Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum, vefat eden babadan kalan miras için mal bildiriminde bulunmalı mıyım?

çamlıca

Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
15
[FONT=sans-serif]Arkadaşlar, merhaba.
Kamuda memurum. Babam 4 hafta önce beyin tümöründen vefat etti. Bir evi ve tarla hissesi vardı.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Ev ve tarla müşterek hisse olarak duruyor. Yani üstüme bir şey almadım. Ortak duruyor kardeşlerimle. Tarla da paylaşılmadı, dedemden kaldı zamanında. Bunlardan bir gelir elde edecek değilim.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bunlar için bir mal bildirimi yapmam gerekir mi? [/FONT]
[FONT=sans-serif]Teşekkürler.[/FONT]

Öncelikle Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun... Veraset intikal etmediğinden dolayı herhangi bir bildirimde bulunulmasına gerek yoktur. Bildirebilmen için ordan bir gelir elde ediyor olmalısın...

Ata_Türk
Allah razı olsun.Teşekkür ederim.
Sadece noıterden verasetname çıkarıp tapuya bildirimde bulunduk. Bu da birşeyi değiştirmez sanırım.

Benim bildiğim gelir gelsin veya gelmesin.E-devlet üzerinden görülebilen bir hale geldi ise mal bildirimi vermelisiniz.Mal bildirimi verirken hisse oranlarınıda belirtirsiniz.
Gelir olayı vergilendirme ile ilgili.

sanko86
E devlette tapu da çıkmıyor.
Mirasla ilgili bir kısımda çıkıyor.

çamlıca

Tapuda çıkmadığı sürece gerek yok.Ben veraset yapılıp tapuda gördükten sonra verdim.

Üst Alt