Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meniere hastasıyım. Askerlikten muaf olur muyum?

fatihbaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,

ben 7 yıldır bu hastalıkla ugraşıyorum.özellikle denge sorunum çok etkiliyor beni.ilk olarak ocak 2007te büyük bi atak geldi ve 3-4 ay hastanelerde süründüm.bu süreç içerisinde kolumdan serum çıktıkdan çok kısa bi süre sonra tekrar hastanelik oluyordum.4 aylık bu süreçten sonra biraz rahatladım yani büyük bi atak gelmiyordu ama küçük sorunlar hemen hemen her zaman oldu tabi arada büyük ataklarda geldi.hastalıgımı özellikle tetikleyin 2 şeye dikkat ettigimde en azından sürekli hastanelik olmuyorum,evde günlerce yatarak ilaçlarla geçirebiliyorum krizi.bunlar uyku ve rüzgar/soguk....günde en az 9 en fazla 10 saat uyumam gerekiyor.daha az yada daha fazlası hastalıgı tetikliyor.geçen hafta bigün 7 saat uyudum,ondan sonra 3 gün boyunca aşırı derecede boyun agrısı ve görme sorunu çektim.sorun sol kulagımda ve özellikle sola dönmelerde çok sorun yaşıyorum.dışarıda fazla kalamıyorum,ugultular ve çınlamalar yüzünden bian önce sessiz bi ortama geçmem gerekiyor.bide özellikle ani hareketler yapamadıgım için trafigi pek olmayan yerlerde dolaşmaya çalışıyorum.evin içerisinde ise dengesiz bi şekilde sürekli saga sola çarparak dolaşıyorum.bu 7 yıllık süreç içerisinde farklı şehirlerde farklı doktorlara,hastaneleri gittim,yaptırmadıgım test kalmadı heralde.belki bi tedavisi vardır digerlerinin bilmedigi yada en azından günlük hayatımı zorlaştırmasını engellerler diye ama hala durum aynı ne yazıkki.kulak çınlamasını boyun agrıları,mide bulantısı,iştahsızlık,görme ve duyma problemleri takip ediyor.en son geçen hafta doktora gittim ve yine aynı şeyleri söylediler,tedavisi yok buna mecbur alışacaksın dediler.küçük çaplı sorunlar dedigim gibi neredeyse hiç gitmiyor,yıllardır başıma bela oldu ama en son büyük krizi 7 ay kadar önce yaşadım ve 1,5 ay boyunca yataktan kalkamadım.benim normalde mayısta askere gitmem gerekiyor ama yıllardır günlük hayatımı mahveden bu hastalık yüzünden napıcam bilmiyorum.bu durumla karşılaşan,bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Yıllar önce 15 sene oldu. Bende yakalanmıştım. En son gittiğim prof. bununla yaşamaya alış bir bakarsın gitmiş yıllar geçmiş bir bakarsın tekrar geri gelmiş demişti. Zaten o zaman tek bir ilacı vardı yanılmıyorsam betaserck gibi birşey. O dönem bitkisel tedaviyi denedim ilaçlarla birlikte birde tuzu tamamen kestim. Çok şükür kısa sürdü 1-2 sene gibi sürede geçti. Şimdi bazen zaman zaman ufak tefek ataklar baş dönmesi çınlama oluyor ama rahatsız etmiyor ve kısa sürede geçiyor. Tabi herkesin hastalık derecesi farklıdır. Moral bozmamak lazım en iyi ilaç bence bu Allah şifanızı versin.

Rabbim şifa versin kardeşim inan çok zor bir durum bende 2 kez şiddetli atak geçirdim 1 ay kafamı kaldıramadım neredeyse.Nasıl atlattım bilmiyorum.Nebil göksu ya gittim doktorun hiç bir etkisi olmadı bu hastalığın hiç bir tedavisi yok boşa para vermiş olursunuz.Dua etmekten başka elinden hiç bir şey gelmez. Sigara,alkol,kahve,tuz ...vs bunları hiç tüketme.Bende kulak da dolgunluk hissinden sonra baş dönmesi şiddetini artırıyordu şükürler olsun 8-9 aydır hiç uğramadı bu son olur inşallah...

eyv,arkadaşlar Allah hepimize acil şifaler versin.doktorların uzak dur dedigi şeylerden,özellikle tuzdan elimden geldigince uzak durmaya çalışıyorum ve artık alıştım eskisi kadar aramıyorum tuzu.önceden alkol içerdim,2 yıl önce içtim onuda en son yani artık alkolde kullanmıyorum.çayı az içiyorum,kahve 5-6 ayda bi denk gelirse,sigara hiç kullanmadım ömrümde zaten.yani elimden gelidigince dikkat ediyorum ama yinede geri kalan kısmı günlük hayatımı zorluyor.mayısta askere gidicem işte beni tek korkutan,düşündüren şey bu hastalık.bi önceki mesajımdada belirttigim gibi iyi oldugum zaman evin içinde dolaşırken dahi saga sola çarparak dolaşıyorum.gittigim doktorlar normal askerlik yapma ihtimalin yok zaten ya rapor verirler yada geri hizmette yaparsın dediler....

merhaba kardeş ben 22 yıldır bu belayla savaşıyorum 1995 yılında ankara asker hastanesinde askerliğe uygun değildir raporu verdiler yani askere almıyorlar tabii ki derdini tam olarak anlatabilirsen,kolay gelsin

arkadaş ben 22 yıldır bu lanetle mücadeledeğim 1997 de (üniversite mezunuyum) askerlik kararı için müracaatımda bu durumu söyledim ankara mevki hastanesine gönderdiler orada 1yıl erteleme oldu daha sonra öğretmen olarak görev yaptım bayağı bir uğraştırıyorlar fakat kendini iyi ifade edebilirsen askerlikten muaf olursun.savaş zamanı çağrılırsın normal zamanlarda sorun olmaz,benden geçti 47 yaştan sonra kimse arayıp sormaz :) .geçmiş olsun

madem tedavisi varsa neden gitmedin ?

Üst Alt