Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum, sonradan engelli oldum. Ne zaman emekli olabilirim?

MELEKDERYA

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
Devlet memuruyum, emekli sandığına bağlıyım, Milli Eğitimde memur olarak çalışıyorum,

emekliliğe esas hizmet sürem 11 yıl, 4 ay, 18 gündür,
% 95 yürüme engelliyim,
memurluğa başladıktan sonra kaza geçirdim, engelli oldum,
Vergi indiriminden yararlanıyorum,

malulen emekli olabilir miyim?
malulen emeklilik ile erken emeklilik arasında maaş farkı ne kadar?
Erken emekli ne zaman olurum? 15 yılı doldurunca erken emekli olabilir miyim,?
15 yılı doldurunca erken emekli olsam bile 5 yıl emekli maaşı verilmediğini duydum, bu doğru mu?

Bu durumda bana ne tavsiye edersiniz?

Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Evet Melek, hemen malulen emekli olabilirsin.

Malulen emeklilikle Yaşlılık emekliliği arasında analmlı bir maaş farkı olmaz. Hatta, sen "başka birinin sürekli bakımına muhtaç" düzeyinde malul olduğun için, malulen emekli maaşın % 10 arttırılacağından, daha bile yüksek olabilir.

Malulen değil de erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak istersen, 5760 gün hizmet süresi aranı (5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesi). "5 yıl maaş verilmemesi" diye bir şey zaten söz konusu değil.

Tavsiyem: Malulen emekli olup erkenden maaşını almaya başlamaktan daha avantajlı hiç bir durum olamaz. İlle de çalışmak istemiyorsan, malulen emekli olup maaşı ye derim :)

Maaşa dair tahmin için: http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

15 yıl üzerinden emekli olabilirsin.alacağın emekli maaşı net 1.084 tl.

1.dereceye inmeye bak.1.dereceden emekli olmak daha avantajlı.

Üst Alt