Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Özürlü kadrosunda mı çalışıyorum, bilmiyorum. Vergi indirimi..?

EAL

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
bundan bir yıl önce %44 rapor aldım raporda
özürlü kimlik kartı: evet
2022 : evet
193 : evet diğerleri: değerlendirilmedi yazıyor
ben 2000 yılında devlet memurluğu sınavı (dms) ile memur oldum. bugüne kadar vergi indirimine hiç başvurmadım başvurursam maaşıma ne kadar yansır
bir de ben dms ye girerken sınav evrakları ile birlikte sakatlık raporumu da verdim ve bir başka özürlü arkadaşla ayrı sınıfta sınav olduk fakat galiba özürlü kadroda değil de sağlam kadroda atandım
şimdi vergi indirimine başvurursam bir sıkıntı yaratır mı?

cevap verirseniz sevinirim..

eal arkadaşım ilk girişde sizden rapor alınmadımı.yok bende sonradan vergi indirimnden yararlandım.eğer simdiki rapor oranıdan istenilen oranı alabilirsen sıkıntı olmaz.

sevgili oturan boğa ve elif kız :( ben sağlam kadroda gözüküyorum elimdeki rapor nasıl olursa olsun yenidenmi rapor almam gerekiyor? (o.boğaya) ) ( ben ilk işe girerken sağlık ocağından tek doktordan şahıs özürlüdür fakat çalışmasında hiçbir sakınca yoktur şeklinde bir raporla başladım (elif kıza) )

Sakatlık indirimi alabilmek için defterdarlığa başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler ve sağlık kurulu raporu alacaksınız...

eal arkadaşım eğer resim bir kurumdaysanız kurumunuza dilekçe verirseniz sizi yönlendirecektir.

:)arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bu arada ismim ercan :)
peki 1300 tl maaşım var devlet memuruyum 3. derece sakatlık indirimi olursa ortalama maaşıma ne kadar yansır? eğer çok ufak birşeyse hiç o kadar uğraşmayacağımda !!! bilen varsa bi zahmet

657' ye tabi mi olmak gerekiyor. Kamu kurumunda işçi statüsünde çalışanları kapsamıyor mu 15 yıl 3600 prim günü.

Kardeş ne demek istediğini pek anlayamadım eğer vergi indirimini soruyorsanız işçi memur hepsine oluyor hatta işçiye daha çok katkısı oluyor bildiğim kadarıyla eğer emekliliği soruyorsanız engelli memur sakat kadro da işe girdiyse 15 yıl sağlam kadroda başladıysa ve başlamadan öncede sakat olduğunu ıspatlayabilirse gene 15 yıl da emekli olabiliyor işçiler hakkında detaylı bilgim yok

Üst Alt