Ben de 2 yıl süreli %40 raporla memuriyete başladım. Memur olduktan sonra belki süresiz verirler de rapor çilesinden kurtulurum dedim. %42 üç yıl süreli rapor verdiler (Başka bir ildeydim). Bir ara da ehliyet için çıkartmam gerekti ve Dr. süresiz verdi ama ve lakin %39 vermişti ( Bu sefer memleketimdeydim). Bir ara tekrar rapor almak için başvurdum ve odyo testi günü, benim nezle olduğum döneme denk geldi. Benimle aynı hastalığı yaşayan varsa bilir, kulaklarım nezle olduğumda ya daha iyi duyuyor ya kötü duyuyor. Odyo sonuçlarına baktım daha iyi duyuyormuşum gibi gösteriyordu. Ehliyet için aldığım %39'u hatırlayınca vazgeçtim heyete girmekten. Velhasıl kelam emekli olana kadar uğraşmayacağım artık. Anladığım kadarıyla emekli olana kadar birkaç yılda bir rapor isteyecekler, en iyisi hiç çıkarmam ve emekli olabildiğimde çıkarırım. eğer o zaman da süreli verseler emekli de olmam.
Benim de hastalığım ilerleyen türden. Bizim suçumuz, hastalığımızın ilerleyen türden olması (!)
Heyete başvur, odyodan gün al ( her seferinde enaz birbuçuk ay), sonra heyete gün al ( o da en az birbuçuk ay ), sonra sonuç bekle ( o da enaz 20 gün). Ben senin yerinde olsam emekli olana kadar uğraşmazdım. Ehliyet için al, yok ehliyet değişecek yine al, yok süresi bitti al... Bıktık usandık vallahi.