Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Kendi aldığım engelli raporu ile emeklilik isteyebilir miyim?

mystarinthesky

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
17 Nisan 2018 Güncel:

Süreç biraz uzun sürdü evrakların silsileyle SGK ya gitmesi aynı yolla dönmesi ancak SGK emeklilik işlemlerim için raporumu orana dokunmadan aynen onayladı. Emeklilik dilekçemi verdim görevden de ayrıldım. Maaşımın bağlanması herhalde bir iki ay bulur.

_______
Merhaba devlet memuruyum. Geçen ay itibarı ile 18 yılım ve 6480 günüm doldu. Memuriyete normal girdim ancak özrüm (%40 üstünde) sonradan oluştu. bugüne kadar vergi indirimi vs için çalıştığım kuruma herhangi bir bildirimde bulunmadım. ihtiyaçda duymadım. 18 yılım dolduğundan emekliliğimi hakettim.

Benim sorum şu tam teşekküllü bir devlet hastanesinden kendim başvrumu yapıp engelli sağlık raporunu alsam ve bu raporu dilekçeme ekleyip emekliliğimi isteyebilir miyim. yoksa çalıştığım kurumdan herhangi bir sevk vs birşey almam gerekiyor mu bilgilendirirseniz çok sevinirim.

mystarinthesky

Evet, rapor alıp 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden emeklilik talebiyle kurumunuza başvurabilirsiniz.

Not: Başlıkta kafa karıştıracak çok mesaj vardı, yanlışlığa neden olmaması için hepsini sildim.

Ayın 15 i itibarı ile raporumu aldım %54 çıktı. yaklaşık 18,5 yıl çalışmam vardı cuma günü itibarı ile çalıştığım okula 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden emeklilik işlemlerimin başlatılması için dilekçemi verdim. Raporumu ne olur ne olmaz diye eğitim ve araştırma hastanesinden aldım. Daha önce herhangi bir raporum yoktu. Dolayısıyla vergi indirimimde yoktu (657 e tabi olduğum için gerekmiyor). Ayın 15 i itibarı ile dilekçemi verdim Şimdi emeklilik işlemlerim yaklaşık ne kadar sürer. Benzer süreci yaşayan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Son düzenleme:
Memurlarda bu islemler benim takip ettigim kadariyla eger SGK ek belge istemezse 2 veya 3 ayda netlesiyor..Dilekce ve saglik raporu disinda baska hangi belgeleri gonderdiniz bunu da yazarmisiniz ?

erdinc1972

raporumu, işitme testini ve gözle ilgili testi gönderdim asıllarını. raporu kendi isteğimle aldığımdan hastane sadece engelli raporunu verdi. ben rica minnet test sonuç belgelerinin asıllarını da aldım ve dilekçeme ekledim. Sadece dilekçem ve ekinde rapor ve test sonuçlarını gönderdim.

Hayirlisi olsun.e-devletten dilekcenizin hangi asamada oldugunu da takip edebilirsiniz.bende MEB deyim %43 engelli raporum var universite arastirma hastanesinden aldim..bende somestir tatilinde vermeyi dusunuyorum.siz ogretmenmisiniz ?

erdinc1972,
Evet. Öğretmenim. Sadece haziran ve temmuzda emekli olabiliyoruz ancak özür durumları hariç. emeklilik işlemlerinin başlaması için dilekçemi verdim. Süreci sabırsızlıkla bekliyorum.

Süreci benimle de paylasirsaniz cok sevinirim.Bende ogretmen oldugum icin sizinle ayni yolu takio edecegim.ozelden mesajda atabiliesiniz.selamlar

Ben maliyeye gittim onlar bir yaziyla beni hastaneye gonderdi..vergi indirimi de aldim ama sizinde bildiginiz gibi emeklilikte memurlarda bir ise yaramiyor sadece maasdan yapilan kesintiyi azaltiyor..yani resmi yoldan basvurmus oldum.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Devlet memurlarında kurumdan sevk gerekmiyor. hatta başvurduğumda kendin rapor alacaksın biz sevkedemiyoruz dediler. normal gittim rapor aldım.doğrudan emeklilik işlemlerimin başlatılmasını talep ediyorum diye dilekçe verdim geçen hafta.

@ oturanboğa 2014 de alınmış yüzde 52 raporum la 2021de emeklilige başvurabilir miyim? Normal statüde memurum.

mystarinthesky

nasıl sevk olmuyor burda edindigim bilgide herkez sevk alarak gidiyor bence senkinde bir pürüz çıkabilir bende memurum kurum hastaneye sevk yapıyor onların bilgisizliginden kaynaklanıyor sevk alıp gitsen daha saglam olurdu

normal gittin hastaneye ne dedin nasıl rapor aldın

daylah

1 ekm 2008'den sonra ilk kez memur olanlar emeklilik zamanları geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almak zorundalar.

OturanBoğa

Neredeyse 20 yıl oldu memuriyette 1998 memuriyete giriş. öncesindeyse azda olsa ssk çalışmışlıgım vardı hizmet birleştirmesinde istedim. Kendi başvurumla hastaneden rapor aldım. Dilekçeme rapor Aslı ve test asıllarını ekledim. 5510 geçici 4 mad göre emekliliğimi istedim. Su ana kadar bana bir dönüş olmadı bekliyorum.

mystarinthesky

Güncel rapor olduğu için kurumunuzun kabul edeceğini umalım. Gelişmelerden haberdar edin lütfen

merhaba ben de öğretmenim.bipolarım.sgk ya gittim ve biz sizin raporunuza karışmıyoruz .dediler.ben de direk hastaneden heyete girecem ve emeklili isteyecem

öğrenmenlerin başvurusu ile bilgisi olan varsa yardım etsin...saolun

E devleti her gün kontrol ediyorum yaklaşık 3 haftadır 4c emeklilik takipte evrakım Evrak geliş 28/12/17, Evrak açıklama TAHSİS diyor Detayları tıkladığımda sorguladığınız varideye ait ayrıntı bulunamadı diyor. Ancak 3 haftadır bu şekilde. Daha çok sürer diyenler var. Telefonla ulaşılamıyorum. Bilgisi olan var mı acaba.

mystarinthesky ve Erdal 72 bizi burdan haberdar edin....ben çok araştırdım ve net bilgiye ulaşamadım 20 yıllık öğretmenin 1/1 im biz erken emeklilik mi isteyeceğiz yoksa malulen mi?ben %70 bipolar tıptan raporum var.birde tahmini ne kadar maaş bağlarlar?normal öğretmen emeklileri 2700 alıyorsa hizmet yılına bakarak bu oran üzerinden mi malulen emekli maaşı mı bağlarlar?

malulen emeklilik farklıdır ve şartları zordur siz erken engelli emekliliğinizi isteyeceksiniz

Süreç biraz uzun sürdü evrakların silsileyle SGK ya gitmesi aynı yolla dönmesi ancak SGK emeklilik işlemlerim için raporumu orana dokunmadan aynen onayladı. Emeklilik dilekçemi verdim görevden de ayrıldım. Maaşımın bağlanması herhalde bir iki ay bulur.

Sizin aldiginiz %45lik rapor zaten benim anladigim "engelli rapaoru" dogrumudur ??

Eger oyleyse bu raporunuzu bagli bulundugunuz kuruma bir dilekceyle iletiyorsunuz.

Bu forumun ilgii yerlerinde dilekcenin nasil yazilacagi yaziyor.
Hayirli Ugurlu olsun..

Üst Alt