Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Kızım için evde bakım maaşı alabilir miyiz?

ADEM06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba benim de bir sorum olacak benim 14 yaşında kızım %100 raporlu adına yurtdışından araba getirdim ben kendim kamuda çalışıyorum evde bakım maaşı alabilirmiyiz nasıl ve nereye müraacat edecez .lütfen bilenler yardımcı olabilirmi.tesekkürler.

Müracatçının dilekçesi (İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne başlığa atılacak)
Özürlünün nüfus cüzdanı sureti ve Özürlüye bakacak kişinin nüfus cüzdan fotokopisi
İkametgah Belgesi (Muhtarlıktan)
Hane halkı kimlik bildirim formu (form 5 ,muhtarlıktan)
Özürlünün Sağlık Kurulu Raporu (tam teşekküllü hasteneden ağır özürlü olduğunu belgelendirilen,Ağır (EVET)bölümünün EVET olarak onaylanan)
Özürlünün 2 adet vesikalık fotoğrafı
Kendisinin ve ailesinin (anne –baba)sosyal güvenlik ve Gelir durumunu gösteren belge(SSK.Emekli sandığı,Bağkur,Tapu Sicil Müdürlüğü,Vergi Dairesi ,Trafik Tescil şub.Müdürlüğü,Belediye Başkanlığı )form 1
Hane halkında bulunan gelir sahibi 18 yaş üstü kişilerin gelir durumuna ilişkin belge (Ücret belgesi,Bordro ,Banka Hesap Cüzdanı ,Kira kontratı)
Gelir durumuna ilişkin beyanı Form 2
Kimlik ve sosyal güvence durumu beyanı Form 3
Nüfus Müdürlüğünde (vukuatlı Nüfus kayıt örneği)
Özürlünün varsa öğrenim durumunu gösterir belge
Anne –babasının boşanması durumunda boşanma kararı
Özürlünün vasisi varsa ,vasilik atanmasına ilişkin mahkeme kararı
15 yaşından küçükler için Rehberlik Araştırma Merkezi(RAM) dan belge

Durakoğlu bilgiler için tesekkür ederim çok sagol.peki babası olarak benim maaşım var devlet memuruyum kabul edilirmi müraacat.

Memur olmanız evde bakım maaşı alınmasına engel değil. İki kriter var:
1- Kızınızın bakıma muhtaç olmalı ve bunu belgeleyen "ağır özürlü" rapor bulnmalı
2- Hanede kişi başına düşen gelir 318 tl'den az olmalı.

Üst Alt