Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. SSK'lı olduğum dönemdeki primlerim de emeklilik hesabıma dahil edilecek mi?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
sayın oturanboğa

ben 1999 ağustos ayında engelli statüsünde memurluğa başladım
onun öncesi 1996-1999 arasında 476 gün ssk pirimim var

13,5 yıl mumurluk artı 476 gün sonra emekli olabilir miyim acaba

Sakat statüsünde memur olmuşsanız, ssk + ES + Bağkur + Askerlik/doğum borçlanması = 5400 gün hizmet süresi tamamlandığında, emekliliği hak etmiş olacaksınız

evet sakat statüsünde memurluğa başladım...

cevap için teşekürler

emekli olurken ayrıyeten rapor istenmez değilmi

ne zaman emekli olabilirim

merhaba arkadaşlar
1979 doğumluyum ortapedi engelliyim

engelli memurum işe engelli olarak girdim vergi indiriminden yararlanıyorum işe giriş tarihim 02.08.1999 yani memurlukta geçirdiğim süre 13 yıl 2 ay 8 gün
memuriyetten önce sigortalı olarak 470 gün
engelli memurlukta 15 yılı doldurmam gerekiyormu yoksa memuriyetten önce çalıştıgım sigorta gün sayısı 470 günüde saydırabilirmiyim bu hesaba göre hangi tarihte emekli olabilirim arkadaşlar
yani 15 yılı doldurmama 470 gün kalarak emekli olablirmiyim yoksa memurluktamı 15 yılı doldurmam gerekir
ayrıca bu sigortalı çalıştıgım günü saydırırsam emeklilikte tekrar rapor isteme durumu olurmu SGK nın ,tekrar rapor istemesi durumunda %40 alamayabilirim ,yani öğrenmek istediğim sigorta günümü saydırabilirmiyim eger saydırırsam tekrar rapor istenirmi

arkadaşım öncelikle rahat ol sana tatmin edici bir bilgi vereyim.
1-öncelikle ssklı olarak çalıştığın hizmet sürelerini emekli sandığıyla birleştirebilirsin. 470 gün (1 yıl 3 ay 20 gün)
2- tekrar rapor isteme durumu kesinlikle olmaz .
3- birleştirme için bağlı olduğun kuruma bir dilekçe ver. istersen ben sana yardımcı olurum. AYNISINI BENDE YAPTIM.

" [FONT=Verdana]5434 sayılı Kanun gereğince kanuni tabiriyle sakat kadrosu ile başlayan memurlar ile sakat kadrosunda olmamasına rağmen memur olmadan önce yüzde 40 ve daha fazla oranlı raporu olanlar 15 yıllık yani 5400 günlük süreyle emekli olmaktadırlar ve olmaya da devam edeceklerdir."

[/FONT]
[FONT=Verdana]BUNA GÖRE SENİN İŞE GİRİŞ TARİHİN: 12 .04.1998 OLUR. ÜSTÜNE 15 YIL EKLERSEN

EMEKLİ OLMA TARİHİN 12.04.2013 dür.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN.....[/FONT]

13 yıl 2 ay 08 gün + (470 ssklı olunan gün) 15 ay 20 gün : 14 yıl 5 ay 28 gün yapar : bu süreyi 15 yıla tamamladığınız vakit olan 10.04.2013 tarihinde emekli olursunuz.
Memuriyet hayatına engelli kadrosunda başladığınız için (5510 sayılı yasadan önce) emekli olurken tekrar rapor istenmesi söz konusu olamaz...

Engelli memur 4C'den emekli olurken 18 yaş altı SSK primleri ne olur?

arkadaslar sormak istedigim bir konu
engellii statüde işe girmiş bir engelli memur emekli olurken hizmet birleştirmesi yaptıgı ssk hizmetleri emeklilik yılına dahil oluyor bunu biliyoruz ama benim sormak istedigim konu 18 yaş altı ssk prim günleri bu hizmet birleştirmesine dahil oluyor örneğin 13 yıl memur +1 yıl 18 yaş altı ssk primi +1 yıl 18 yaş üstü ssk primi ile emekli olabilirmi konuyu bilen arkadaslarin cevaplarını bekliyorum teşekürler.

18 yaş altı prim ödemeleri, Emeklilikte hesaba dahil edilir. Bakınız kanun (Özellikle altını çizdiğim yer) ne demiş;

Diğer taraftan, 506 sayılı Kanunun Kanunla mülga 60 ncı maddesinin (G) fıkrası, “Bu maddenin uygulanmasında; 18 yaşından önce malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tabi olanların sigortalılık süresi, 18 yaşını doldurdukları tarihte başlamış kabul edilir. Ancak, bu tarihten önceki süreler için ödenen malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primleri, prim ödeme gün sayılarının hesabına dahil edilir.” hükmüne amir olup, söz konusu fıkra, 1/4/1981 tarihinde 2422 sayılı Kanunla 506 sayılı Kanuna eklenmiştir. Yine aynı Kanunla 506 sayılı Kanuna eklenen geçici 54 üncü maddede, 1/4/1981 tarihinden önce malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tescil edilmiş olanlar hakkında 60 ıncı maddenin (G) fıkrası hükmünün uygulanmayacağı hüküm altına alınmıştır.

artık emekli olabilirmiyim

merhaba arkadaşlar
1979 doğumluyum
02.08.1999 tarihinden beri engelli memur olarak 657 tabi çalışıyorum (üçüncü derece vergi indirimden yararlanıyorum)
memuriyetten önce toplam 476 gün ssk lı olarak çalıştım bu günleri toplattırıp saydırdım memur olarak çalıştıgım kuruma dosyama eklettirdim
476 gün ssk prim günlerimin 5 aylık yani 150 günlük kısmı 18 yaş altı prim ödenmesi 10 aylık kısmı normal 18 yaş üstü prim ödemesi ssk primlerim engelli statüsü değil normal statü prim ödemeleri

yarın emekliliğimi istesem olabilirmiyim bu hesaba göre emekliliği haketmiş oluyormuyum

02.08.1999 + 15 = 02.08.2014

02.08.2014 - 10 ay = 02.10.2013 tarihinde 5400 gün hizmet süresi tamamlanmış görünüyor. Yani, evet, istediğiniz zaman emeklilik talebinde bulunabilirsiniz.

Not: Ay sonuna doğru emeklilik dilekçesini verin, sakın yeni yıla kalmayın. Çünkü emeklilik başvurusunda bulunduğunuz ayı takip eden ay başı itibarı ile emeklilik gerçekleşir.

Memurlar her ayın 14 dünde emeklilik dilekçesi verir ise daha güzel olur...

Üst Alt