Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Kurumum benden raporumu yenilememi istedi. Yeniletmesem ne olur?

çirkin1

Aktif Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
218
2014 ekpss ile memur oldum % 40 2yıl süreli raporum vardı bu ay süresi bitiyor müdür bana yeniletmem gerektiğini söyledi yeniletmezsem ne olur diye sordum memuriyet in tehlikeye girebilir dedi. Ne yani beni işten mi atacaklar? Bu durumla ilgili bir açıklama ya da kanun falan var mıdır.

Sayın OturanBoğa cevaplarsanız sevinirim bir

çirkin Hayır kesinlikle memuriyetiniz tehlikeye girmez.Rahat olun.Sadece engelli memur statünüz düşer normal memur kadrosuna geçmiş olursunuz.Erken emeklilik gibi durumunuz olmaz.

çirkin engelli statüsünden çıkıp normal memur statüsüne girersin buda engelli haklarınin elinden alınması demek olur

Ya peki ben müdüre böyle bir şey yok derken yasal bir dayanak isteyecek böyle bir şey var mıdır yakups

çirkinMüdürüne yasal dayanak sunmak zorunda değilsin.Çünkü müdürünün senin memuriyetine son verme yetkisi yok.Anlaşılan müdürün ya iş bilmez biri ya da egosu yüksek.Müdürlere bu hak verilse memlekette memur kalmaz.Merak etme şu an ki kanunda memuriyete son vermek terör örgütü üyesi olmak dışında çok zor.Memuriyete sın verme yetkisi yüksek disiplin kurulundadır.Müdürünle bir alakası yok yani.

Hayır memuriyetten atılma diye birşey olmaz.. verilen hiçbir hak geri alınamaz.. Sadece Normal Memur statüsüne geçmiş olursun otomatik olarak.. Engelli hakların düşer.. Erken emekli olamazsın

Bu adam devlet memurları kanununu da bilmiyor anlaşılan. Benim karşıma böyleleri çıkarsa kanunu iyi öğretirim bir daha ahkam kesemez. Haklarınızı iyi öğrenin.

çirkin
arkadaşlar gereken açıklamayı yapmışlar, ama senin neden tekrar rapor almak istemediğini sorgulamamışlar, müdür normal olan bir şey istemiş senden, süreli raporun olduğu için yeniletmeni istemiş bundan doğal bir şey yok, istediğide kanuni, sen rapor almayı neden sorun yaptın, engelinmi yok, sadece sınava girmek içinmi vermişlerdi bu oranı,tekrar rapor almak zorundasın arkadaşım, ayrıca bir müdür rapor almazsan memuriyetin tehlikeye girer diye bir konuşma yapmaz , buradaki yorum yapan bazı arkadaşlarda maşallah hemen galeyana gelip müdüre hücüm etmişler.

kazazede

Haklısın ewet arkadaşlar biraz fazla tepki gösterdi ler müdüre dediğin gibi müdür kendince haklıdır bilmiyorum sana şöyle söyleyeyim raporumu ben daha önce de yeniledim o zaman 1 yıllıktı belki o kadar sorun yapman çok saçma diyeceksin ama o süreç beni çok yıpratıyor hastane olayı bi kere beni çok korkutuyor o zaman bir sürü doktora gittim hepsine aynı şeyi anlattım ve her seferinde ağladım yine aynısı oldu yine kötü oldum raporumu da aldım hem de oranı yüksek olarak . Bunları yaşamak istem3diğim için yeniletmek istemedim yani yasa dışı bir şey yok. Raporumu dosyama koydu.

bende fikrimi yazayım isterseniz sizlere bir anne olarak birincisi engelli memur sınavına girip 2 yıllık rapor ile memur oluyorsanız ve bu raporunuzun yenilenmesi gerekiyor ise ve siz tereddüt ediyorsanız neden ediyorsunuz bu bir ikincisi yeniletmediniz normal memur statüsüne geçtiniz iyi halt ettiniz beni bu sözüm için mahkemeye vermek istiyorsan git ver hiç durma sen benim evladımın ve diğer evlatlarımız hakkını yemiş oluoyrsun raporunun yeniletmeyip ısrar ediyorsan o zaman neden normal kpssden girmedin sınava niye ordan memur olmadın böyle memur olmak daha iyi değilmi
daha sı okuduk ve okuyoruz engelli memur sınavında da 4500 sahte rapor ile sınava giren kişiler saptanmış bunu yine burdaki forumların birinde okudum siz engeeli memurdan normal memura geçiş yaparsınız siz<in hakkınızda bir şey olmaz diyenler peki ya neden diğer engelli kardeşlerinizin hakkınızı aramıyorsunuz bende size soruyorum bunu
aslında hata devlette süreli engelli rapor ile sınava kimseyi almayacaksın aslında engelli hakkı diyorsunuz ya bunun yalnızca kelimelerde kaldığı açık ve bariz bir şekilde görülüyor

hilal72 hanım size kesinlikle katılıyorum çok doğru blr tespit tabiki bu konuyu açan arkadaş için değil genel anlamda devlet insanların evlatlarının boğazından kesip vergi adı altında memurlara maaş veriyor zamanında fetö den adamı olanlar girdi o kadar insanların kul hakkını yiyerek allahtan korkmadılar devletin malı deniZ misali AMA ASIL OYUNU ALLAH CC ONLARA OYNADI DÜNYADA REZİL OLDULAR TÜM HAKLARINI KAYBEDİP NEZARETİ BOYLADILAR Güzel adalet çok güzel

@ramazan1984
her kimki kul hakkına girer tüm bu sözlerim onların içindir.her kim ki sahte rapor ile kul hakkına tüm bu sözlerim onun içindir her kim ki bilerek ve isteyerek kul hakına tüm bu sözlerim bunun içindir.diğer bir tesbitim bakın arkadaşlar psikiyatri de hastalar çoğaldı inanınki bir çoğu hasta bile değil engelli raporu için olsun trafik kazası tazminatı için olsun v.s. için olsun bir çok sebeblerden dolayı doktora gidip durumunu abartı üstüne abartıp ilaçları dr yazdırıp eczaneden alıp içmeyip çöpe atıp çok kişiler var

hilal72
Size ben de kesinlikle katılıyorum yani haksız yere para kazananların o haram para boğazlarından nasıl gidiyor vicdanı nasıl bilmiyorum ama raporumu neden yenilemek istemediğim i söyledim bi de raporu sürekli olmayana iş verilmesin gibi bişey dediniz hastalıkta iyileşme olduğu gibi kötüleşme de oluyor doktordan süresiz rapor istedim vermedi e iyileşmeyeceğim de neden vermiyorsun uz dedim senin hastalık ilerleyen hastalık yani sabit bir şekilde dırmsyacak o yüzden sürekli vermeyiz dedi. Sizi çooook iyi anlıyorum hem işsizlik hem de sağlık sorunları ile uğraşan biri olarak

serkan1976
Ewet geçen sene onaylandı

süreli raporlarda memuriyete girişlerde bir yasal prosedür vardır sanırım

Diyelim ki vatandaş %39 raporlu bu insanların hakkı ne olacak? Şimdi torpille % 40 ı geçerse başkasının hakkına mı girmiş oluyor, % 39 da kalırsa engellide olmuyor yani bu insanın durumu ne olacak... Sizce bu insanlar engelli haklarından istifade etmeli mi etmemeli mi? Bence toplum içinde engellenen kişi tartışmasız engellidir.(Tabi ki fiziksel engeli yada vücut fonksiyon kaybı olmak kaydıyla)

bende 2012 de %48 engelli raporumla özel sektörde işe girdim. sonra 1 senelik raporum dolunca yeni rapor aldığımda iyileşme sürecinde olduğum ve yeni yönetmelikte oranlar düştüğü için %33 e düşürdüler iş yeride beni işten attı. 1 sene sonra hastalığım ağırlaştı ve hastaneye yattım ve bana hiç bir zaman iyileşme sürecine girmediğim ve aksine hastalığımın tüm karaciğeri sardığı ve ortalama 4 yada 5 sene ömür biçtiler. yeni tahlillerle başka bir hastanden önce %65 daha sonraki sene %74 şimdi de biraz daha yüksek rapor alacağım. neticede hastanenin hatası beni işimden etti anlıcanız yeni rapor istendiği zaman korkulması normal.

burda ciddi, kanuni boyutu olan bir soru sorulmuş. cevaplarla insanlar ağlama duvarına çevirmiş. ben de başlığı görünce bilgi içerir mi diye girdim. ne göreeyim, kul hakkından girilmiş sahte raporlardan çıkılmış. onu ayrı bir başlıkta yazıp tartışalım. gerçekten ama gerçekten, böyle bir durumun hukuki prosedürü nedir bilen var mı?
burda bir ayrıntı var çünkü, başlığı açan arkadaş, ekpss ile atanıyor. yani engeline uygun bir sınava giriyor. bu sınava girmesini gerektirdiğinde engeli var ve şartları uygun. ancak, bu sınav sonrasında başladığı mesleğinde, diyelim ki rapor oranı düşüyor. kanuni boyutu nedir o zaman?
engel durumu kalkmış oluyor çünkü.

beyoglubeyy

Arkadaşlar dediğine göre normal memu statüsüne g geçip erken emeklilik vb.engelli haklarından yararlanamıyormuşum

aslında engelliler için ayrışmış bir kadroya engelli statusu ile giriyor buraya kadar problem yok ancak daha sonradan normal memur statusune geçip engelliler için ayrılan kadroyu işgal ediyor normal memur olarak çalışıyor ve engelliler için ayrılan bir sinav ile giriyor hukuki bir konu

Ben de 2 yıl süreli %40 raporla memuriyete başladım. Memur olduktan sonra belki süresiz verirler de rapor çilesinden kurtulurum dedim. %42 üç yıl süreli rapor verdiler (Başka bir ildeydim). Bir ara da ehliyet için çıkartmam gerekti ve Dr. süresiz verdi ama ve lakin %39 vermişti ( Bu sefer memleketimdeydim). Bir ara tekrar rapor almak için başvurdum ve odyo testi günü, benim nezle olduğum döneme denk geldi. Benimle aynı hastalığı yaşayan varsa bilir, kulaklarım nezle olduğumda ya daha iyi duyuyor ya kötü duyuyor. Odyo sonuçlarına baktım daha iyi duyuyormuşum gibi gösteriyordu. Ehliyet için aldığım %39'u hatırlayınca vazgeçtim heyete girmekten. Velhasıl kelam emekli olana kadar uğraşmayacağım artık. Anladığım kadarıyla emekli olana kadar birkaç yılda bir rapor isteyecekler, en iyisi hiç çıkarmam ve emekli olabildiğimde çıkarırım. eğer o zaman da süreli verseler emekli de olmam.

Benim de hastalığım ilerleyen türden. Bizim suçumuz, hastalığımızın ilerleyen türden olması (!)

Heyete başvur, odyodan gün al ( her seferinde enaz birbuçuk ay), sonra heyete gün al ( o da en az birbuçuk ay ), sonra sonuç bekle ( o da enaz 20 gün). Ben senin yerinde olsam emekli olana kadar uğraşmazdım. Ehliyet için al, yok ehliyet değişecek yine al, yok süresi bitti al... Bıktık usandık vallahi.

Üst Alt