Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum, kurum değiştirmek istiyorum, ne yapmalıyım?

xkatip74

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
28
1997 yılından beri Adliyede zabıt katibi olarak çalışıyorum önceden sağlıklı idim, ancak osteokondroma(iyi huylu kemik tümörü) hastalığım nedeni ile 6 kez ameliyet geçirmek zorunda kaldım ve şu anda % 42 engelliyim. 16 Ağustos 2014 tarihli ve 29090 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" de belirtilen Madde 11-Engellilik Durumuna Bağlı Yer değişikliği hakkını kullanarak kurum değiştirme talebinde bulunmak istiyorum, bunun için ne yapmamgerekiyor. Şimdiye kadar çok uğraştım ancak bir türlü kurum değiştirme konusunda başarılı olamadım. Geçmek istediğim kurum KPSS den alım yapıyoruz diyerek taleplerimi geri çeviriyor. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var ise yardımlarınızı bekliyorum,

herkese sağlıklı günler dilerim. Murat Kavuklu, Bartın Adliyesi Zabıt Katibi

Son düzenleme:
Katip Kardeşim Olmuyor Hiç Zorlama Milletvekillerini araya aldı arkadaşlarım olmadı bende adliyeciyim Bende DSİ ye geçiş Talebinde bulundum DSİ de kabul etmedi adalet bakanlığıda muavafakat vermedi üzgünüm zorlama bence olmuyor ........

Ayıptır sorması görevinizi neden bırakmak istiyorsunuz? Baran Adanalı; sende açıklama yaparsan sevinirim kardeşim.

Burda Maaş Diğer Memurlara göre daha düşük fazla mesai yok yolluk yok finansal durum çok negatif beyfendi çalışma alanın sürekli sorunlu kişilerle muhatap olmayı gerektiriyor, sürekli psikolojik baskı altında çalışıyoruz vs vs şimdi ben size bu kadarını söyleyiö uzatmayim

11.maddede diyor ki;"Engellilik durumuna bağlı yer değişikliği
ilgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az %40 oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikle yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.
Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle yer değişikliği talep etmesi halinde yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilemez. Engellilik durumu ortadan kalkan memurlar hakkında bu Yönetmelikte yer alan diğer hükümler uygulanır.

"Baran adanalı" kardeşim gerçekten öyle tamamen mobing altında görev yapıyoruz hastaneye gitmek için izin almak bile sorun oluyor Adliyede bilirsin, bir de yükledikleri kadar iş yüklemeye çalışıyorlar başımızdaki Müdürlür, daha önce savcılık Muhaberede tek başına bir bayan görev yapıyordu, tayin oldu gitti onun işine bana yüklediler, %58 engelli raporu olan oğlum var inan onu doktora getirirken bile sıkıntı yaşıyorum bu kurumda, 18 yılım doldu adliyede ama sonuna kadar uğraşacağım kurum değiştirmek için olursa olur olmaz ise çekmeye devam edeceğiz yapacak birşey yok, engelleri kaldırdık diye reklam yapanlar, engellileri sürekli yokuşa sürüyorlar Allah onları bildiği gibi yapsın inşallah.

Evet Anlıyorum Aynı unsurları yaşıyoruz Ama Adalet Bakanlığı bence Şu Hüküm Varya Hani '' Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilemez '' Diyor ya işte bu hükümden dolayı diğer hükümleride uygulamaya almadıklarını bizzat personel genel müdürlüğünden duyan arkadaşım vardı yani esas olan senin yerin değil gittiğin yerde kalmak istemen durumunda sana bu madde ile bir yer değişikliği yapamamaları anlarsın , Bence İdari yönden dava açma hakkın saklı bu yoluda dene tayin talebinin reddi hususunda idari dava açman sana fayda sağlanabilir ALLAH Yardımcın olsun Umarım bir şey çıkar ama unutma bu maddeye göre tayin hakkı kazanırsan ve istediğin yere gidersen seni oradan alamazlar İnşallah allah hakkında hayırlsını veriri

E kpss ile memur olarak aynı ünvan ile yer değişirme işlemi olmuyor engellilerin yer değiştirme yönetmeliğine istinaden bende cezaevinde çalışıyorum tozlu ve pis dosyalar var fakat bence istifa harici yer değiştirme çok zor gözüküyor...

bnde tapudayım kurum değişmeye çalışıyorum olmuyor bence katip arkadaşim tamamen değilde geçici görevlendirme ile geçmeye çalışın belki olur busefer

Kurum değiştirmek çok zor değil imkansız. Ben de gençlik spor bakanlıgına geçemek istedim bana personel genel müdürlüğünden verilen cevap yılda bunun için 10 kişilik bir izin var fakat binlerce müracaat var. Çok büyük torpil olması gerekli yani milletvekili yetmez geçmek istediğin kurumun bakanı olacakki ancak o zaman kurum değişikliği yapabilirsiniz.
görevlendirme yılda ancak 6 ay geçici görevle başka kuruma geçebilirsin yılın diğer 6 ayını kurumunda çalışarak geçireceksin

bende 2014 ekpss ile iyi bi puan aldım ama tam bir mal gibi adliyeyi tercih ettim. 2016 da önlisanstan girip tercih yapabilirmiyim acaba 2014 de lise den girmiştim

Üst Alt