Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Malulen mi emekli olayım, Yaşlılık emekliliğini mi bekleyeyim?

z.bilge

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
13 yıllık devlet memuruyum. 5 yıldır omurilik felçliyim, %81 özürlülük raporum ve vergi indirim raporum var. Halen çalışıyorum .Emekliye ayrılmayı düşünüyorum. 1/1'iyim, malulen emekli olmam durumunda maaşım yaklaşık ne olabilir? Maaş açısından 2 yıl daha bekleyip erken emekliye ayrılmam daha mı avantajlı olur?

[FONT=Verdana]Sosyal güvenlik kurumunun, maluliyet tespiti sevki sonucunda sigortalının çalışma gücü kaybı oranının %60 ve üzerinde çıkması durumunda, [/FONT]
[FONT=Verdana]Sigortalının 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim günü şartlarının oluşmuşsa, ya da maluliyeti nedeniyle başka birinin sürekli bakımına muhtaç durumda ise 10 yıllık sigortalılık süresi şartı aranmaksızın 1800 gün prim şartını yerine getirmesi durumunda malulen emekli olabilirsiniz.[/FONT]

[FONT=Verdana]işe giriş tarihiniz nedir 1996 mıdır. ?[/FONT]

http://www.emekli.gov.tr/bilgi/MaasHesaplaServlet1

yukarıdakı tablo işinize yarar sanırım

Teşekkür ederim Hakan Bey cevabınız için,malulen emekli olma hakkım var,bunu zaten biliyorum,erken emeklilik hakkım için de 2 yılım var..Benim öğrenmek istediğim malulen emeklilik mi,erken emeklilik mi daha avantajlı,özellikle maaş açısından..Farkları nelerdir bilmiyorum..

Teşekkür ederim Raman72,heralde maaş açısından diyorsunuz öyle değil mi?

Evet.Maaş açısından söylüyorum

Üst Alt