Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurun sonradan engelli olması memurluğuna zarar verir mi?

dilate50

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
kalp yetmezliği ve kalp büyümesinden geçen gün ilk defa sağlık raporu aldım.

7 yıllık devlet memuruyum.ancak memurluğa girerken hasta değildim.

normal kpss ile memur oldum.

5 yıl önce kalp rahatsızlığım başladı.teşhis koyuldu ve ben günde 4 adet ilaç kullanıyorum.

yıllardır sağlık kuruluna vergi indirimi için gir deyenler olduysa da ben girmemiştim.

ancak ilerde erken emekli olmak için kurula bu ay girdim.durumumu öğrenmek istedim.

%50 oranında sürekli sağlık kurulu raporu verdiler.raporu çalıştığım hastaneden aldım.

ancak şuan tedirginim.tekniker kadrosunda devlet memuruyum.memurluğa engelli olarak girmedim veya ekpss ile girmedim.normal kpss ile yüksek puan alarak atanmıştım.zaten girerken hasta değildim.sonradan hasta oldum.

raporu kuruma vermeyeceğim.çünkü vergi indirimi istemiyorum.ancak farklı kurumlar olan ,ücretsiz otobüs kartına ve tcdd ye ücretsiz taşımaya başvurdum.ancak kurumum şuan benim çalışma gücümü %50 oranında kaybettiğimi öğrendiğinde beni istememe rağmen beni işimden ederler mi.

başına böyle bir durum gelen var mı.benim bu oranla emekli olabilmem için en az 16 sene çalışmış olmam lazım.kurum beni emekli olana kadar teknikerlikten ben istemeden gih memurluğuna geçirebilir mi.

veya bu raporum benim memurlığuma bir zararı dokunur mu.

lütfen konu hakkında bana bilgisi olan yardım edebilir mi.

şimdiden teşekkür ederim.

saglıgınız şuan yaptıgınız işe engel degilse hiç bir şey olmaz,ama mevcut durumdan dolayı işinizde aksama yaşanırsa başka bir bölüme verebilirler.raporla alakalı bir durum olacagını sanmıyorum.bende işe girdikten sonra işitme kaybı yaşadım,yüzde 52 raporum var,ve işimde genelde telefonla alakalı ama ben işimi aksatmıyorum,

kurumunda en gözde memurlarından biriyim.önemli olan sizin mesleginizi sorunsuz bir şekilde yapmanız,benim kurumda böyle bir durum yok,tabi kurumdan kuruma,yöneticiden yöneticiye degişebilirmi onuda bilemiyorum,allah yardımcınız olsun.

dilate50 Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.
Yazdığınız sorunun kesin bir cevabı yok, Sınıf değiştirme işi öyle kolay değildir. Ayrıca tam emin değilim ancak, emekli olacağınız zaman tekrar rapor almanız gerekebilir.

Son düzenleme:
şimdi ben tekniker kadrosundayım.

ancak üst öğretim özel hizmet tazminatı alıyorum üst okul bitirdiğim için.

bu engelli kadrosu dediğiniz kadroda da teknik hizmetler sınıfı oluyor mu.

ayrıca normak teknikerler gibi üst öğretim diploması sunulduğunda özel hizmet tazminatı fazlalığından yararlanılıyormu.

ben her halükarda bu sağlık raporunu kuruma vermek istemiyorum.

engelli kadrosu avantajlıda olsa geçmek istemiyorum.

geçinecek maaş alıyoruz.Allaha çok şükür.

fazlası Devlete kalsın.vergi indirimi istemiyorum.

raporunu kurumuna sunmayan memur arkadaş var mı aramızda...

@dilate50
Mesajınızın girizgahında yazdığınız konular, ancak kendi kurumunuzun özlük işleri personelinin bileceği konular.

Yanlış yönlendirme yapmış olmaktan korkarım, siz yinede başkalarından da fikir alın. Benim naçizane söyleyebileceğim tek şey vergi indirimi ile kazanacağınız miktar sözünü ettiğiniz risklere girilecek oranda değil.

Erken emeklilik düşünürseniz, o zaman vermeniz daha akıllıca olur.

dilate50

Ben engelli kadrosundan girmeme rağmen normal Veteriner Hekim ne iş yaparsa ben de onu yapıyorum ki görevlendirme yazımda da tüm detaylar mevcut. Ben yapamam demedikten sonra aynen devam edersiniz diye düşünüyorum. Belirttiğiniz tazminatlara benzer tazminatlar bizde de var. Sağlık Hizmetleri personeliyim hiç bir farkım yok ancak engelle alakalı sorunlar da yardımcı oluyorlar.

teşekkür ederim

arkadaşlar bu konuda net bilgisi olan varmı.

kurumuna raporunu vermeyen var mı.

bütün gün bunu düşünüyorum.

mevzuatta mal beyanı vermek zorundayız.ancak sağlık durumu değişikliğini beyan etmek zorunda olduğumuzu belirtiir bir yönetmelik veya kanun var mı ki.ben zannetmiyorum.

Bilgiye erişimin kolay olduğu bu yüzyılda nasıl bu denli bilgisiz kalmayı başarıyorsunuz aklım almıyor. link yolladık açıp okusanıza.
Sonradan engelli olup kurumuna bildirimde bulunmamak, vergi indiriminin devlete kalması falan okudukça dehşete düşüyorum. Kime neyi lutfediyorsun? dilate50

gönderdiğin link konumla alakasız.cvb vermek zorunda değilsin.

dilate50

Kurumunuza raporu vermezseniz, kurum nereden bilebilirki sizin raporunuz varmı yokmu?
İnanın hiç kimsenin umrunda olmaz bu durum. Siz sürekli vesvese yapıp kurcalamayın bence, rahat olun.

Allah razı olsun. Zaten sağık durumu değişikliğini bildirme gerekliliği ile ilgli bir mevzuata rastlamadım.kanun koyucu mal beyanı isterken sağlık durumu değişikliğini neden es geçsin değil mi.ancak yinede akıl akıldan üstündür.varsa böyle bir mevzuat bunu öğrenmek isterim.birde rapor aldığımız hastane bu raporun bir nüshasını bir yere gönderiyormu arşivi hariç bunu bilen varmı.

Mal beyanı ile sağlık arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz anlam veremedim açıkçası, sağlık beyanı diye bir şey yok, ben ömrümde duymadım ve mantıksız. Sağlığınız gözle görülür derecede ve işinizi engelleyecek derecede bozulursa, beyan etmenize gerek kalmadan belli olur zaten ve çalışmakta zorlandığınız için bir önlem alırsınız kendinizde. Ama durduk yerde size, sen rapormu aldın neyin var gel bakalım seni işten çıkaralım sınıfını değiştirelim gibi saçma bir şey demez hiç kimse. Yanlış anlamayın ama düşünceleriniz biraz abartılı ve yersiz şüphe içeriyor.

Hastane raporun bir nüshasını bir yere gönderiyormu derken? Nereye neden göndersin ki bu konuda yasal prosedür belli. Bir nüshasını size verir, vergi indirimi talebi ile vergi dairesinden sevkli başvuru yaptıysanız vergi dairesine yollar yapmadıysanız da hiç bir yere yollamaz bir tane arşive alır bir tanede size verir hepsi bu.

Kalın sağlıcakla.

ilk dilekçeme sadece ekpss ye girmek için yazmıştım. vergi iadesi için istemememe rağmen raporun kullanım amacı kısmında vergi indiriminden ve özürlü ayılığından faydalanabilir. yazıyor.ancak ben bunların ikisinide istemedim.ikisinide kullanmayacağım.
buna rağmen vergi indiriminden faydalanabilir yazması nedeniyle sağlık kurulu raporu veergi dairesine kendisi gönderir mi.

Vergi dairesine işyerinden alınmış, çalıştığınıza dair bir belge ile vergi indirimi için başvuru yaptıysanız vergi dairesine doğal olarak yollar ve vergi indirimi hak ederseniz de verdiğiniz adrese vergi indirimi kazandığınıza dair bir evrak postalanır. Onun haricinde siz istekte bulunmadıysanız yollamaz. Raporda "vergi indiriminden faydalanabilir yazması" sizin talebiniz olursa olacak bir şey, siz talep etmeden kimse size böyle lutufta bulunmaz durduk yere uğraşmaz.

Ayrıca siz zaten memursanız ekpss ye girmek için tekrar niye başvuruda bulundunuzki?

ben öğretmenlik için başvurdum.

Raporda "vergi indiriminden faydalanabilir yazması" sizin talebiniz olursa olacak bir şey, siz talep etmeden kimse size böyle lutufta bulunmaz durduk yere uğraşmaz. demişsiniz ama ben vergi indirimi talebim olmadı.sadece ekpss ye girmek için yazmıştım.

şimdi bunu kendileri ben istemememe rağmen yazmışlar.heralde durduk yerde , yazdıkları için,gönderecek değildirler.belkide genel bir yazıdır.

Matbu evrak bu raporlar. Ayrı ayrı uğraşmayın diye hepsi yazar...

Üst Alt