak adliyede görev yapıyorum. ancak geçirmiş olduğum trafik kazasından dolayı her iki kolumda oluşan kırıklarda meslek icabı daktilo ve klavye yazamayacağım hususunda rapor verildi. bunun üzerine ben geri hizmette bir görevde Ünvanım ve Kadrom saklı kalmak kaydıyla santral memurluğu vs gibi görev istedim.
Bakanlığımız bu taleple ilgili olarak ünvanımı değiştererek santral memurluğu görevine atadı.
Ancakben talep dilekçemde ünvanım ve kadrom saklı kalmak kaydıyla kabul edeceğimi belirtmeme rağmen zabıt katibi ünvanım ile verilen görev verilmedi doğrudun santrol memuru olarak ünvanım değiştirildi.
Bu konu ile ilgili olarak idare mahkemesine dava açmak istiyorum. konuyla ilgili bana bilgi verilirse çok memnun olurum şimdiden herkesin yardımı bekliyorum.

Değerli Arkadaşlarım ben metehan50* arkadaşımda yardım bekliyorum kendisine yeni üye olmam sebebiyle özel mesajda atamıyorum. bu yazımı okursa 16.10.2008 tarihli yazıma cevap verirse ve bana mesaj atarsa çok memnun olacam çok önemli.

ENGELLİYE EK ENGEL

Selam,Türk Hukuk Sitesinde engelli bir avukat arkadaşımız var ona veya diğerlerine soru sorabilirsiniz.Hakkınızı arayın.TÜRKİYE, GÜZEL DAĞLARI OLAN FAKAT DAĞBAŞI OLMAYAN,GÜZEL ORMANLARI OLAN FAKAT ORMAN OLMAYAN,DEMOKRATİK SOSYAL HUKUK DEVLETİDİR.SEVGİLER.

Metehan50 size ulasmam lazım lütfen benimle iletişime gecebılırmısınız

Arkadaşlar yhs sınıfında olan hizmetli personel gih işi 657 göre uygun mudur kendi sınıfı dışında değil midir görevlendirmeyle masa başı iş yaptırmaları uygunmudur

Üst Alt