Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurum. Vergi indirimi almam emeklilik için bir avantaj sağlar mı?

hasbinka

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar memurum ve ocak 18 de 10 yılım doldu. Emeklilik başvuru yapmayı düşünüyorum ama bu vergi indirimi için basvuru yapmamın herhangi bi yararı olur mu?

10. yılda emekli mi olabileceksiniz? Bunu düşündüren nedir?

yani biraz daha konuyu açabilirseniz..

1- Engelli memur, erken emeklilik hakkını 15 yıl hizmet verdikten sonra hakeder...
2- Memurun erken emekliliği için vergi indirimi şartı yoktur. memurun vergi indirimi, sadece engeliniz oranında vergi indirimi sağlar, maaşa yansır...
3- Ama, memurluğa başlamadan önce engelli değildi de sonradan engelli olmuşsa, memuriyette 10 yıl tamamlanmışsa "malulen emekli" olur..

Ms hastasıyım ve %90 oran verdi üniversite hastanesi. Bu sebeple malulen emeklilik için basvuru yapacağım.

hmm 10 yılı tamamladığınıza göre malulen emeklilik hakedersiniz..

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde işgücü kaybı olmalı. Kurum sevki ile hastaneye gidip maluliyet tespiti yaptırmalısınız...

keyvan ben hizmet birleştirme başvurumu yaptım. başvuru için acele etmene gerek yok dediler ama ben yaptım. 10 yıl da benim sigortam var bende yeni memur oldum. 5 yıl gibi bir süre çalışırsam memur emeklisi olabiliyor muşum. kaba taslak böyle. ben 1. derece vergi indiriminden yararlanıyorum. aslında normal emeklide olabiliyordum fakat çalışmak istediğim için memur oldum. kolay kolayda emekli olmak istemiyorum. gücüm yettiğince çalışmak istiyorum.

tabi net bilgi değil kulaktan dolma söyleyenin yalancısıyım.

Şu vergi indirimi olayını bi anlasam ne işe yarıyo..

Memurlar açısından vergi indiriminin tek faydası çalışırken aldıkları aylıkların 25-50-100 tl artmasıdır (sakatlık oranlarına ve aldıkları asgari geçim indirimine göre belirlenir bu artış)
Memurların emeklilikleri ile vergi indiriminin bir ilgisi yok yani.

Üst Alt