Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurun İngilizce bilmesi maaşına ne kadar katkı sağlar?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
634
Reaksiyonlar
367
9 yıllık bir memurun ingilizce dilini bilmesi ekonomik açıdan maaşına ne kadar katkı sağlamaktadır?

(BU KONUDA TECRÜBESİ OLAN VARMIDIR)

YABANCI DİL TAZMİNATI ÜCRETLERİ
A düzeyi (96-100)1200906,12 TL
A düzeyi (90-95)900679,5 TL
B düzeyi (80-89)600453,06 TL
C düzeyi (70-79)300226,53 TL

@deasn12,
Çeviri baya Türk usulü ingilizce olmuş :)

Konu sahibi yukarida liste paylaşılmış cok bir faydasi yok benimkinin suresi 2019da bitti sonraki sinavda da 70i kıl payi kacirdim daha da ugrasmiyorum 50-100 lira için degmiyor en azindan kendi adima artik boyle düşünüyorum çünkü daha geçen nisanda 200 kusur sinav ucreti odedim sinav merkezine gidip gelmesi de cabası.

Benim ingilizce e yds puanım 85 yani B sınıfı.hizmetliyken almıştım.dilekçemi verip bağlattım dil tazminatımı.ama yeni gittiğim müdürlükteki maaş bölümü hizmetlilerin dil tazminat hakkı yok deyip üstelik ödenen bütün paranın geri alınabileceğini söyleyip sildiler dil tazminatımı. gerekçesi ingilizcemin mesleğimde kullanılmaması.bilmiyorum ne kadar doğru.sonuç şu anda dil tazminatı almıyorum.ama yeni gittiğim müdürlükte tekrar deneyeceğim şansımı.

@faux,

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2'nci maddesi uyarınca 657 sayılı Kanun uyarınca aylık almakta olan YHS hizmetli kadrosunda göreli olan personele de 375 sayılı KHK 2'nci maddesi uyarınca yabancı dil tazminatı ödenmesinin mümkün olduğu değerlendirilmektedir.

@faux,
Geriye dönük dil tazminatlarınızı da alabilirsiniz .

@karakaya
teşekkürler yanıtınız için.şu anda maaş bölümüyle ters düşmek istemiyorum.16 sından sonra memur olacağım ve yeni bir yere tayin olacağım.bu işleri o zaman halletmek istiyorum memur statüsüyle

Geçmişte 45 küsur sene önce fransızca-ingilizce ve almanca dil tazminatı süperdi sonra derecelendirme çıktı, çıkınca da kırpımaya başlandı tazminatlar. Bu nedenle lisan bilen çok kişi hiç uğraşmamaya başladı sınavlarla.

@faux
Dil tazminati için unvan farketmez diye biliyorum
Sadece kurumunda dil kullaniliyorsa 300 puan veriliyor kullanilmiyorsa 250 puan veriliyor ben de ilk atandigim senede almaya basladim 5 sene devam etti (hizmetli değilim ama unvan ayrimi yok diye biliyorum) hakkinizi alabilmek için dilekce verin sinav tarihinizi, sonuc belgenizi dilekceye ekleyin ve şu tarihten bugune ödenmeyen dil tazminatimin ödenmesini talep ediyorum diye de yazin bu bir haksa ve siz de hakkınızla o puani aldiysaniz ne diye vazgecesiniz ki!

yanıtınız için teşekkürler.evet bende öyle duymuştum önceki memde yaptılar ama bu memde sorun yaptılar bilmiyorum.

Ben B düzeyi YDS puanına sahibim. Bordroma 456 lira 52 kuruş olarak yansıyor :)
(bordroda direkt Dil Tazminatı olarak görünüyor)

Bizim kurum göç idaresi olduğu için iş gereği yabancı dil doğrudan kullanılıyor.

İyi Allah bereket versin.
İYİ BENCE BİR GELİR KAPISI İŞTE.
Hiç yoktan iyidir. 😁😁😁

yds B seviyesinden alıyorum ayda 300-400 civarı.5 yıl aldım kesildi.yıllar sonra tekrar sınava girdim .Aslında yabancı dile ilgi duyuyorsanız denemesi güzel oluyor ben para almak için girmedim sadece,ilgim var. meslekte kullanmıyorum.Yökdil de denemek istiyorum veya 2. üniversite .Bence okumak çok güzel .Engelliler için her türlü eğitim masrafının ve sınav parasının rapor vs almadan özürlü kimlik kartı ile ücretsiz olması gerekirdi diye düşünüyorum.

Boşuna bu katkı için İngilizcenizi geliştirmeyin dedirtecek kadar katkı yapıyor. Katkıyı öğrenenleri güldürerek "hadı yaw ciddi misin" dedirtiyor.

Bu dil tazminatı için yalnızca ydsye girmek yeterli mi?

Üst Alt