Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Sonradan engelli oldum. Emeklilik şartlarım nedir?

Psb40

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 1996 yılında sigortalı iken 1997 yılında memur oldum halen memurum biryillik sigortam oda saydım şuan bazı rahatsizliklarimdan dolayı yüzde 60 engel raporu aldim emekli olmak için vergi indirimine başvurdum ancak memurlardan vergi indirimini beklemeye gerek yok diye bişey duydum engelden (malulen değil) emekli olmak istiyorum fakat memurlardan sonradan engelden emeklilik olmaz dendi olabilirmiyim vergi indirimini beklememe gerek varmı ne yapabilirim

Lütfen bilgisi olanlar yazsin

Sonradan engelli olan memura erken engelilik hakkı yok mu ki?

olursun kuruma başvurunu yap dilekceni güzel bir şekilde yaz
C- 01.10.2008 gününden önce işe başlamış eski Memurlarda geçiş süreci

Kanun'un geçici 4 üncü maddesi ile;

1-5434 sayılı Kanun gereğince kanuni tabiriyle sakat kadrosu ile başlayan memurlar ile sakat kadrosunda olmamasına rağmen memur olmadan önce yüzde 40 ve daha fazla oranlı raporu olanlar
15 yıllık yani 5400 günlük süreyle emekli olmaktadırlar ve olmaya da devam edeceklerdir.

2-Doğuştan özürlü olup da ellerinde rapor olmayanlar
5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten (01.10.2008 gününden) önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az yüzde 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az yüzde 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde memur (kamu görevlisi) olanlar; en az 5400 gün (15 tam yıl) uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde emekli olabileceklerdir.

3-Sonradan özürlü olanlar
Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

Psb40

5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak içime kurumunuza başvuru yapacaksınız. Hiç bir sorun olmaz...

Kuruma basvurumu yaptım halen cevap bekliyorum evrakın SGK sağlık kurulu genel mudurlugune gönderilmiş. Bekliyorum. Zaten rapor alana kadar canım çıktı. Ne oldugudq belirsiz. Polinorapati/cmt. Hangisi karar veremediler tedavi yok ama iş rapor almaya gelince çok zorlandim

SGK ya tedavi evrakları ile birlikle onaylı sağlık kurulu raporu göndermiştim ve nihayet iki ay sonra raporun aslını gönderin yoksa yenisini diye yazı yazdılar dalga geçiyorlar resmen kaldırıldı teknolojinin ilerlediği herşeyin sistemde kayıtlı olduğu bu dönemde halen bürokrasi. Hastaneye 3 kez gittim birkaç asıl için yok sistem yok başhekim alamadım hep bı sorun ve hastane ne kadar uzakta. Bende kendime tasdikli bırakıp bendeki aslını gönderdim. Yani 2 ay daha bekleyeceğiz engellere engelsiz yaşam bu olsa gerek. Bu arada ağır demiliyazan ve herediter polinoropati hastasıyım ve vücudumda kayıplar oluyor. Ne doğru bilen var nede tedavi. Halen görünüşte saglamsin inanan yok. Elimde yüzde 60 sürekli raporum var ve halen bı taraftan ise gidiyorum. Tekrar hastaneye gidip hastalık izni raporu almayı deneyeceğim bakalım.

Hastalık izni alirsam tedavi yollarını arayacağım. Şimdi onlar beni beklesin emeklilik icin

SGK ya direk mi yoksa çalıştığınız kurum aracılığı ile mi başvurdunuz?
Raporun onaylı örneği varken niye aslını istedi SGK, hastaneye de sorabilirlerdi rapor gerçek mi diye, dediğiniz gibi yokuşa sürüyor işi.
Bakalım sonucu ne olacak?

Üst Alt