Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Kar ve buzlanma sebebiyle işe gidemediğimde neler yapmam gerekir?

çhehov

Yasaklı Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben taşrada bir kurumda gih memur olarak çalışıyorum ` özür oranına sahip raporum var sakatlık indiriminden yararlanıyorum.
iki koltuk deyneği ve uzun yürüme cihazı kullanıyorum. bunları yazıyorum çünkü malum mevsim kış ve ben kar buzlanma sebebiyle işyerime ulaşmakta sıkıntı çekiyorum. özellikle kar ve buzlanmanın olduğu günlerde evimden dahi çıkamıyorum. taşrada yaşıyor olmam sebebiylemi dir bilmiyorum ama valilik engelli memurlar için kolay kolay izin kararı almıyor. ben bu kış mevsiminde sıkıntı çekeceğimi bildiğim için yıllık izinleriminin büyük kısmını kullanmayarak kışa saklıyorum. valilik engelli memurlar için tatil kararı almadığı zamanlarda ben yıllık izinlerimi kullanmak istiyorum. yanlız yıllık izinlerde şöyle bir sıkıntı var yıllık izinler idare amirinin uygun gördüğü tarihte kullanılır ibaresi sebebiyle amir yıllık izin vermesse ve ben işe gidemessem ne olur? bu gibi durumlar için kullanabileceğim mazeret izni veyahut başka bir izin varmıdır? bu konuda büyük sıkıntı içerisindeyim bilgi ve mevzuat konusunda yardımcı olursanız sevinirim?

Allah kolaylık versin arkadaşım. Ben bu kış, ilk karla beraber işine gidemeyip eve kapananlardanım... Ben öğretmenim... Evimle okul arası yürüyerek 5 dakika... Lakin okul yolunun bana göre hayli yokuş olması, şu kadarcık mesafeyi gözüme bir dağa tırmanma gibi gösteriyor. Buzlanma derseniz gani gani... Bana yardım edecek birinin olması da birşeyi değiştirmiyor. Çünkü cihazla düştüğüm zaman yerden kalkabilmek çok zor. Beni yerden kazımaya çalışan kişi için de zor bir durum. :rolleyes: Ben okula gelemeyeceğimi söylediğimde müdürüm insiyatifini kullandı sanırım. Rapor almam gerektiğinde ise aile hekimimi eve çağırıp "görün işte doktorum, benim işe gitmem sakıncalı" diyecektim. Gerçi buna gerek kalmadı. İş yerimde bunu bir şekilde hallettiler. Çok sık izin ya da rapor kullanmadığım için müdürün nazarında "idare edilebilir öğretmen"dim...

Allah hepimizin yardımcısı olsun!

müdür idare ediyorsa sıkıntı çıkmıyor ama o kadar garip kişilikler varki.....

benim merakım bu gibi durumlarda engelli memurun ne yapması gerektiği çünkü bir müdürün iki dudağı arasından çıkacak sözden çok bu alanda bir düzenleme olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olmaktır!

müdür sizi idare etmiyorsa ve yıllık izninizi kullanamıyorsanız ne tür bir izin almanız gerekir? ve yahut ne yapmak gerekir çünkü işe izinsiz gitmemenin cezaları oldukça ağırdır!

Sıkıntı yapma bende 2 gün gitmedim.Sebepsiz yere değil ki.Ayrıca başkalarının ne düşündüğü de umurumda değil.

Bence idareye kış aylarının başlamasıyla bir dilekçe yazıp yoğun kar yağışı olduğu durumlarda gelemeyecğini kuruma yazılı olarak bildir,onların haberi olsun ve gerekli tedbirleri alsınlar...yada onların ne yapackalrını gör...

Üst Alt