Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Menier hastası olanlar hangi işitme cihazını kullanıyorsunuz?

salim52

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar kulak cınlamasıyla başlayıp baş dönmesi istifrar ettiren kulak çınlaması tıp dilinde (MENİER) denen bu hastalığı olan arakadaşlarım varsa bana bu konuda bilgi verısenız sevinirim çünkü işitme kaybına yol açan bir rahatsızlık bunun için işitme cihazı kullanmak istyorum aramızda bu tür rahasızlığı olanlar varsa işitme cihazı kullnıyorsanız bilgiye ihtiyacım var şimdiden teşekkür ediyorum..

ben menıere degılım ama
bı yerde okduguma gore bu menıerelerde bas sesler az duyarmıs cogunlukla buda odyolog bey varda o yazmadıgı ıcın yazayım o bılgı verırse benımkı hukumsuz
bu bas seslerı zayıf alanlar splıt dıreksıyonellı cıhaz kullanmalıymıs
ama bak hepsınde yokmus bu splıt dıreksıyonel mıkrofon
yenı cıhaz alırsan bunu gozonunde bulundur

ben merniere dim kulak gidince menierede kalmadı.muhtemel şuan sizin kulağınızda çınlama nöbetle gelen hafif sağırlık vardır.bu gibi durumda cihaz kullanma bence onun yerine hastalığı kontrol altına almaya bak.moral bozmak gibi olmasın ama menierenin sonu sağırlıktır genelde o zaman cihaz düşünürsunuz.

Sağ kulagim çok az duyuyor duydugum seslerıde anlayamıyorum cihaz kulanırsam duyarmı kı bir arakadaşın cıhazını taktım denemek için cok faydası oldugunu gördüm dr tavsiye edermi bilgisi olan varsa acıl cevap istiyorum

Menier'in tek tarifi yok. Birbirine benzer ama bazı noktalarda farklılıklar gösteren işitme kayıplarının hepsine Menier deniliyor. Hatta bazen tanı bile yanlış konuyor. Bu nedenle hastalığın adı değil, sebep olduğu işitme kaybı daha önemlidir. Uzmanına güvendiğiniz bir merkeze gidip işitme cihazı denemenizi öneririm. Böylece cihazın ne olduğunu kendiniz anlamış olursunuz. Denemesi bedava!..

Merhaba bende 8 yıldan beri menier rahatsızlığı var, bu rahatsızlık kişiden kişiye değişmekle beraber yılda bir iki kez ataklar halinde kendini gösterir. Her atakta işitme kaybınız bir anda artar, dünya ile bağınız kopar, kulakta dolgunluk hissi oluşur, uğultu çınlama had saffadadır.

Doktora gittiğinizde kulak basıncınıza bakarlar, kulaklarda dolgunluk hissi, baş dönmesi varsa büyük ihtimalle menier rahatsızlığıdır.
Zaten menier rahatsızlığı olan insanlar ara ara ataklar geçirir, ve bu hastalığın teşhiside atak esnasında kendini belli eder.
Normal bir zamanda bu hastalığın tanısı mümkün değildir.

Atak zamanında doktora gittiğinizde size ilk yapacakları şey serum vermektir. daha sonra betaserc gibi ilaçlar verirler ve işitme oranınız yine yerine gelir fakat atak öncesi işitme kaybınız 35db ise menier atağından sonra ilaç tedavisinden sonra kulağınız iyileşir fakat işitme kaybınız 40db lere çıkar.
Yani her menier atağında kulağınız 5-10 db ilerler ve böylece git gide sağırlığa doğru gider.

Benim doktorum uzun süre betaserc gibi ilcı sürekli kullanmamı söyledi. Bu hastalığın tedavisi yok ama en azından atakların oluşmasını yada sayısını azaltmaya çalışmaktır.

Yukarıda shukufe'nin de dediği gibi menier hastaların genelini bilmem ama bendeki işitme kaybında bas sesleri duymuyorum tizleri duyuyor.
Ama sol kulağım şu an 97dbl sağ kulağımda her atakta artmakta sağ kulağım 52db sağ kulağımdaki 6 frekans tiz sesleri çok iyi duyuyor, diğer bas sesleri oluşturan frekanstaki sesleri duymuyor.

Şimdi hal böyle olunca sağ kulağım için bende cihaz araştırması içerisindeyim. Açıkcası kendime göre daha cihaz bulmuş değilim. Çünkü cihaz denemesine gittiğimde odyologların söylediği şu, sizin durumunuz biraz özel bir durum. Çünkü basları duymuyor tizleri çok iyi duyuyorsunuz diyorlar.

Üst Alt