Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum ve %42 sürekli raporum var. Vergi indirimi alabilmek için ne yapmalıyım?

balkes

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sayın arkadaşlary; aynı konuda benimde bir sorum olacak size, bana da yardımcı olursanız çok sevinirim.

2004 yılında devlet hastanesinden %42 rapor aldım ve özürlü memur alacak bir kuruma müracaat ettim. 2005 yılında da kurumda özürlü memur kadrosunda işe başladım. Benden önce özürlü memur kadrosunda işe girip çalışan arkadaşlar vergi indirimi için kendileri müracaat etmediklerini söylüyorlar ve vergi indirimden faydalanıyorlar.

İşyerimdeki maliye bölümüne bunu sorduğumda defterdarlığa müracat et seni yeni rapor alman için sevk ederler dediler. Ancak benim raporum zaten sürekli ve ben bu raporu devlet hastanesinden aldım ve işe özürlü memur kadrosunda girdim. Ne yapmamı , nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Derin bilgilerinizden bende istifade etmek istiyorum. Şimdiden ilginize çok teşekkür ederim.

Hocam yeni alacağım rapor oranı daha düşük olursa ne olur? bir bilginiz varmı acaba?

15 yılda emeklilikten?

%45 raporum var Özürlü memur kadrosunda kamuda çalışıyorum ancak vergi indiriminden faydalanamıyorum müracaat etmedim defterdarlığa.Yeni rapor almam gerekliymiş Siz öyle cevap yazmışsınız bana.%45 rapor ve özürlü memur kadrosunda çalışmamdan dolayı emekliliği 15 yıl da hak edermiyim? bilgilendirmeniz için çok teşekkürler...

Sakat statüsünde memuriyete başlayan kişiler vergi indirim hakkı elde etseler de etmeseler de 5400 gün hizmet süresiyle emekli olma hakkına sahiptirler (5434/39-j)

Vergi indirim hakkı elde etmek için defterarlığa başvurabilirsiniz (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html). Ama başvurmak zorunda da değilsiniz. %40 ve üzeri raporla bu hakkı elde ederseniz ne ala, maaşınızda 25 TL'lik artış olur. Ama bu süreç emekliliğinize hiç bir etki etmez.

Özürlü olarak işe başlayan işçiler için uygulama farklı mı acaba?

Sayın Bülent Hocam ; özürlü kimliği için sosyal hizmetlere müracaat etsem 2004 de aldığım raporun yenisini isterlermi , raporum sürekli oran %45 ..Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler...

Memurlar için geçerli bu sadece...

Hayır, 2004'de aldığınız rapor hiç bir işinize yaramaz. Yeni rapor şart...

Bizlere çok faydalı oluyorsunuz çok teşekkür ederim emeğinize sağlık.

sevgili bülent kardeşim bende 2001 yılında kamuya özürlü memur kadrosuyla atandım ancak 2002 yılında vergi indirimi hakkı için tekrardan rapor aldım ve vergi indirim hakkı aldım halen de görev yapmaktayım ve vergi indirimim devam ediyor.
Bu raporum devam etmekte mi yada bize de mi tekrar rapor aldıracaklar. yada kazanılmış hak geri alınmaz 15 yılda emekli olur muyum.

cevaplarsanız çok sevinirim.
Saygılarımla

Sayın oturanboğa, bugün bulunduğum ildeki vergi dairesi bşk.lığı gelirler idaresi mükellef hizmetleri ne gittim. Vergi indirimi için elimdeki raporu gösterdim geçerli olmadığını yeniden sevk edeceklerini söylediler. Oranlar düştüğü için %45 alamassın dediler. Vergi indiriminden faydalanamadığım için de 15 yıl üzerinden emekli olamayacağımı söylediler. Ben işe zaten özürlü memur kadrosunda ve devlet hastanesinden aldığım raporla girdim. Ben emekli olmak için 15 yıl değilde 25 yıl çalışıp yaşımın dolmasını mı bekleyeceğim? Saygılar...

Üst Alt